DOLAR
32,4742
EURO
34,8002
ALTIN
2.479,87
BIST
9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

OSMANELİ BELEDİYESİ 2014 MART/2018 NİSAN DÖNEMİ FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI

OSMANELİ BELEDİYESİ 2014 MART/2018 NİSAN DÖNEMİ FAALİYETLERİNİ AÇIKLADI
Osmaneli, kuruluşu MÖ.8000 li yıllara dayanan bir çok medeniyete yerleşim yeri olmuş,İpek Yolu,Hac yolu başta olmak üzere yolların kesiştiği, Türkiye’nin üçüncü büyük nehri Sakarya’nın içinden geçtiği ve Sakarya Nehrine Göksu,Karasu,Göynük Suyunun birleştiği verimli topraklarda,bir çok uygarlığın izlerini taşıyan tarih ve kültür varlıkları,harika doğası ile şirin bir kenttir.

İstanbul-Eskişehir-Ankara bölünmüş yolu ve YHT hattı,eski İstanbul-anadolu Tren hattı,yeni ihale edilen Osmaneli-Bursa-Bandırma YHT hattı ile bir lojistik merkezi olma yolundadır.Turizmde Osmaneli,parkları,spor tesisleri, konakları,camileri,kalesi,köprüleri,İçmeler Tesisleri,antik çağdan kalma eserleri,kilisesi,Balaban Gazi(Çavuş) vb tarihi varlıkları ile yükselen bir değerdir.

“1075 Yılından günümüze kesintisiz TÜRK kenti OSMANELI”için bu dönemde Cumhurriyet tarihinin en büyük yatırımlarını birlik ve beraberlik içinde gerçekleştiriyoruz.Otogar ve Hal Binasının 2018 Temmuz ayına kadar bitmesiyle secim vaatlerimizin çok üzerinde icraatı gerçekleştirmiş olacağız.
Bu dönem için Osmaneli Belediyesi olarak dört hedef belirledik ve bu hedefleri gerçekleştirmek için hızla çalışıyoruz.Bu hedeflerimiz sırasıyla;

1-Yaşam Kalitesini Arttırmak
2-Turizmde öne çıkmak
3-Tarımda yeni ürünlere ve yeni Pazarlara yönelmek.
4-Sanayileşme ile büyümek.

1-YAŞAM KALİTESİNİ ARTTIRMAK” hedefine yönelik olarak yaptıklarımız:
1.1.Alt Yapı çalışmaları:Osmaneli 60.000 kişilik nüfus için tüm altyapısını tamamladı.
1.1.1.Kanalizasyon sistemi:Osmaneli Kanalizasyon alt yapısının tümü yenilendi ve tamamlandı
1.1.2.Arıtma Tesisi:Bilecik’te ilk arıtma tesisini Osmaneli’de 2015 yılında hizmete aldık..
1.1.3.Yağmur sularını toplamak için yatırım tamamlandı.Sakarya’ya bağlantısı yapılıyor.
1.1.4.Doğalgaz Yatırımının 1.300 mt lik kısım hariç tamamlandı.
1.1.5.Osmaneli de alt yapı ile bozulan ve tüm yollarını 700.000 m2 taş parke olarak yeniden yaptık.
1.1.6.Belediyemizce çabalarımız sonrası yatırım planına aldırılan,Osmaneli Şehir İçi Bölünmüş yol yatırımımız 2018 mayıs sonuna kadar tamamlanıyor.Karayoları Bursa Bölge Müdürlüğümüzce 13.800.000 TL bedelle ihale edilen ve iş artışları ve Nato Boru Hattının ile birlikte 18.000.000 TL ye ulaşacak yatırımımız Osmaneli şehir içi görünümüne değer katacak.
1.1.7.Elektrik hatlarının yeraltına alınması %70 tamamlandı.Geriye kalan kısım 2019 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

