DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Osmangazi Elektrik Dağıtım Bölgesinde Zorlu Enerji imzası

Zorlu Enerji,

Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ

faaliyetlerini 2 Şubat 2017 itibarıyla üstlendi

Osmangazi Elektrik Dağıtım Bölgesinde Zorlu Enerji imzası

Zorlu Enerji Grubu, 2 Şubat tarihinde imzalanan anlaşmayla Osmangazi Elektrik Dağıtım Bölgesi’nde elektrik dağıtım ve satış faaliyetlerini resmi olarak üstlendi. İmza töreninde, Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu “Elektrik dağıtımı ve ticareti ile doğal gaz dağıtımı ve ticareti dahil olmak üzere verimli ve sürdürülebilir olan alanlara yatırım yapmaya önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz” diye konuştu.

Zorlu Enerji Grubu’nun çeyrek asırlık tecrübesini elektrik ticaretine taşımaktan mutluluk duyduklarını belirten Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak ise “Enerji alanındaki faaliyetlerimizi, elektrik üretimi, satışı ve ticaretindeki yenilikçi hizmetlerimizle zenginleştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Enerji sektöründe 25 yıla yaklaşan deneyim ve uzmanlığa sahip Zorlu Enerji Grubu, 2 Şubat 2017 itibarıyla Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ. şirketlerinin yönetimine geçti. Şirketlerin devri ile ilgili imzaları Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Zorlu ve Yıldızlar SSS Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sebahattin Yıldız atarken törene Yönetim Kurulu Üyeleri, Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak ve konuklar katıldı.

Zorlu Enerji Grubu, bu devralmayla birlikte Eskişehir, Bilecik, Uşak, Afyon ve Kütahya’yı içine alan ve Türkiye elektrik tüketiminin yaklaşık yüzde 4’ünü gerçekleştiren dağıtım bölgesinde 1,5 milyonu aşkın aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunacak.

“Kalitemizi ve yenilikçi uygularımızı elektrik dağıtım ve satış hizmetlerine de taşıyacağız”

Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Zorlu Enerji Grubu Başkanı Sinan Ak, “Zorlu Enerji Grubu olarak 25 yıla yaklaşan deneyim ve uzmanlığımızı, Osmangazi Elektrik Dağıtım Bölgesi ile buluşturmaktan memnuniyet duyuyoruz. Bugüne kadar hizmet kalitesi, sürdürülebilirlik anlayışı ve uygulamadaki tecrübesiyle fark yaratan Zorlu Grubu, üstlendiği tüm sorumluluklarda ve altına imza attığı tüm yatırımlarda olduğu gibi en iyisini sunma azmini elektrik dağıtım ve satış hizmetlerinde de ortaya koyacak. Enerji alanındaki faaliyetlerimizi elektrik üretimi, satışı ve ticaretindeki yenilikçi hizmetlerimizle zenginleştirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Santral kurulumu ve enerji üretiminden, elektrik ticareti ve doğal gaz dağıtımına kadar sektörün birçok temel alanında faaliyet gösteren Zorlu Enerji Grubu, sahip olduğu 6 doğal gaz, 7 hidroelektrik, 3 jeotermal ve 4 rüzgâr santralinden oluşan üretim portföyüyle toplam 991 MW kurulu güce sahip. Zorlu Enerji, Türkiye’de sahip olduğu 644 MW kurulu gücünün yüzde 73’ünü yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlıyor. Zorlu Enerji Grubu, GAZDAŞ şirketiyle Trakya ve Gaziantep bölgelerinde doğal gaz dağıtım hizmetini üstlenirken; Zorlu Elektrik şirketiyle de Türkiye genelindeki serbest tüketicilere elektrik satış hizmetini cazip avantajlar ve ihtiyaçlara yönelik oluşturduğu tarifelerle sunuyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.