DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

OSMANELİ’DE 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GECESİ

Osmaneli’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gecesinde halk caddeleri ve meydanları doldurdu.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Sabaha kadar nöbet tutan, istiklaline ve istikbaline sahip çıkan Osmaneli halkına teşekkür ederek, ”942 yıldır Ezan, Kur’an sesinin susmadığı tarih kentinde Osmaneli’ye yakışan bir gece yaşattıkları  için Osmaneli halkından Allah razı olsun.” dedi.

Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı,tüm kamu ve özel sektör yöneticileri,Ak Parti ve Mhp İlçe Başkanları ve üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, İl Genel Meclisi üyeleri,Muhtarlar,Gaziler,Şehit yakınları ve büyük bir ilgiyle Osmaneli halkının kadınıyla,erkeğiyle,çocuğuyla katıldığı gecede Osmaneli de yer yerinden oynadı.

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gecesinde yaptığı konuşmada;

15 Temmuzda emperyalist dış güçlerce hain Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) kullanılarak Türkiye’nin bölünmesi,parçalanması hedeflenmişti. Kahraman Türk Milleti buna izin vermedi.

Türkiye, 2002 yılından günümüze yakaladığı istikrar ve büyüme ile hızla gelişmiş, bölgemizde ve dünyada büyük güç hâline gelmiştir. Ezilen halkların, mazlumların, İslam âleminin, Türk Dünyasının tek umudu Türkiye ve onun lideri Recep Tayyip Erdoğan uyguladığı bağımsız politikalarla emperyalizmin hedefi haline gelmiştir.

Bugün İslam ülkeleri üzerinde ve Türkiye üzerinde büyük oyunlar oynanıyor. Bizlerle müttefik olan,aynı ekonomik örgüte mensup olduğumuz emperyalist ülkeler,Suriye, Irak, Mısır, Filistin, Libya, Arakan, Somali de ortaya koydukları oyunlarla mezhep, kardeş kavgası çıkararak binlerce müslümanın katline sebep oluyor.

Artık emperyalist ülkeler oyunlarını açıkça oynuyor gelişmesini, büyümesini istemedikleri ülkeler sömürü düzenini devam ettirmek için milyonlarca insanın ölümüne, yerlerinden yurtlarında edilmelerine seyirci kalıyorlar.

İşte 15 Temmuz 2016’da Türkiye üzerinde oynanan oyun da bu senaryoların bir parçasıydı. Milletin seçtiği iktidarı, Milletvekillerini, Cumhurbaşkanını FETÖ Terör Örgütü’nü kullanarak kanlı bir şekilde darbe ile devirmek, Türkiye’de kardeş kavgası çıkarmak, sonrası da demokrasi getirmek amaçlı Türkiye’yi işgal etmek.
Türk halkı 15 Temmuz 2016 Darbesi’ne canı pahasına direndi ve tarih yazdı. Türk halkı Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokaklara döküldü ve tankların kurşunların, bombaların önüne demokrasi için kendini attı. Korkmadan, çekinmeden, şahadete yürüyen kahramanlar, gaziler ve seçilmişlere,demokrasiye sahip çıkan kahraman halkımız bu kalkışmaya “dur” dedi.

Türkiye üzerinde oynanan oyunlar bitmez. Türkiye bağımsız dış politikalar uygulamaya millileşme hamlesine, büyüme hızını yükseltmeye devam ettikçe emperyalistler daha da azacak. Daha dün bizi bir senaryonun parcası yaparak MİT TIR ları komplosu sahneye konuldu.Türkiye teröre destek veren ülke konumuna sokulmak istendi.Bugün aynı senaryo Katar üzerinden sahneye konuldu.

Türk halkı ve onun lideri Recep Tayyıp Erdoğan her şeyin farkında.Türkiye emperyalizmin planlı oyunlarına gereken dersi veriyor vermeye devam edecek.
Tarih tekerrürden ibarettir. Biz Türkler kurduğumuz 16 imparatorlukla dünyada her zaman lider ülke olduk.Bugünde 17. Türk Devleti olan Türkiye Cumhuriyeti ile yine Dünya lideri ülke olacağız..

15 Temmuz 2016 gecesi çağrımız üzerine Belediyemiz önünde toplanarak darbeye direnen,Cumhurbaşkanımızın çağrısını beklemeden demokrasiye,seçilmişlere,cumhurbaşkanımıza,birlik ve berberliğimize sahip çıkan,demokrasi meydanında her gece nöbet tutan, 942 yıldır bu güzel ilçede,bu tarihi kentte ezan sesini,kuran sesini dindirmeyen, Osmaneli halkına teşekkür ediyorum.Allah hepinizden razı olsun.

15 temmuz ve tüm zamanların şehitlerini rahmetle, minnetle; gazilerimizi minnetle, saygıyla tekrar anıyoruz. Onları yetiştiren ailelerinden Allah razı olsun. Birlik ve beraberlik içinde büyük güç Türkiye lider ülke Türkiye olma yolundan bizi kimse alamayacaktır dedi.

Osmaneli Kaymakamı Edip Çakıcı ise, 15 Temmuz 2016’da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Türk siyasi tarihinde eşi benzeri görülmemiş bir büyüklükte hain bir saldırıya maruz kaldığını ifade etti. Çakıcı, “Düşmanın cephede bile yapamadığı 3-5 alçak aziz milletimize reva görmüştür. 15 Temmuz gecesi özgürlüğümüze, hayallerimize pranga vurulmak istendi. O gece emperyalistlerin eli silahlı karanlık adamları her yeri yakıp yıkmak istedi. Bu darbe girişimi hükümetimize, meclisimize ve milletimize karşı yapılmıştır. Bu darbe girişimi Türk Silahlı Kuvvetlerimize karşı da yapılmıştır. Türk Silahlı kuvvetlerimiz ve Mehmetçiğimiz bizim göz bebeğimizdir. Bu devlet kendisine silah çekene vatandaşına kurşun sıkana vatandaşın üzerine tankla yürüyene vatandaşına F-16’larla bomba yağdıranlara hak ettiği cezayı verecek kudrete sahiptir. Hiç şüpheniz olmasın, şehitlerimizin kanı asla yerde kalmayacaktır” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İlçe Müftüsü Aydın Bostancı tarafından dua yapıldı. Programda daha sonra vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın konuşmalarını meydana kurulan büyük ekrandan canlı izledi. Saat 00.13 itibariyle ilçedeki camilerden selalar okundu. Demokrasi nöbetinde sabah namazının kılınmasının ardından katılımcılara çorba  ikram edildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.