1.2.Park ve Bahce Çalışmaları
1.2.1.Osmaneli de yaptığımız proje ile,Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile 100.000 Adet yetişkin (3-7 yaş arası)ağaç diktik.Osmaneli’de diktiğimiz ağaçlar şehrin görünümünü ve iklimini değiştirecek.
1.2.2.Sakarya Nehri Kıyısında 100.000 M2 lik alanda Şehitler Parkını yaptık.Halkmzın büyük beğenisini kazanan parkımıza ilçemizden ve ilçemiz dışından büyük ilgi var.
1.2.3.Necip Fazıl Kısakürek Parkımızın devamına 20.000 m2 lik Tarih Parkını yaptık.Özellikle sadece çim olarak düzenlediğimiz alan çocuklarımızın tercih ettiği alan oldu.
1.2.4.Çobandere Parkını 10.000 m2 lik alana inşa ettik.ukalrımız için özellikli bir alan oldu.
1.2.5.Haceloğlu Mahallesine 7.000.m2 lik alana Anadolu Selcuklu parkını yaptık.Halı sahası,oturma alanları,kapalı alanı,oyun grupları ile mahallemizin güzel bir alanı oldu.
1.2.6.Gölpark(15 Temmuz şehitleri) Projesini 100.000 m2 lik alanda başlattık.Tabiat parkı şeklinde düzenliyeceğimiz parkta spor tesisleri,Osmaneli de yetişen bitki ve ağaclar,oturma ve piknik alanları yer alacak.
1.2.7.Sakarya Nehri Kıyısında kesintisiz 6 km lik bir yürüyüş ve bisiklet yolu alt yapısını oluşturduk.Roma köprüsünden Büyük Yenice Köyümüzün karşısına kadar uzanan bu parkurla Sakarya kıyısında güzel bir bisiklet ve yürüyüş alanı oluşturduk.
1.2.8.CP Standart AŞ yanında 50.000 m2 lik park alanı oluşturduk ve bu parkın düzenleme çalışmalarını başlattık.
1.2.9.Cami Cedit Mahallesinde Sit Alanı içinde 3.000 m2’lik park yaptık.
1.2.10.Osmaneli içinde yukarıdaki parkların dışında 10.000 m2 lik küçük ölçekli parklar yaptık.

1.3.Sosyal Hizmet Tesisleri
1.3.1.Uzun yıllardır hizmet eden eski sosyal hizmetler salonunu yıkarak, yerine Sakarya Nehri Kıyısında Şehitler Parkı içinde 1.200 m2’lik iki adet, her biri 1000’er kişilik sosyal hizmetler salonları yaptık.Osmaneli Belediyesi Sakarya ve Göksu sosyal hizmetler salonlarımız her türlü etkinliğimize ev sahipliği yapıyor ve halkımızın düğünlerde tercih ettiği tesisler belediyemizin en önemli yatırımlarından biri oldu.
1.3.1.Parklarımıza Mescid,Büfe,WC yaptık,var olanları büyüttük.

1.4.Spor ve Spor Tesisleri Yatırımları
1.4.1.1308 Osmaneli Belediye Sporu kurarak 17 branşta faaliyet gösteren,500 lisanslı ve 13 milli sporcuya sahip güçlü ve tanınan bir spor kulübü olduk.Sporda hedefimiz;”Milli ve dini değerlere sahip çocuklar ve gençler yetiştirerek,onları üst liglere ve milli takımlara kazandırmak.”Bu anlamda yürüttüğümüz spor faaliyetlerinde özellikle güçlü bir altyapı oluşturduk.Yaz ve kış spor okulları kurarak sporcu yetiştirme hedeflerimize uygun faaliyetlerde bulunduk.
Spor turnuvaları ile ilçemizin tanıtımına önem verdik.TFF ile birlikte U15 yaş altı futbol turnuvası “Lefke Cup U15”düzenledik.Fenerbahce ve Galatasaray finali ile sona eren turnuvaya 10 takım katıldı.Türkiye çapında ses getiren bu turnuvayı artık geleneksel hale getirdik.Önümüzdeki yıl en az 15 takımın katılacağı bir güzel bir turnuva için şimdiden çalışmalara başladık.
Türkiye Satranc Turnuvası düzenledik ve 250 sporcuyu 3 gün boyunca Osmaneli de ağırladık.Satranc turnuvalarını en az üç ayda bir tekrar yapmak istiyoruz.Salon sporlarının yanında her yıl Şampiyonluk için mücadele eden ve bu yıl şampiyon olan futbol takımımızla büyük profosyonel takımlara sporcu vermeye devam ediyoruz.Milli takımlar düzeyinde hoca kadromuzla ve profosyonel yönetimimizle örnek bir kulübüz.
1.4.2.Osmaneli Şehir Stadını alt yapısı ve tiribünleride dahil olmak üzere Genclik ve Spor Bakanlığımız ve Belediyemizle birlikte sentetik çim saha olmak üzere yeniden inşa ettik.
1.4.3.Şehitler Parkımıza standart doğal çim sahayı,tirübün,soyunma odaları,aydınlatmaları ve duşları ile birlikte inşa ettik.Osmaneli standart ölçülerde iki nizami sahaya sahip olan nadir bir ilçe oldu.
1.4.4.Spor Toto Başkanlığı ile birlikte 5 halı saha,1 adet Tenis Kortu,1 adet Basketbol/voleybol sahası yaptık.
1.4.5.Yüzme havuzumuzu yeniden düzenledik ve büyüttük.
1.4.6.Sağlık Bakanlığı ile birlikte yaptığımız proje ile 100 Adet Bisiklet temin ederek halkımızı kullanımına sunduk.

