DOLAR
32,3602
EURO
35,0056
ALTIN
2.325,97
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Selim Yağcı’dan Mısır’daki İdam Kararını Kınama Mesajı

Selim Yağcı’dan Mısır’daki İdam Kararını Kınama Mesajı

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Mısır’da 529 kişi hakkında verilen idam kararını kınadıklarını bildirdi.

Başkan Selim Yağcı, Minya Ceza Mahkemesi tarafından darbe karşıtı, 529 kişi hakkında verilen idamın hakkaniyetten uzak bir karar olduğunu belirtti.

”6 asır boyunca dünyaya hak ve adalet dağıtan, mazlumun yanında olan ve zalimlerin karşısında yer alan Cihan İmparatorluğu Osmanlı’nın kuruluş toprağı olan Bilecik’te,Müslüman kardeşlere karşı gerçekleştirilen bu haksız, hukuksuz ve alçakça saldırıları, verilen idam kararlarını ve darbe yönetiminin baskılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz” ifadelerini kullanan Başkan Selim Yağcı mesajında ayrıca şunları aktardı:

”Mısır’da askeri darbe sonrasından bu yana insani değerlerden ve hukuktan uzak bir çok gelişme yaşanmaktadır. Bununla birlikte dünyadaki birçok devletin buna sessiz kalması da çok üzücü bir olaydır. Aslında darbe mahkemelerine başkaldıranlar, onurlu bir direnişinin sembolü olmuşlardır. Bizler de bu anlamda zalimlerin karşısında olduğumuzu duyuruyoruz ve bu zulme karşıyız.

Hukuk ve demokrasiden uzak bu kararın ivedi bir şekilde iptal edilerek, Müslüman kardeşlerimizin yaşama haklarını geri almalarını canı gönülden temenni ediyoruz.

Yapılan katliamlarda bu zaman kadar şehit düşen kardeşlerimizin de şehadetlerinin Allah katında kabul edilmesini diliyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.