DOLAR
32,3269
EURO
35,0739
ALTIN
2.300,06
BIST
8.991,79
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Ötüken Dergisi Bilecik Temsilciliğinden basın açıklaması

Adını Türkçülüğün öncü ismi Hüseyin Nihal Atsız’dan alan ve Türkçü, Turancı gençlik hareketinin aylık yayın organı Ötüken Dergisi etrafında toplanan Genç Atsızlar; 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Şehitler Parkında basın açıklaması gerçekleştirdi.  Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Ötüken Dergisi Bilecik Temsilciliği Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Furkan Kurt basın açıklaması yaptı.

 

Kurt, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “19 Mayıs 1919 günü Son Başbuğ Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milli Mücadelesini başlatmak için Samsun’a çıktığı tarihtir.

Bugün. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da tutuşturduğu kurtuluş meşalesinin Anadolu’da elde ele, gönülden gönüle dolaşmasının yıldönümü. O gün Samsun’un vatanperver insanlarım selamlayan Atatürk’ün taşıdığı duygularla, sizleri selamlıyorum

Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha şaha kalkışının başlangıcıdır 19 Mayıs.

19 Mayıs, sadece Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, yeni Türk devletinin de çağdaş değerlerle milletler ailesi içerisinde yerini almasının adıdır.

19 Mayıs, gençlik, gençlik gelecek demektir. Türk genci, Türk İstiklali ve Türk Cumhuriyetinin yılmaz bekçisi, bugün ve yarınların tek ve en büyük güvencesidir.

“Sizler yeni Türkiye’nin genç evlatları! Yorulsanız dahi beni takip edeceksiniz. Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler asla ve asla yorulmazlar” diyor Atatürk.

Sevgili gençler,

“Siz Türk’e istiklâl aşkını veren, Kara Fatmaların, Nene Hatunların, Siz “Ya İstiklal ya ölüm” diyen Antepli Şahinlerin, Sütçü İmamların, Hasan Tahsinlerin, Seyit Onbaşıların, Siz tarihi tarih yapan Barbarosların. Ulubatlı Hasanların, Yavuzlar, Atatürklerin soyundansınız.”

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluk içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak,  gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğumuz olmalıdır.

Unutmayınız ki “Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır.”

Atatürk, Ankara Halkevi’nde yaptığı bir konuşmasında  “Ben 1919 senesi Mayıs’ında Samsun’a çıktığım gün, elimde hiçbir maddi kuvvet yoktu. Yalnız büyük Türk milletinin asaletinden doğan ve benim vicdanımı dolduran yüksek ve manevi bir kuvvet vardı. İşte ben bu ulusal kuvvete, bu Türk milletine güvenerek işe başladım. Samsun’dan Anadolu içlerine kırık bir otomobille gidiyordun. O kırık otomobil Anadolu içlerinde ilerlerken ben daima düşünür ve yaverime “Dağ Başını Duman Almış” marşını söyletirdim. Ben Türk ufuklarından bir gün her durumda bir güneş doğacağına, bunun hareket ve kuvvetinin bizi ısıtacağına, bundan bize bir güç çıkacağına o kadar emindim ki, bunu adeta gözlerimle görüyordum. O marşı okutup tekrar ettirmekteki maksadım, Türk’ün bu güneşi doğunca, muvaffak olacağını anlatmaktı.

“Türkiye Cumhuriyetinin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum:  Batı senden, Türk’ten çok geriydi.  Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi.

Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk Çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki; çok zekisin!…Bu belli .Fakat zekânı unut! Daima çalışkan ol..

Sözde değil, bu özde duygularla, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve bu vatan için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyor; siz

gençlerimizin bayramını kutluyorum.

“Muhtaç olduğun kudret damarlarında ki asıl kanda mevcuttur.”Mustafa Kemal Atatürk”

Açıklamanın ardından gençler 2013 yılında Milli Eğitim Bakanlığı İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde değişiklik yapılarak kaldırılan Öğrenci Andı’nı okudu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.