1.5.Eğitim Yatırımları ;Osmaneli Belediyesi Üniversitelerle ve Milli Eğitim ile işbirliği yaparak bir çok projeyi birlikte gerçekleştiriyor.
1.5.1.Osmaneli Öğretmenler acısından zorunlu hizmet alanı oldu.Artık öğretmen açığı problemi kalmadı.Bu düzenleme ile ilçemizde eğitim kalitesi önümüzdeki dönemlerde artacak.
1.5.2.Şehit Osmaneli Er İmam Hatip Orta Okulu eski hastahane alanına Belediyemizce yaptığımız plan değişiklikleri ve arsa tahsisleri sonucu inşa edildi ve bu yıl (2017-2018) döneminde)öğretime açıldı.
1.5.3.Çok Programlı Lise belediyemizce verilen 8.000 m2 lik arsa üzerine Osmaneli Anadolu Teknik Meslek Lisesi olarak inşa ediliyor.Yeni lisemiz 2018-2019 öğretim döneminde hizmete girecek.
1.5.4.Osmaneli Kız Öğrenci Yurdu Oluşturduğumuz yeni eğitim alanı üzerine 100 kişilik kapasiteyle inşa ediliyor.2018-2019 döneminde kız öğrenci yurdu hizmete girecek.
1.5.5.Balaban İlk Öğretim Okulu eski yerinde kuruldan aldığımız izinler sonrası ihale aşamasına geldi.Okulumuzun inşaatının 2018-2019 yılında tamamlanması planlanıyor.
1.5.6.Planlama aşamasındaki eğitim yatırımları;Erkek Öğrenci Yurdu,Okul Öncesi Öğretim Ana Okulu,Teknik lise için Kapalı Spor Salonu,Osmaneli İlk Öğretim Okulunun ve yeni bir okulun yeniden inşaası,Hafız yetiştirme okulu ve yurdu yatırımları için belediye olarak yer gösterdik ve inşallah bu yatırımların tümünü veya bir kısmını bu dönemde ilçemiz eğitimine kazandırmaya çalışıyoruz.
1.5.7.Eğitim Yatırımları için Kamu ve belediyemizden eğitim alanı içinde kalan 100.000 m2 lik alanı Üniversite,İlk,Orta,Lise,Yurt ,spor tesisi vb.yatırımlar için tahisisi için gerekli düzenlemeleri sonuçlandırdık.Osmaneli eğitim yatırımları için gerekli alt yapıya ve arsa ihtiyacının tümünü karşılayabilecek durumda.
1.5.8.Güçlendirme ve Okulların fiziki ortamlarının iyileştirme yatırımları devam ediyor.Bu yıl Anadolu Lisesi güçlendirme çalışmaları tamamlandı.Tüm okullarımızın fiziki ortamları iyileştirildi.
1.5.9.Osmaneli Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezini kurduk.5.000 kişinin üzerinde kişiye eğitim olanakalrı sağladık.Lefke Bezi,Lefke Takı,Folklorik Bebek,Ahşap İşleme,Mozaik,lefke Taşı işleme,Girişimcilik vb eğitimleri düzenledik.

