DOLAR
32,4965
EURO
34,7554
ALTIN
2.483,96
BIST
9.507,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Şerbetçiotu 7,15 TL/kg

1967 yılından beri her yıl İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü koordinatörlüğünde düzenlenen Şerbetçiotu Teknik Komite toplantısı 23 Haziran 2016 Perşembe günü saat 10:00‘da, Pazaryeri Kaymakamlık toplantı salonunda düzenlenmiştir.
Vali Yardımcısı Sayın Halil İbrahim ACIR’ın başkanlık ettiği toplantıya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hacı Dursun YILDIZ, Pazaryeri Kaymakamı İbrahim ÖZDEL, Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer YALÇIN, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Güven SÖNMEZ, Pazaryeri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Necmettin YOLDAŞ, Tarbes A.Ş. Operasyon Müdürü Sayın Sami ÖKMENGİL, Tarbes A.Ş. Üretim Şefi Dr. İlker YAĞCI, Ot-Gül Koop. Başkanı Muzaffer KOZPINAR, Pazaryeri Ziraat Odası Başkanı H. Hasan İPHAR ile teknik elemanların katılımı ile gerçekleştirilmiştir.
Şerbetçiotu Teknik Komite toplantısı amaç ve içeriği bakımından son derece önemli olmasının yanı sıra tarım sektöründe Ülkemizde bu formatta gerçekleşen tek toplantı olma özelliğini de taşımaktadır. 1967 yılından bu güne her yıl aralıksız olarak düzenlenen Teknik Komite Toplantısında ele alınan başlıca konu Şerbetçiotu alım kampanyasında uygulanacak fiyatın belirlenmesidir. Bu fiyat belirlenirken İl Müdürlüğümüzün hazırlamış olduğu şerbetçiotu maliyet araştırmasından yola çıkılarak alıcı kuruluşlarla üreticinin mutabık kalacağı uygun bir fiyat belirlenmektedir. Bu sayede üreticinin mağdur edilmesinin önüne geçilmektedir. Ayrıca bu toplantılarda şerbetçiotu üretimi aşamasında karşılaşılan güçlüklere çözüm önerileri getirilmektedir.
Hasat sezonu yaklaştığında alım kampanyası başlama zamanını tespit etmek amacıyla Müdürlüğümüz teknik elemanları, alıcı kuruluş temsilcileri ve üretici örgütü temsilcileri tarafından arazi çalışması yaparak şerbetçiotu bitkisi hasat olgunluğuna eriştiğinde alım kampanyası başlatılmaktadır.
Alıcı kuruluş yetkilileri, üretici örgüt temsilcileri ile konu uzmanı Ziraat Mühendislerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantı sonucunda aşağıdaki kararlar alınmıştır.
1- 2016 yılı alım kampanyasında şerbetçiotu alım fiyatları ;
Çeşit Fiyat(TL/Kg.)
Aroma 7,15
Brewers Gold 6,90
Ege 6,90
Erciyes 6,90
Pazaryeri 6,90 Olarak belirlenmiştir.

2- Alıcı firma hastalıklı ve bol yapraklı ürünlerden Kg. düşme yetkisine sahiptir.
3- Pazaryeri İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden bir üyenin, TarbesA.Ş.den iki üyenin, Ot-Gül Kooperatifinden iki üyenin ve Pazaryeri Ziraat Odasından iki üyenin katılımıyla “Hasat Tespit Komisyonu” oluşturularak her çeşit için ayrı ayrı hasat tarihleri belirlenerek bu tarihlerde ürünün hasat edilmesi sağlanacaktır.
4- Tesislerde telli üretim yapan üreticilere makine ile hasatta öncelik tanınacaktır.
5- Toplama makinesi ücreti 0,60 TL./Kg. temiz ot olarak belirlenmiştir.
4 (1)

1 (2)

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.