DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

OSMANELİ BELEDİYE MEZBAHASI KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANDI

OSMANELİ BELEDİYE MEZBAHASI KURBAN BAYRAMINA HAZIRLANDI

Kurban Bayramının yaklaşmasıyla birlikte Osmaneli Belediyesi gerekli hazırlıklarını tamamlandı. Hayvan sahiplerinin hayvanlarını daha kolay satabilmeleri, alıcıların sağlıklı ve güvenilir hayvanlarla buluşabilmeleri için Belediye tarafından yeni mezbahanın arkasındaki 7 dönümlük alan hayvan pazarı olarak ayrıldı. Alanın gerekli düzenlemeleri yapılarak kurbanlık hayvan satıcılarının hizmetine sunuldu. Hayvan pazarında 2 yaşını doldurmamış, sağlıksız olan, sevk raporu olmayan, dişi büyükbaş ve küçükbaş hayvan alımları yapılmıyor. Osmaneli Belediyesi ve Zabıta Müdürlüğü tarafından hayvanların giriş çıkış kontrolleri düzenli olarak yapılmakta.

Osmaneli Belediye mezbahası bu sene de Kurban Bayramında kesintisiz hizmet verecek. Son teknolojik yöntemlerle kurulan Osmaneli Mezbahası kesim için hazır hale getirildi. Kurban kesmek isteyen vatandaşlar Osmaneli mezbahasına kaydını yaptırarak sıra numarası alabilecekler.

Osmaneli Belediye Veteriner Hekimi Abdullah Tetik; “Kurban kesecek vatandaşlarımızı mezbahada kesmelerini tavsiye ediyoruz. Uzman kasap kadromuzla hijyenik ortamda İslami şartları yerine getirerek kesimler sürecektir. Bu sene Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının aldığı kararla dişi hayvan kesimi yasaklandı. Dişi hayvan kesebilmek için Veteriner Hekimlerden damızlık değeri olmadığına dair raporu olmayanların hayvanları kesmeyeceğiz. Bu tip kurbanlık hayvan alan vatandaşlarımız buna dikkat etsinler. Ayrıca kurbanlık hayvan seçerken 2 yaşını doldurmuş olmasına, sağlıklı olmasına (tüylerinin karışık olmaması, ağzından ve gözünden akıntı gelmemesi, herhangi bir yerinden kanama gelmemesi, çok zayıf olmamasına) dikkat etsinler. Sağlık sorunu ile karşılaşan vatandaşlarımız bizleri arayabilirler. Bayram günüde şüphelendikleri et görüntüleri için muhakkak bizleri arasınlar. Çünkü hayvandan insana bulaşan hastalıklar olmaktadır. Bu hastalıkların teşhisi için 7/24 Kurban Bayramı boyunca hizmet vereceğiz.” dedi.

Belediye Başkanı Münür ŞAHİN de, Osmaneli’de vatandaşların huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için Osmaneli Belediyesi olarak her türlü hazırlıkları yaptıklarını belirterek, “Mübarek Kurban Bayramını hep birlikte huzur ve sevgi içerisinde geçirmek için, Osmaneli Belediyesi olarak tüm önlemleri aldık ve hazırlıklarımızı yaptık. Vatandaşlarımız kurbanlarını Belediyemiz Mezbahasında huzur içerisinde kestirebilirler. Ben Belediye Başkanı olarak vatandaşlarımdan, kurbanlıklarını sağlıksız ortamlarda kesmemelerini istirham ediyorum. Şimdiden bütün hemşehrilerime hayırlı bayramlar diliyorum” dedi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.