1.6.Diğer Yatırımları
1.6.1.Emniyet Binası Yatırımımız tamamlandı. Osmaneli Emniyet Binamız yenilendi ve yeni ilave emniyet binası yapıldı.İçişleri Bakanlığımızla yaptığımız görüşmeler sonrası Emniyet Binası İmam Hatip Orta Okulu Binası alanından alınarak şu andaki yerine yapılması sağlandı.
1.6.2.Jandarma Karakol Binası yatırımı İnönü Mahallesindeki yani yerinde devam ediyor. Bu alanda belediyemizce Jandarma lojmanları yapımı için arsa tahsisi yapılacak,mevcut Jandarma eski binası alanı Osmaneli Belediyesine verilecek.Bu alanı da eğitim alan olarak kullanmayı düşünüyoruz.
1.6.3.Kaymakamlık lojman binası yapımı için belediyemizce arsa tahsisi yapıldı ve yatırım iahale aşamasında.
1.6.4.Toplum Sağlığı Merkezi yatırımı için belediyemizce arsa tahsisi yapıldı. Projesi tamamlandı ihale işlemi devam ediyor. Bu yatırımla da Osmaneli ye bir sağlık tesisi daha kazandırılacak.
1.6.5.Selahattin Çetintaş Devlet Hastanesinde Ektaş AŞ den belediyemizce sağlanan bağışlar ve belediyemiz imkanları kullanılarak yeni diyaliz ünitesi yatırımı tamamlanarak hizmete alındı.Halkımızın büyük bir sorununu bu şekilde çözdük.
1.6.6.Camikebir Mahallemizde Milli Eğitim Müdürlüğümüze tahsisi tamamlanan arsa üzerine okul öncesi eğitim için ana okulu yapılacak.
1.6.7.İmam Hatip Lisesi ve uygulama camii için yer tahsisi yapıyoruz.

1.7.Konut/İşyeri Yatırımlarımız
1.7.1.TOKİ 100 konut ve 11 işyeri projemiz Temmuz 2018 sonunda tamamlanıyor.Osmaneli de merkez ve çarşı oluşturmak için TOKİ ile birlikte planladığımız ve konutlarının tamamının bir ay gibi kısa bir sürede satıldığı projemiz hızla devam ediyor. Osmaneli için prestij projesi olan TOKİ ilçemize büyük değer katacak.Projenin Toplam yatırım değeri 25.000.000 TL.
1.7.2.Osmaneli Belediyesi Konut Ve İşyeri projelerinden 24 konut ve 21 işyeri projemiz bu ay sonunda bitmiş olacak.Osmaneli merkezini ve çarşısını oluşturma hedefimizin bir projesi olan yatırımda dairelerin tümü halkımızca alındı.Dükkanların da büyük bölümünün satışı tamamlandı.Bunun dışında 30 konut ve 10 işyeri projelerimiz tamamlanarak halkımıza teslim edildi.

1.8.Araç ve iş makinası yatırımları
1.8.1.Yeni araç yatırımları; 1 adet eksvaratör(alım),1 adet iş makinası(TBB den hibe),1 adet iş makinası(Sakarya Büyük Şehir Belediyesinden Hibe),1 adet iş makinası(alım),1 adet grayder(Özel İdareden tahsis),2 adet Ford kamyon(alım),1 adet Vidanjör Ford Kamyon(Cevre şehircilk bakanlığından Hibe),1 adet Ford Kamyon İtfaiye(Cevre şehircilk bakanlığından Hibe), 1 adet Ford Kamyon Çöp için (Cevre şehircilk bakanlığından Hibe),2 adet Otobüs(alım),1 adet Otobüs (özel sektörden hibe)1 adet taraktör(alım),2 adet sulama aracı(Hibe araçlardan),1 adet Tek kabinli pikap(hibe),2 adet su tankeri (Özel sektörden hibe)

