DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

”Sultanımız Efendimiz (S.A.V) Anlamak” projesi

”Sultanımız Efendimiz (S.A.V) Anlamak” projesi

Bilecik Belediyesi ve Bilecik İl Müftülüğü işbirliğinde hazırlanan Sultanımız Efendimiz (S.A.V) Anlamak projesi, Bilecik Belediyesi Hayme Ana Sultanevi’nde verilen eğitimler ile başladı.

Vatandaşlarımızı; başta eğitim, kültür, sanat ve sosyal birçok proje ile buluşturan Bilecik Belediyesi; İl Müftülüğü ile ortaklaşa hazırlanan Sultanımız Efendimiz (S.A.V) Anlamak projesini uygulamaya koydu.

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü koordinasyonunda hazırlanan proje kapsamında iki haftada bir Cuma günleri saat: 14:00’te Kur’an-ı Kerimi daha iyi anlayabilmek, Sünnet-i Seniyye’yi daha iyi öğrenebilmek, İslam terbiyesini daha iyi kavrayabilmek için Sultanımız Peygamber Efendimize verilen ilahi mesajları iyi anlayabilmek ve İslam tarihini öğrenebilmek konularında bilgiler aktarılıyor.

Bilecik Belediyesi Hayme Ana Sultanevi’nde gerçekleştirilen eğitim programında İstasyon Mahallesi Kuran Kursu Eğitmeni Nazende Bulut, mahalle sakinleri ve geleceğin annelerine; Peygamber Efendimizin hayatını, aile yaşantısından örnekleri, eşleri ile münasebetlerini, sosyal yaşamdaki güzel yaşantısı ile İslam İlmihali konularında katılımcılara bilgiler aktardı.

Programın ilgiyle takip edildiği eğitimlerde mahalle sakinleri, birçok konuda merak ettikleri sorulara cevap imkanı buldu.

Proje hakkında bilgi veren Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Hülya Eçen Çalışkan, Osmangazi Mahallesinde güzel ve anlamlı bir çalışmayı başlattıkları için duydukları memnuniyeti belirterek, şunları söyledi:

‘’Bilecik Belediyesi ve Müftülüğümüz işbirliğinde güzel ve anlamlı bir projeyi daha uygulamaya koyduk ve ilk dersimize başladık. Belediyemiz tarafından Osmangazi Mahallemize kazandırılan Hayme Ana Sultanevinde gerçekleştirilen eğitimlerde Peygamber Efendimizi daha iyi anlamak ve öğrenmeye çalıştık. Proje kapsamında toplumun yapı taşını oluşturan kadınların eğitilmesini amaçlıyor ve bu uğurda çalışıyoruz. Böylece çocuğu yetiştiren anne, toplum içinde çeşitli rollerde bulunan, abla, komşu teyze, kız evlat, eş, anne, kardeş ve çeşitli görevlerde bulunan; öğretmen, yönetici, hemşire, polis, işçi, işveren, memur vb. gibi her noktada bulunan ve çalışan kadınlarımıza, Sultanların Sultanı Efendimizin ışığında İslam tarihini ve peygamberler tarihini konunun uzmanları/ yetkilileri tarafından aktarılarak öğretilmesi hedefimiz var. Sağ olsunlar, mahalle sakinlerimiz ile her siyasi partiden vatandaşlarımız davetimize icabet ettiler. Bu eğitimde Nazende Hocamız Peygamber Efendimizi anmak ve anlamak konularında güzel hatırlatmalarda bulundular ve çok güzel ve önemli bilgileri bizimle paylaştılar. Ben bu anlamda Osmangazi Mahallemize Sultanevi gibi önemli bir eseri ve burada güzel çalışmalar yapma imkanı verdiği için Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya da çok teşekkür ediyorum.’’ İfadelerini kullandı.

Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, bundan sonraki eğitim programının 23 Mart Cuma günü gerçekleştirileceği bilgisini de paylaştı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.