DOLAR
32,3697
EURO
35,0071
ALTIN
2.325,73
BIST
9.097,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Osmaneli’ye 150.000.000 tl Yatırım

TAYRAŞ A. Ş. DÜNYANIN EN TEKNOLOJİK PETROL ÜRÜNLERİ İŞLETME TESİSİNİ 150.000.000 TL YATIRIMLA OSMANELİ’NE KURUYOR

Atık Yağlar İthalat, İhracat ve Rejenerasyon Tesisleri A.Ş (TAYRAŞ), Alman sermayeli ve Avrupa Birliği kriterlerine uygun petrol atıklarını değerlendirmek ve sanayi için gerekli petrol ürünleri mamüllerini üretmek amaçlı yatırım, ithal ürünleri bu üretimle karşılamak ve ülke ekonomisine döviz kazandırmayı hedefliyor.

TAYRAŞ A.Ş’nin  Osmaneli’ne yatırım yapacağı yaklaşık iki ay önce netleşmişti. Osmaneli’nde 105.000 m2 sanayi alanında kurulacak yatırım yaklaşık 150.000.000 TL maliyetle gerçekleşecek.

18 ayda tamamlanması planlanan yatırım ilk etapta 400 kişiye istihdam sağlayacak. Bu sayı sonraki yatırımlarla artacak. Alanında Türkiye’de en büyük yatırım yapacak olan tesis Avrupa Birliği standartlarındaki üretimi ile çevreye hiçbir olumsuz etki oluşturmayacak.

İlçe Kaymakamı Edip ÇAKICI, Belediye Başkanı YMM Münür ŞAHİN, Ak Parti Bilecik İl Başkanı Fikret KARABIYIK, Ak Parti Osmaneli İlçe Başkanı Yalçın KARACA, Belediye Meclis Üyeleri, Çevre ve Şehircilik Atık Yönetimi Daire Başkanı ve İl Müdürü, TAYRAŞ A.Ş. yöneticileri, bürokratlar, basın mensupları, Prof. Dr. İsa İPÇİOĞLU ve belediye yöneticileri TAYRAŞ A.Ş.’ nin yatırımlar konusundaki sunumunu ve açıklamalarını izledi.

Belediye Başkanı YMM Münür ŞAHİN, bugün yapılan toplantı ile ilgili yaptığı açıklamada; “Osmaneli için sanayileşme hedefi büyüme açısından çok büyük önem arz ediyor. TAYRAŞ A.Ş., BİEN A.Ş. yatırımları ve diğer yatırımlar için sanayicimize her türlü desteği veriyoruz.

Bugün BİEN SERAMİK A.Ş. yöneticisi ve ortağı Ali ERCAN ile bir araya geldik. Arsa alımlarında geldikleri son durumu değerlendirdik. Osmaneli için çok önemsediğimiz BİEN SERAMİK A.Ş. yatırımı da bir iki ay içinde başlayacak konuma gelecek.

TAYRAŞ A.Ş. ve BİEN Seramik A.Ş. yöneticilerine Osmaneli’ndeki yatırım tercihleri için teşekkür ediyoruz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.