1.9.Gayrimenkul yatırımları;
1.9.1.Osmaneli Belediyesine Beşevler mevkiinden 37.000 m2 yer satın aldık.
1.9.2.Osmaneli Belediyesine Tekke Tepesi mevkiinden 45.000 m2 yer satın aldık.
1.9.3.Osmaneli Belediyesine Sakarya Nehri Karşı tarafından 10.000 m2 tarla satın aldık.
1.9.4.Osmaneli Belediyesine Mezbahane cevresınden 10.000 m2 yer satın aldık.
1.9.5.Osmaneli Belediyesine İçmeler Tesisleri cevresınden 22.000 m2 yer satın aldık.
1.9.6.Osmaneli Belediyesine Balçıkhisar mevkiinden 10.000 m2 yer satın aldık.
1.9.10.Osmaneli Belediyesine Sanayi Pareslerinden 25.000 m2 yer satın aldık.
1.9.11.Osmaneli Belediyesine Sit alanından 5.000 m2 yer satın aldık.
1.9.12.Osmaneli Belediyesine 25 adet Osmaneli konağı satın aldık.
1.9.13.Osmaneli Belediyesine Otogar alanından 35.000 m2 yer satın aldık.
1.9.14.Osmaneli Belediyesine Eğitim alanından 27.000 m2 yer satın aldık.
1.9.15.Osmaneli Belediyesine Spor alanından 29.000 m2 yer satın aldık.
1.9.16.Osmaneli Belediyesine Adopen ve Konyalı resteurant karşısından 12.000 m2 yer satın aldık.
1.9.17.Osmaneli Belediyesine Sakarya Nehri kıyılarından toplamda 50.000 m2 yer satın aldık.
1.9.18.Osmaneli Belediyesine İnönü mahallesinden 5.000 m2 arsa satın aldık.
1.9.19.Bu dönemde Osmaneli Belediyesi için satı aldığımız arsa,tarla,arazi,konut alanlarının toplamı yaklaşık 350.000 m2 olmaktadır.Osmaneli Belediyesinin geleceğini kurtaracak gayrimenkul yatırımını gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz.
1.9.20.İlçe Mezarlığında yeni alanları satın aldık ve aile mezarlığını kurduk.
Mevcut mezarlığımızda 10.000 m2 yer ilavesiyle mezarlığımızı büyüttük.

1.10.Sosyal Organizasyonlar
1.10.1.Geçmişimize her zaman sahip çıkmak ve onların yattığı mekanları temiz ve düzenli tutmak için gerekeni yapıyoruz.Mezarlıklarımızın her mubarek günde halkımızın ziyaret etmesi için gerekli organizasyonları yapıyoruz.Tüm hocalarımızın katılımıyla,Osmaneli Mühtülüğümüzün destekleri mubarek gecelerde mezarlıklarımızda Kuranı Kerim ve dualarla gecmişimizi anıyoruz.
1.10.2.Her mubarek gecede bir camimizde mevlüt okutma geleneğini getirdik.
1.10.3.Ramazan Bayramlarında iftar programlarımızı sürdürüyoruz. Tüm mahallelerimizde Mahalle İftarı programlarını uygulamaya soktuk.
1.10.4.Geleneksel Osmaneli Panayırını 7 güne cıkardık ve önümüzdeki yıldan itibaren “Tarihi Osmaneli Panayırı ve sanat etkinlikleri”adıyla daha büyük organizasyona dönüştürüyoruz.

