DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
ALTIN
2.326,46
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

PAZARYERİ’NDE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

PAZARYERİ’NDE KADIN ÇİFTÇİLER YARIŞTI

 Bilecik’in Pazaryeri Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nün düzenlediği “Genç Kadın Çiftçiler Yarışıyor” konulu bilgi yarışması yapıldı.

Belediye Kültür Merkezi Salonunda yapılan yarışmaya Kaymakam Bayram Sağır, Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, SGK İl Müdürü Adem Bedir, Ziraat Odası Başkanı Hasan İphar, daire müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Yarışma öncesi konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Yıldız,  kadın çiftçilere gereken değerin verilmesini ve ürettiklerine, harcadıkları emeklerine saygı duyulmasını istedi. Üretilen ürünleri tüketirken kesinlikle israftan kaçınılması gerektiğini anlatan Yıldız, o gıdaların sofralara gelene kadar bir çok kişinin alın teri ile meydana geldiğini ifade ederek, gıdaları tüketirken mutlaka mevsiminde yetişenleri tercih etmeleri ve asitli içeceklerden kaçınmaları hususunda çiftçileri bilgilendirdi.

Yarışmaya 4 bayan yarışmacı katıldı. 20 sorunun sonunda jüri heyeti Karaköy köyünden Sevinç Ay 95 puanla birinci olurken, Güde Köyü’nden Kadriye Durak ikinci, ilçe merkezinden Gülşen Turan 3. , Dilek Kart ise 4.ü oldu.

Birinciye küçük altın, ikinciye gram altın, üçüncüye ilaçlama pompası, dördüncüye bir çuval yem hediyesi verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.