DOLAR
32,4904
EURO
34,5540
ALTIN
2.496,35
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
26°C
Bilecik
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C

SAĞLIK TURİZMİNİN YENİ GÖZDESİ: TÜRKİYE

 

SAĞLIK TURİZMİNİN

YENİ GÖZDESİ: TÜRKİYE

Sağlık turizminin son yıllarda en gözde destinasyonları arasında yer alan Türkiye’nin, sağlık ve termal turizmde dünyanın en iyisi olma yolunda hızla ilerlediği belirlendi. Maliyet avantajı, gezme fırsatının yanı sıra kaliteli teknolojik altyapısıyla uluslararası hastaların tercihi haline gelen Türkiye’nin dünya sağlık turizminde hasta sayısı bakımından dünyanın ilk 5 ülkesi arasında yer aldığı ortaya çıktı.

Hedef 2 milyon hasta…

Türkiye’nin termal turizmde 5 yılda iki kat büyüdüğü belirlenirken, Medya Takip Ajansı Interpress’in Sağlık ve Turizm Bakanlığı verilerinden derlediği bilgilere göre, tedavi amaçlı turizm kapsamında ülkemizde yüksek kalitede sağlık hizmeti veren ve teknolojik altyapıya sahip sağlık kurumlarının artması nedeniyle ülkemize gelen hasta sayısının 2 milyona ulaşmasının beklendiği tespit edildi.

En çok Temmuz ayında geliyorlar…

Ülkemize sağlık turizmi için gelenler en çok Temmuz ayını tercih ederken, şehir olarak ise en fazla Antalya’nın seçildiği belirlendi. Bu ilimizi İstanbul, İzmir Muğla gibi illerin takip ettiği görüldü.

En çok hasta Almanya’dan geliyor …

Genel olarak bakıldığında ülkemize uluslararası hastaların en fazla geldikleri ülkelerin Almanya, Libya ve Rusya olduğu tespit edildi.

En çok göz için geliyorlar…

Medikal turizm kapsamında gelen hastaların kliniklere göre dağılımına bakıldığında ise göz hastalıklarının ilk sırada yer aldığı görüldü. Her 7 hastadan birinin göz hastalıkları için Türkiye’yi tercih ettiği belirlendi.

Türkiye dünyada 9. sırada …

Yabancıları Türkiye’ye çeken en önemli nedenlerden birinin de doktor sayısı ve kalitesi olduğu saptandı. Özellikle plastik cerrahi alanında Türkiye’nin dünya sıralamasında 9. olarak öne çıktığı tespit edildi. Ayrıca sağlık turizmi ile ilgili son bir yılda medyaya 33 bin 924 haber yansıdığı tespit edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.