2-TURİZM İLE ÖNE CIKMAK
2.1.Osmaneli Konakları ve resterasyon çalışmaları
2.1.1.Osmaneli Konaklarından 27 konağı sağladığımız fonlar ve hibelerden Belediyemize mali yükü olmaksızın satın aldık.Osmaneli Belediyesinin tapusuna sahip olduğu 27 Tarihi Osmaneli Konağı oldu.İlçemiz için büyük değer olan konakların resterasyonu sonrası turizmde büyük hareketlilik olacak.
2.1.2.Osmaneli Konaklarının resterasyon çalışmalarını kurduğumuz belediyemiz resterasyon ekibiyle sürdürüyoruz.
2.1.2.1.Ali Kezer(Sülüman Efendi)Konağının tarih müzesi olarak belediyemizce resterasyınu tamamlandı.2018 sonuna kadar Tarih Müzemiz açılmış olacak.Müzemizin resterasyon maliyeterinin tümü projemiz sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığımızca karşılandı.
2.1.2.2.Sinemacı Necati Kudül Konağı Güzel Sanatlar Müzemiz resterasyonu tamamlandı. 2018 sonuna kadar Güzel Sanatlar Müzemiz açılmış olacak.Müzemizin resterasyon maliyeterinin tümü projemiz sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığımızca karşılandı.
2.1.2.3.Asiye Can Konağı Etnografya Müzemiz restorasyonu tamamlandı. 2018 sonuna kadar Etnografya Müzemiz açılmış olacak. Müzemizin restorasyon maliyetlerinin tümü projemiz sonrası Kültür ve Turizm Bakanlığımızca karşılandı.
2.1.2.4.Fadıl Bozkurt Konağı 14 odalı ve 30 yatak kapasiteli otel olarak restore ediliyoruz.Otelimiz temmuz ayında hizmete girecek.
2.1.2.5.Bekir Güven(Muhtar Tekirdağ) Konağı restorasyonu 12 odalı ve 25 yatak kapasiteli otel olarak belediyemizce restore ediliyor.Otelimiz Ağustos sonuna kadar hizmete girecek.
2.1.2.6.Papazın evi konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2018 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.7.Mustafa Kayın Konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2019 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.8.Üçyıldızlar Konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2019 yılında belediyemizce yapılacak.Konağımız mahalle konağı olacak.
2.1.2.9.Prof Dr Yunus Söylet Konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2019 yılında belediyemizce yapılacak.Konak Otel olacak.
2.1.2.10.Müzeyyen Yalcınkaya Konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2018 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.11.Zenginler Konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi,retserasyonu 2019 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.12.Sebahat Keceli Konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2018 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.13.Alaaddin Dinlenmez Konağı restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2018 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.14.Ümit Şenol Konağı, restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2019 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.15.Raşit Kesici Konağı; restorasyonu için projesi kuruldan geçirildi, restorasyonu 2018 yılında belediyemizce yapılacak.
2.1.2.16.Kültür ve Turizm Bakanlığından sağlanan hibelerle vatandaşlara ait 7 konak belediyemizce vatandaşlarla işbirliği içinde restore ediliyor.Konakların restorasyonu 2018 yıl sonuna kadar bitecek ve sahiplerine teslim edilecek.
2.1.3.Camikebir Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma projemiz.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte.belediyemizin sağladığı fonlarla 50 adet Osmaneli Konağı restorasyonu 2018 yılı sonuna kadar tamamlanmış olacak.

