DOLAR
32,3148
EURO
35,1033
ALTIN
2.293,10
BIST
9.049,83
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

Otomobil Koltukları Klozetlerden Daha Pis

Otomobil Koltukları Klozetlerden Daha Pis

Tüm Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu TOBFED Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, ISSA/INTERCLEAN İstanbul Fuarı’nda, sıradan bir otomobilde 21 milyardan fazla bakteri olduğunu, bu oranın okul servislerinde 3 katına kadar çıkabildiğini açıkladı.

UBM ve Rai Amsterdam’ın global gücü ile 18-20 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve 4.500 civarı ziyaretçi katılımı beklenen ISSA/INTERCLEAN İstanbul Endüstriyel Temizlik Teknolojileri ve Hizmetleri Fuarı’nda sektörün en büyük uluslararası federasyonu ISSA ve Türkiye’deki partneri Tesis Hizmetleri Yönetimi İşadamları Derneği

TESHİAD tarafından fuara paralel konferans programı gerçekleştirildi.

120 bin KOBİ ve 500 bin çalışanla 81 ilde örgütlenen ve çatısı altında 24 dernek bulunan Tüm Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu TOBFED Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, ISSA/INTERCLEAN İstanbul Fuarı etkinlikleri kapsamında ‘Toplu Taşıma Araçlarında Hijyen’ konulu bir konuşma yaptı. “Sabahları çocuklarımızı sağlıklı olarak servislerine bindiriyoruz, akşam eve hasta geliyorlar” diyen Bakırtaş, sıradan bir otomobilde 21 milyardan fazla bakteri tespit ettiklerini, bu oranın okul servislerinde 3 katına kadar çıkabildiğini, TOBFED olarak okul servisleri başta olmak üzere toplu taşıma araçlarında temizlik ve hijyenin denetlenmesi konusunda çalışmakta olduklarını söyledi.

Türkiye’de bir günde 500 bin araç yıkanıyor…

TOBFED olarak 2018 yılında yapacakları çalışmalara da değinen Bakırtaş, Türkiye’de bir günde 500 bin araç yıkanıyor, trafiğe çıkan araç sayısı ise 1 milyon. Halihazırda ülkemizde 22 milyon araç var. Başlatacağımız Su Geri Dönüşüm Projesi ile aynı suyu geri dönüştürerek 9 kez araba yıkamada kullanacağız. Hedefimiz 120 bin KOBİ’nin hepsinde bunu gerçekleştirmek” dedi. Bir başka hedeflerinin de sektörde kadın istihdamını arttırmak olduğunu dile getiren TOBFED Genel Başkanı Serkan Bakırtaş, “ Kadınlar bizim işimize el atmalı. Özellikle cam film ustalığı gibi ince işleri yapmada çok başarılılar. TOBFED olarak bu konuda kadın girişimcilerin önünü açacağız ve eğitimler vereceğiz” dedi.

Endüstriyel Temizlik Sektörünün Teknoloji Fuarı ISSA/INTERCLEAN İstanbul Ziyaretçi Akınına Uğradı…

Son 10 yılda Türkiye’de hayata geçen büyük projeler ve özellikle inşaat alanındaki yatırımlar ile atağa kalkan endüstriyel temizlik sektörü, 18 -20 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılan ISSA/INTERCLEAN İstanbul Endüstriyel Temizlik Teknolojileri ve Hizmetleri Fuarı ve Konferansı’nda buluştu. 150 marka ve 30 ülkeden yaklaşık 4.500 ziyaretçi katılımı ile gerçekleşen fuarda sergilenen, kutsal topraklarda Mescid-i Haram’ı temizleyen dünyanın ilk çevreci hibrit kombine makinesi, dünyanın en sessiz endüstriyel elektrik süpürgesi, iş kazalarını ortadan kaldıran yerli üretim insansız robotik teknolojiye sahip yüksek katlı bina cam silme makinesi, insansız otonom temizlik robotu gibi ürünler katılımcı ve ziyaretçilerden yoğun ilgi gördü.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.