DOLAR
32,3313
EURO
35,1685
ALTIN
2.241,80
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
7°C
Bilecik
7°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Su Tesisleri Harcamaları Katılma Paylarına Tepkiler

Su Tesisleri Harcamaları Katılma Paylarına Tepkiler

Bilecik Belediye Başkanlığı tarafından sağlıklı, güvenilir ve kesintisiz su kullanabilmesi için yenilenen su şebeke hatları ve su kesintilerinden etkilenilmemesi amacıyla yapılan birbiriyle bağlantılı su depolarının maliyetlerinin ödenmesi için gönderilen ”Su Tesisleri Harcamalarına Katılma Payları” bilgilendirme yazısı vatandaşların tepkisine neden oldu.

Bu tepkiler gerek sosyal medyada, gerekse haber sitemize ulaşan vatandaşlarımızın serzenişleriyle çığ gibi büyüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Meclis Üyesi Seyfi Özgen konu ile ilgili olarak sosyal medya hesabından yayınladığı mesajında, ”Bilecik Belediyesi tarafından bugün vatandaşlara gönderilen su ve kanalizasyonların yapımı, bakımı adı altında ihbarname gönderilmiş bulunmaktadır. Yasaya göre belediyeler binaların emlak oranının yüzde ikisini katılım payı olarak alıyorlar. Bu imalatın nerede ve ne zaman yapıldığı konusunda ve bu paranın tahsili yönünde belediye meclis toplantısına getirilmemiştir ve etik değildir. Ayrıca buradan Belediye Başkanı Selim Yağcı’ya şunu sormak istiyorum. Sayıştay’ın denetiminin tarih ve sayısını neden belirtmediniz ve altına da neden imzanızı atmadınız. Sorduklarımın bir cevabı vardır umarım.” ifadesinde bulundu.

Bilecik Belediye Başkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından gönderilen bilgilendirme yazısında ise şu ifadelere yer veriliyor:

BİLECİK BELEDİYE BAŞKANLIĞI

Belediyemiz tarafından vatandaşlanmızın daha sağlıklı, güvenilir ve kesintisiz su kullanabilmesi amacıyla şehrimizde bulunan su şebeke hatları yenilenerek, su kesintilerinden halkımızın etkilenmemesi için birbiriyle bağlantılı su depoları yapılmıştır.

Belediyemizce yapılan bu yatırımlara ilişkin maliyetler vatandaşlarımızdan talep edilmemiştir. Ancak söz konusu faaliyetlere ilişkin yapılan maliyetler, Sayıştay Başkanlığınca yapılan rutin denetimlerde sorguya alınarak 2464 sayılı belediye gelirleri kanunu gereği bu hizmetlerden yararlananlardan tahsil edilmesi gerektiği belirtilmiştir. Buna istinaden Su Tesisleri Harcamalarına Katılma Payları, kanunun ön gördüğü en düşük limitten hesaplanarak, vatandaşlarımıza yasal şartlar gereği gönderilmek durumunda kalınmıştır.

Tahakkuk eden bu katılım paylarına, peşin ödenmesi halinde %25 oranında indirim uygulanacaktır. Taksitli ödemelerde ise ilk taksit 2018 Mayıs ayı içerisinde başlayarak 6 şar ay arayla 4 eşit taksit halinde ödenebileceği hususunu bilgilerinize sunar; anlayışla karşılayacağınız ümidiyle selam ve saygılar sunarız.

MALİ HİZMETLER MÜDÜRLÜĞÜ

Yorumlar

  1. Yolunan Vatandaş dedi ki:

    Neden rayiç bedele göre oranlandı bu bedeller? Düşük oranı olanlar daha az mı kullanıyorlar bu hizmetleri?