2.2.Diğer Turizm Yatırımları 
2.2.1.Aya Yorgi Kilisesi restorasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından iki kez ihale edilmesine rağmen sonlandırılamadı.Yeni ihale saladığımız fonlarla yeniden ihalesi yapılıyor.365 günde restorasyonu tamamlanacak kilise kültür merkezi ve müze olarak kullanılacak.
2.2.2.Osmaneli için değer ifade eden taşınabilir kültür varlıklarını bulundukları köyler ve mahallelerden Aya Yorgi Kilisesi Bahcesinde müze alanına taşıdık.100 adete ulaşan bu tarihi ve kültürel varlıkların mil taşları,adak taşları,yapı kalıntıları,yazıtlar,çeşme kalıntıları,bereket tanrısı vb varlıklardan oluştuğunu belirledik.
2.2.3.Osmaneli Rüstem Paşa Kervansarayı’nın kurula tescilini yaptırdık.Kamulaştırma işlemlerine başladığımız kervansaray Osmaneli nin önemli bir değeri olacak.
2.2.4.Roma Köprüsü alan tespitleri yapıldı, restorasyon projesi için çalışma yapılıyor.Roma İmparatorluğunun ilk dönemlerine ait olduğu belirlenen köprü Roma Döneminin en özellikli köprülerinden olduğu kesinleşti.
2.2.5.Yıldırım Bayazit Hamide Hatun Camii Restorasyonu tamamlandı.Kültür ve Turizm Bakanlığına resterasyınunu yaptırdığımız camimizin alanını kamulaştırmayla genişlettik.Osmaneli için alanı en büyük camilerden biri olacak bu büyük değerimizde devam eden kamulaştırmalarla otopark,cenaze yıkama ve morg vb alanlarda bulunacak.
2.2.6.Osmaneli Belediyesi yayınları için Kültür ve Turizm Bakanlığından izinleri aldık.14 akademisyen ve 9 üniversitenin destekleri ile “Gelişim Sürecinde Osmaneli”kitabımızı yayıladık.Devamında Osmaneli ile ilgili tüm bilgileri arşivleyecek ve yok olmaktan kurtaracak eserleri oluşturuyoruz.
2.2.7.Osmaneli Belediyesi Prof Dr Yunus Söylet İçmeler Tesislerini BEBKA,İstanbul Üniversitesi ile “ver elini Osmaneli”Projesi ile tümden yeniden inşa ettik.Şifalı su kaynaklarının çıktığı kuyulara eriştik,suların analizlerini İstanbul Üniversitesine yaptırarak halkımızın istifadesine sunduk.90 yatak kapasitene sahip bir tesis haline getirdiğimiz tesislerimize turizm acentalarının turlar düzenlemesi için çalışmalarımız sürüyor.Halkımız,cevre il ve ilçeler için güzel bir mesire yeri olan tesislerimiz yoğun ilgi görüyor.Sakarya kıyısında inşa ettiğimiz resteurant ve sosyal tesislerle İstanbul-Eskişehir-Anatalya büyük ilgi çeken tesislerimiz belediyemizin yüz akı oldu.
2.2.7.Doğa Turizmi için 20 güzergah belirledik ve tescil ettirdik.Hafta sonları bu güzergahlarda turlar rehberlerimiz ile birlikte yürüyüş turları düzenliyor.Köy turizminde Dereyörük başta olmak üzere hareketlilik sağladık.
2.2.8.Tubitak deskli 3 proje ile Üniversitelerle işbirliği içinde Osmaneli doğasında yetişen bitki örtüsü,canlı türlerinin tespiti yapıldı ve yayınlandı.
2.2.9.Osmaneli tarihi akademik çalışmalarla tekrar ortaya konuldu.Osmaneli ilçesinin “1075 yılından günümüze kesintisiz Türk kenti” olduğu gerçeği belirlendi ve bu gerçek Osmaneli nin sloganı oldu.
2.2.10.Taşınabilir kültür Varlıklarını,tarihi eserlerimizi müze,üniversite,Belediye işbirliği içinde Osmaneli merkezinde müze olarak belirlediğimiz kilise bahcesine. taşıdık ve korumaya. aldık.
2.2.11.Doğa Tarihi Müzesi için projemiz 2019 yılında sonuclanacak.Osmaneli 650.000.000 yıl önce büyük okyanusun içinde derin bir deniz.Bu dönemden kalan deniz canlıları fosilleri bunu ortaya koyuyor.Müzemiz tüm bu bulguların sergilendiği alan olacak.

