DOLAR
32,3361
EURO
35,1906
ALTIN
2.246,13
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
7°C
Bilecik
7°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
11°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
10°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C

“Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” tamamlandı. 

Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğü ile Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) işbirliğiyle Eskişehir’de ortaöğretim kurumlarında görevli öğretmenlerin proje yazma kapasitelerini geliştirmek amacıyla düzenlenen “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” tamamlandı. 

 

Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen ve ortaöğretim kurumlarında görev yapan farklı branşlarda öğretmenlere kalkınma ajansları, Avrupa Birliği (AB) ve diğer uluslararası fon kaynaklarının kullandığı Proje Döngüsü Yönetimi ve Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı (PCM) anlatıldı.

 

21-22 Kasım 2017 tarihlerinde düzenlenen iki günlük eğitim programında bir fikrin projeye dönüşmesi için gerekli analiz ve planlama aşamaları hakkında eğitim verildi. Katılımcılar, kendi proje fikirleri üzerinden çeşitli takım çalışmaları yürütürken, proje döngüsü yönetimi mantığı, sorun analizi, paydaş analizi, hedef analizi, strateji analizi, mantıksal çerçeve matrisi, faaliyet planı ve bütçe hazırlama konularında bilgi sahibi oldu. Eğitim sonunda katılımcılara sertifikaları Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri Ahmet Şen ve Ali Osman Yalçın tarafından verildi.

 

BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim konuyla ilgili yaptığı açıklamada; 17-18 Ekim 2017 tarihlerinde Bursa’da gerçekleştirilen Proje Döngüsü Yönetimi eğitiminin 28-29 Kasım tarihlerinde Bilecik’te görev yapan öğretmenler için de düzenleneceğini belirtti. Ayrıca bu vesileyle ülkemizin kalkınması ve ilerlemesi için fedakârlıkla çalışan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.