DOLAR
32,5245
EURO
34,8905
ALTIN
2.435,28
BIST
9.752,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Sultanımız Efendimiz (S.A.V) Anlamak projesi

Sultanımız Efendimiz (S.A.V) Anlamak projesi

Bilecik Belediyesi ve Bilecik İl Müftülüğü işbirliğinde hazırlanan Sultanımız Efendimiz (S.A.V) Anlamak projesi, 9 Mart Cuma günü, Bilecik Belediyesi Hayme Ana Sultanevi’nde başlıyor.

Vatandaşlarımızı; başta eğitim, kültür, sanat ve sosyal birçok proje ile buluşturan Bilecik Belediyesi; İl Müftülüğü ile ortaklaşa hazırlanan Sultanımız Efendimiz (S.A.V) Anlamak projesini uygulamaya koyuyor.

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan proje kapsamında iki haftada bir Cuma günleri saat: 14:00’te Kur’an-ı Kerimi daha iyi anlayabilmek, Sünnet-i Seniyye’yi daha iyi öğrenebilmek, İslam terbiyesini daha iyi kavrayabilmek için Sultanımız Peygamber Efendimize verilen ilahi mesajları iyi anlayabilmek ve İslam tarihini öğrenebilmek konularında bilgiler aktarılacak.

Bilecik Belediyesi Hayme Ana Sultanevi’nde gerçekleştirilecek olan programlarda Bilecik İl Müftülüğü din görevlileri ve uygun görülen eğitmenler tarafından eğitimler verilecek.

Mahalle sakinlerinin birçok noktada buluşma mekanı olan Hayme Ana Sultanevinde gerçekleştirilecek olan eğitimlerde; aile bağlarının güçlenmesi, geleceği şekillendiren, çocuklarımızın ilk öğretmeni olan, toplumun ahlaki yönden yapı taşlarını belirleyen unsurların sağlamlaştırılması, İslam dininin baş tacı yaptığı, cennet ile müjdelediği tüm kadınlara , geleceğin annelerine; Peygamber Efendimizin İslam’a davetini, efendimizin vasıflarını, efendimizin güzel ahlakını, hayatını, çocukluğunu, gençlik yıllarını, evlilik hayatını, peygamberlik sürecini, Mekke ve Medine’deki yaşantısını, sosyal yaşamını, hanımları ile olan iletişimini, çocukları ile olan ilişkisini, ticari bakış açısını, yaşadığı zorlukları, müjdelerini, mucizelerini, savaşlarını, toplumsal olaylara yaklaşımı gibi birçok konuda bilgiler aktarılacak.

Proje hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hülya Eçen Çalışkan, şunları söyledi:

‘’Bilecik Belediyesi ve Müftülüğümüz işbirliğinde güzel ve anlamlı bir projeyi daha uygulamaya koyuyoruz. Belediyemiz tarafından Osmangazi Mahallemize kazandırılan Hayme Ana Sultanevinde gerçekleştirilecek olan eğitimlerde Peygamber Efendimizi daha iyi anlamak ve öğrenmeye çalışacağız. Proje kapsamında toplumun yapı taşını oluşturan kadınların eğitilmesi amaçlanmaktadır. Böylece çocuğu yetiştiren anne, toplum içinde çeşitli rollerde bulunan, abla, komşu teyze, kız evlat, eş, anne, kardeş ve çeşitli görevlerde bulunan; öğretmen, yönetici, hemşire, polis, işçi, işveren, memur vb. gibi her noktada bulunan ve çalışan kadınlarımıza, Sultanların Sultanı Efendimizin ışığında İslam tarihini ve peygamberler tarihini konunun uzmanları/ yetkilileri tarafından aktarılarak öğretilmesini amaçlıyoruz. Diğer yandan Belediyemiz “Sultan Evi” kadınlarımızın sosyal hayatlarına anlam katmak üzere hazırlanmış bir yapı projesidir. Amacımız kadınlarımızın hizmetine sunmuş olduğumuz bu yapının çok daha fazla faydalı etkinliğe ev sahipliği yapması ve buradan vesile olunan içeriklerin toplumda kalıcı davranış değişiklikleri oluşturarak, İslam kurallarına ve sünnetlerine uygun ahlaki farkındalıklar ve davranışsal değişiklikler sağlamaktır.’’ şeklinde konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.