3-TARIMDA ÜRÜN ÇEŞİTLİLİĞİNİ VE PAZAR OLANAKLARINI ARTTIRMAK
3.1.BEBKA destekleriyle Hisarcık Beşevler Köyümüzde Sebze ve meyva kurutma ve Paketleme tesisi yaptık.Tarım Kredi Kooparatifimizle Carfursa,Migros gibi firmalara sebze ve meyvalarda paketleme yapacağız
3.2.Osmaneli Merkezde Türkiye de ilk 10 içinde yer alan Mezbaha Tesisimizi kurduk ve hayvancılık alanında büyük gelişim sağladık.
3.3.Osmaneli Belediyesi Gümrük ve Ticaret Bakanlığı onaylı Toptancı Hal Binasını 30 dükkandan oluşacak şekilde projelendirdik ve inşaatı devam ediyor.Temmuz ayı içinde Hal binamız bitmiş olacak.Tarım ürünlerinde alıcı sayısını arttıracak. Bu girişimimiz tarımla uğraşanlar için yeni Pazar olanakları yaratacak.
3.4.Yöresel ürünleri ve özellikle tarımsal hediyelik ürünleri üretecek projelerle salca,makarna,ayva lokumu,reçel vb.ürünlerin üretimine başladık.
3.5.Köylerimizin Tarımsal,Kırsal Kalkınma yardımlarından,teşviklerinden istifade edebilmeleri için Belediye olarak destek olduk.
3.6.Özellikle tıbbi bitkiler,seracılık,peyzaj gibi altarnatif tarım ürünlerinin ilçemizde yetiştirilmesi için üniversitelerle işbirliği içinde örnek çalışmalar ve bilgilendirmeleri gerçekleştiriyoruz.
3.7.Köylerimizin sulama projelerine,gölet yapımı vb projelerine destek oluyoruz.
3.8.Osmaneli’de doğal yaşam,bitki ve hayvan türlerinin tespiti ve analizi için Tubitak destekli proje yaptık.Ve bu bilgileri bir sempozyumla halkımızla paylaştık,kitabımızda yayınladık.
3.9.Tarım Kredi Kooparatifimizin faaliyetlerini arttırmak için Bölge müdürlüğümüzle işbirliği yapıyoruz.Hal binamızda kooparatifimiz Üç dükkan kiralıyor.Aynı alanda Osmaneli Belediyesi Şirketimizde alım faaliyetlerini yürüterek çiftçimize destek olacak.
3.10 Osmanlı Mutfağı yapıyoruz.Osmaneli yemeklerininin tanıtımını ve sunumunu yapmak için Osmanlı mutfağını Osmangazi Üniversitesi,Anadolu Üniversitesi,Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ve Bilecik Valiliği ile birlikte Osmaneli Belediyesi olarak yapıyoruz.

4-SANAYİLEŞME İLE BÜYÜMEK
4.1.Mevcut Organize Sanayi Bölgesinin gelişimi için OSB yönetimi ve şirket yöneticleri ile sürekli birlikte hareket ederek OSB nin faaliyetlerine destek olduk.Ayde Aliminyum,Müsellimoğlu Ferforje,404 Kimya Sanayi,Vatan Plastik,Özmaksan Makine Sanayi vb şirketler faaliyetlerine başladı.Vatan Plastik ve Ayde Aliminyum gibi şirketlere OSB den yeni yer tahsisi yapıldı ve yatırımlarını Osmaneli’de toplamaları teşvik edildi.
4.2.Mevcut Şirketlerimiz CP Standart Gıda,Odöksan Döküm Sanayi,Mermer Şirketlerinin bu dönemde yatırımlar yaparak büyümelerini sağladık.
4.3.Kapalı olan Gök İnşaat yerine Metek Yapı Arte Yapı şirketlerinin faaliyete girmesini sağladık.Yine kapalı olan Delta Plastik Sanayi şirketinin el değiştirerek yeni büyütme yatırımları ile faaliyete girmesini sağladık.
4.4.Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek Sanayi Parsellerini oluşturduk.4.000.000.m2 sanayi parselimizde başta BİEN Seramik Sanayi olmak üzere,Tayraş Petrol Ürünleri,Dünyalar Şirketler Gurubu yeni nesil vagon üretim tesisleri,Ekol Aliminyum AŞ,Tebsan Makine AŞ,Ceneviz Gıda AŞ vb şirketler yer alımı gerçekleştirdiler.Yakında bu şirketler yatırımlara başlıyacak.Sanayi paresllerimiz de yerlerimize Gebze OSB nin yatırım taleplerini değerlendiriyoruz.Sanayi Parsellerimiz artan taleple hızla türkeniyor.Osmaneli Lojistik anlamda yatırımcılar için en uygun bölge.
4.5.OSB lerde 3 yıl içinde yatırım yapma zorunluluğu nedeniyle yargıtayda davalık olan Akgün Seramik AŞ nin 1 yıl içinde projesini yapması ve 2 yıl içinde de yatırımı bitirmesi gerekiyor.Aksi takdirde OSB deki yerini geriye iade etmesi gerekiyor.Milletvekilimiz Halil Eldemir’inde büyük gayretleriyle OSB mevzuatında yapılan bu değişiklikle artık OSB lerden yer alanların 3 yıl içinde yatırımları tamamlaması gerecek.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.