DOLAR
32,5286
EURO
34,9090
ALTIN
2.436,97
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

Sosyal Bilimler Enstitüsü Başvuruları ve Kayıtları

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi Yüksek Lisans ve Doktora başvurularında Sosyal Bilimler Enstitüsü’ne yoğun bir başvuru yaşandı.
Sosyal Bilimler Enstitüsü bu yıl İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, Tarih, Türk Dili ve Edebiyatı, Coğrafya ve Arkeoloji bölümlerinin yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alımı için 11-21 Ağustos tarihleri arasında ilana çıktı. İlan, bu bölümlere (Tezli/Tezsiz) yüksek lisans öğrencisi ile Tarih ve Coğrafya bölümlerine doktora öğrencisi alımını hedeflemişti.
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Yrd.Doç.Dr. İsmail Hakkı İŞCAN, konu ile ilgili verdiği bilgide, yedi ana bilim dalında Tezli/Tezsiz yüksek lisans ve doktora programları için 281 kontenjanla öğrenci alım ilanına çıktıklarını, başvuruların bu rakamın neredeyse üç katı ölçüsünde toplamda 700 kişiyi bulduğunu bildirdi. Ayrıca bu yıl Enstitünün yeni Yönetmeliği doğrultusunda ilk defa, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin lisans bölümlerini birinci, ikinci veya üçüncü olarak bitirenleri kontenjan sınırlamasına tabi tutmadan doğrudan yüksek lisansa alabilme olanaklarının olduğunu, bunun için bu yıl mezun olup ilk üç dereceye giren 17 mezuna bu imkanı hatırlatan birer mektup gönderdiklerini bildiren Enstitü Müdürü İşcan şimdiye kadar bu öğrencilerden altısının kesin kayıt yaptırmak üzere başvurduğunu söyledi.
Bu yıl yapılan alımın dört ana bilim dalında şahsen başvuru yöntemini benimsediği için önceki yıllardan farklılık oluşturduğunu ifade eden İşcan, bu yöntemle hem Bilecik ili ve çevresinde lisansüstü eğitim yapmayı amaçlayan ancak fırsat bulamayanlara imkan yaratmayı, hem de ana bilim dalları açısından lisansüstü eğitimde ciddi, disiplinli, derslere katılımla ilgili sorun yaşamayacak ve akademik dünyaya kapı aralamak isteyen bir öğrenci portföyü oluşturmayı hedeflediklerini belirtti.
Başvuruların yoğunluğunun Üniversite için olduğu kadar Bilecik için de bir övünç kaynağı olduğunu ifade eden Enstitü Müdürü İşcan, “Üniversitemizin temel misyonuna uygun olarak lisansüstü eğitimde Sosyal Bilimler Enstitüsü olarak amacımız, özelikle bu bölge insanına akademik dünyaya katılma fırsatını sunmak, aynı zamanda yapılacak olan bilimsel çalışmalarla da bu bölgenin tarihi, kültürü ve ekonomik yapısı ve gelişimi için katkı sağlamaktır” dedi. İşcan sözlerine şöyle devam etti; “Bu dönem bazı bölümlerde ilk defa kendi lisans mezunlarımız yüksek lisans, yüksek lisans mezunlarımız ise doktora programlarına devam etme fırsatını yakaladılar. Bu, Üniversitemizin lisans ve lisansüstü programları arasında devamlılığın oluşması adına önemli bir gelişmedir. Kendi öğrencimizle lisansüstü eğitime devam ediyor olmak kuşkusuz eğitimde istikrar yanında Üniversite olarak ortaya koyduğumuz misyonu sağlamak adına da önemli bir avantaj oluşturacaktır.
Tezsiz yüksek lisans programlarında, tezli programlara girmeyi başaramayan, bu yönde ALES puanı (yeterli) olmayan veya tezli programların hafta içi eğitimine, bulunduğu çalışma koşulları çerçevesinde katılamayanları hedeflediklerini hatırlatan İşcan, “Tezli Yüksek Lisans programlarında temel hedef akademik disiplinin gereklerine uygun çalışma yapabilecek, nitelikli ve üretken bilim insanı yetiştirmektir. Bunun yanında sanayi sektöründe, piyasada veya bürokraside ihtiyaç duyulan nitelik, bilgi ve tecrübeyi ise tezsiz programlarla karşılamayı hedefledik” dedi.
Sosyal Bilimler Enstitüsünde şu an için İktisat, İşletme ve Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Ana Bilim Dallarında üç tezsiz programın yer aldığını bildiren İşcan, tezsiz ikinci öğretim programlarında ilk mezunlarını bu dönem sonunda vereceklerini ve bunun da kendilerine ayrı bir heyecan ve mutluluk verdiğini söyledi.
Sosyal Bilimler Enstitüsü, 25.08.2014 Pazartesi günü programa başvuran adaylar arasında yaptığı mülakat sınavı ile programlara başvuruları değerlendirmiş ve kesin kayıt hakkı kazananları belirleyerek ilan etmişti. Halen kayıtların devam ettiği Enstitüde eğitime 15 Eylül 2014 Pazartesi günü başlanacak.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.