DOLAR
32,4886
EURO
34,9477
ALTIN
2.439,30
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
22°C
Bilecik
22°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
23°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

Pazaryeri Belediye Başkanı Yalçın’dan eski başkan Öztürk’e cevap

Pazaryeri eski Belediye Başkanı Hikmet Öztürk Pazaryerinde yer alan kapalı spor salonuyla ilgili olarak sosyal medya üzerinden bir fotoğraf paylaşıp ”Kapalı spor salonu dökülüyor, kim sahip çıkacak.” yazdı.

Bunun üzerine eski Belediye Başkanı Hikmet Öztürk’ün bu paylaşımını gören Pazaryeri Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, cevap niteliğinde bir yazı yayınladı.

Başkan Yalçın yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

Bazı olaylara üzülmemek elde değil. Değerli eski Belediye Başkanı Ağabeyim Hikmet Öztürk Kapalı Spor Salonu önünde özçekim yaparak kendi sayfasında takipçilerine duygularını paylaşmış.Paylaşımında kapalı spor salonuna kimsenin bakmadığını içler acısı olduğunu söylüyor.
Gönül isterdi ki ilk önce benim çayımı kahvemi içmeye makamıma gelseydi. Bunu ilk önce benimle paylaşsaydı.Hepimizin bildiği gibi ilçe sahamız bize yakışmıyordu bu yüzden sahamızı sentetik çim saha yapmak için gençlik spor bakanlığına talepte bulunduk. Saha, havuz ve kapalı spor salonu aynı parselde bütün olduğu için saha, kapalı spor salonu, havuzu gençlik spor bakanlığına devrettik. Bakanlıktan 1.300.000 tl ödenek çıkararak sentetik sahayı tribünlerin kapanması, soyunma odaları, duşlar mutfak v.s sosyal tesisi de ilçemizin hizmetine sunduk. Pazaryeri Belediyesinin cebinden bir kuruş para çıkmadan ilçemize kazandırdık. Tabi milletvekilimiz bakanlarımızla birlikte yaptık. Havuzun bakım onarım işlerini de Çevre Şehircilik il Müdürlüğünün keşfiyle 130.000 tl ödenek talebini haziran ayında ilgili bakanlıktan talepte bulunduk. Kapalı spor salonunu da aynı şekilde Çevre Şehircilik il Müdürlüğünden deprem etüdü projesini çizerek ve onaylatarak 280.000 tl ödeneği ilgili bakanlıktan haziran ayında talepte bulunduk. Yine yatırıma girmesi için Sayın Milletvekimiz Hemşehrilerimiz Halil Eldemir Doç.Dr Yalçın Akdoğan ve Kültür Turizm Bakanı Prof.Dr.Nabi Avcı ile konuyu birebir görüşerek ilettik. İnşallah 2017 yılında ödenekler çıkacak. Yani Milletvekili, 2 Bakanın memleketi olan güzel ilçemizde herkes pazaryerine sahip çıkıyor. Sentetik saha sosyal tesis nasıl olduysa, inşallah bunlar da olacaktır.

Eski Sağlık Ocağının durumu içler acısı.

Eski Sağlık Ocağı 2014 seçimlerinde halkımıza sözümüzdü yine büyüklerimizin destekleriyle Gençlik Spor Bakanlığından Gençlik Merkezi olması onaylandı. Projesi çizildi 2.700.000 tl maliyetli işi haziran ayında bakanlığa sunduk ve takibini yapıyoruz. 2017 yılında halkımızın hizmetine sunacağız. inşallah bu yatırımı da ilçemizin hizmetine diğer yatırımlar gibi sunacağız. Konuya hakimiz zaten bu projeyi Hikmet Öztürk ağabeyimin olduğu halk meclisinde dile getirdim. Herhalde benim açıklamamı kaçırmış diye tahmin ediyorum.

Biz bunları dile getiriyoruz, fakat derdimizi anlatamıyoruz,demiş

Halk meclisini kurmamızın amacı birlikte hareket ederek ilçemizin sorunlarını çözmek. Her konuşmacının anlattıkları not alınıyor ve önemseniyor. Süre kısıtlaması olmadan herkes özgürce dilediklerini söylüyor. Aksini hiç kimse iddia
edemez. Çünkü her toplantıda konuşmalar tutanak altına alınıyor, isteyene verebiliriz.

Gönül isterdi ki bu açıklamaları güzel bir ortamda kendisine belgeleriyle anlatsaydım. Kendisinin kötü niyetli olmadığına tüm kalbimle inanıyorum. Kendisinin belirttiği gibi bir milletvekili, bir eski bakanı, bir bakanı olan ilçede bu yatırımları getirmenin boynumuzun borcu olduğunu biz de kabul ediyoruz. Çalışmalarımız bu istikamette devam ediyor. Şunu da belirtmek istiyorum. Ben çok şanslı bir belediye başkanıyım kendisi de Pazarcık’ımıza 10 yıl belediye başkanlığı yapmış birisi olarak şu 7 yıl da yapılan ve planlanan yatırımları çok iyi anlayacağı düşüncesindeyim. İddialıyız. Bu dönem kadar Pazarcık’a böyle yatırımlar gelmemiştir. Kısaca neler oldu:

1.Ulaşım Pazarcık ulaşımdan çok çekti. Birinci önceliğimiz 50 yıllık hayalleri gerçeğe dönüştürmek.
a.Ankara-İzmir otoyolu
b.50 yıllık hayal ahı dağı
c.İlçe girişi 2 km lik yol koca meşe
d.4 adet kör nokta(naldöken.akgün seramik altı.odun deposu.dereköy-günyurdu ayrımı körnokta)
e.İlçe geçişi sıcak asfalt
f.Pazaryeri kavşağı
g.Kavşaktan şehitliğe kadar bölünmüş yol
h.Pazaryeri çevre yolu güneyden 2.5 km bölünmüş yol olarak
ı.Hastane yolu refüjlü
i.Hastane bağlantılı çevre yolu
j.Yüksekokul refüjlü yol
k.6 mahallede halkımızı 20-30 yıldan beri çamurdan kurtarma hizmetlerimiz
2.Tarım ve hayvancılık yapılan planlanan
a.50 yıllık Çobandere barajı yerine 5 kat daha verimli Dereköy barajı
b.Modern mezbahane
c.Küçükelmalı kapalı kanal sistemi
d.Bağkar yağ fabrikası.hem istihdam hem küspe üretimi ile yem fiyatlarının üçte bir düşmesi hem de boş tarım arazilerinin değerlendirilmesi
e.Organize hayvancılık bölgesi planlamada
f.Alınca göleti planlamada
3.Turizm tarih yapılan planlanan
a.Pazarlıbey ve 17 türk devleti abidesi
b.Makarnacı hüseyin başpehlivan heykeli
c.Pazaryeri tanıtım şarkısı
d.Küçükelmalı tabiat parkı 2017 de başlıyor.
e.Pazarlıbey Kültür Konağı
f.Pazaryeri Belediyesi Sanat Kültür Evi
g.Pazaryeri Kent Müzesi
h.Esere göleti mesire ve turizm bölgesi
ı.Bursa cad.sokak sağlıklaştırma
j.ilçe merkezinde 36 ev sokak sağlıklaştırma projesi
k.Pazaryeri tanıtım projesi
belediye ve diğer çalışmalar
a.1987 yılından beri yapılmayan imar planları nazım imar planı halihazır harita ilçenin jeolojik zemin etüdleri koruma amaçlı imar planı
b.ilçeyi ikiye bölen 1974 yılındaki çevre yolunun sorununun çözülmesi ve 18 uygulaması
c.İş ticaret ve kültür merkezi ilçe meydanı
d.Gençlik merkezi
e.Çarşı cami çevre düzenlemesi ve yaşam alanı
f.Halk eğitim merkezi çevre düzenlemesi ve yaşam alanı
g.Pazaryeri belediyesi kültür merkezi
h.İlçe stadı sentetik saha ve sosyal tesis
ı.Havuz ve kapalı spor salonu tadilat.
j.Beytepe sosyal tesis
k.Karaelmalar deresi ıslah ve sorgun dersi ıslah çarşı mah.açıkta akan kanalizasyonun kapatılması
l.En fazla araç ve hibe araç alımı
(.yol süpürme aracı 2 adet kepçe çöp kamyonu kamyon traktör.3 adet binek araç minübüs
itfaiye .greyder)
m.30.000 kriterine rağmen açılan sağlık meslek lisesi 16 derslikli sağlık meslek lisesi ve 200 kişilik pansiyon
n.öğretmenlere 7 yıl zorunlu hizmet bölgesi böylece Pazaryeri, Şırnakla aynı statüye girdi
o.İmam hatip ortaokulu ve lisesi
p.Organize sanayi bölgesinde 2017 yılında inşaatına başlanılacak endüstri meslek lisesi
r.Yibonun binasının atıllıktan kurtulması 140 kişilik pansiyon yapılması
s.Halk meclisi dernekler birliği
t.Çocuk meclisi
u.Arıtma tesis projesi
v.En geç 3 ay içinde Pazaryerinin çöpleri esemene değil kızıldamlara tesise göderilecek. Aynı zamanda organize sanayi bölgesinde şirketin gübre fabrikası bu ay üretime geçiyor
y.11 adet modern park
z.Park ışıklandırması (şehitlik parkı.şehit bilal özcan parkı)
z.Kapalı halı saha ve sosyal tesis
z.230 dönümlük ek imar planı
z.94 dairelik konut projesi
z.250 konutluk toki projesi
bu 7 yıllık hizmetlerinin bazıları biz gelecek nesillere onlara layık bir ilçe bırakmak istiyoruz bu yüzden toplumun bütün kesimlerini kucaklayıp hep birlikte başaracağız Pazaryeri kazanacak diyoruz. Bu yüzden yapıcı olarak ilçemdeki bütün insanlar ve ilçem dışındaki hemşehrilerimin görüşleri bizim için çok önemlidir. Pazarcık bundan daha fazlasını hak ediyor. Yine iddia ediyoruz. Bu dönem gibi de hiçbir zaman da böyle yatırımları almamıştır.Pazarcık ulaşım sorunlarını çözmüş tarih turizm tarım ve yaşanabilir bir ilçe olma yolunda hızla ilerlemektedir. Bu birlik ve beraberlikle inşallah bu günler yakındadır. Yeter ki ortak hedefimiz Pazarcık olsun.

Bu yatırımların gelmesinde hemşehrilerimiz Milletveklimiz Halil Eldemir, Doç.Dr.Yalçın Akdoğan, Bakanımız Prof.Dr.Nabi Avcı başta olmak üzere tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor. Aynı kararlılık ve azimle gelecek projelerimizin gerçekleşmesi dua ve temennileriyle selam ve saygılarımı sunuyorum.

 

pazaryeri

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.