DOLAR
32,3862
EURO
35,1212
ALTIN
2.325,46
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in Ramazan bayramı Kutlama Mesajı

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’in Ramazan bayramı Kutlama Mesajı

RAMAZAN BAYRAMINIZI ŞİMDİDEN KUTLUYORUM.ALLAH TÜRK DÜNYASI,İSLAM ALEMİ VE MAZLUM,EZİLEN DÜNYA HALKLARININ UMUDU BÜYÜK TÜRKİYE YOLUNDA YARDIMCIMIZ OLSUN.

Birlik ve beraberlik içinde nice bayramlar dileğiyle mübarek ramazan bayramınızı kutluyorum. Allah nice bayramlara sağlık,huzur ve kadeşlik içinde ulaşmayı nasip etsin.İslam ülkeleri,Türk Dünyası,Ezilen mazlum halkların üzerinde başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere emperyalist ülkeler oyunlarına her gün yenileri ekleniyor.Türk silahlı kuvvetlerimiz ve Emniyet Mensuplarımız teröre ve teröre destek verenlere karşı yurt içinde ve yurt dışında kahramanca mücadele veriyor.Allah onlara güç kuvvet versin ve onları korusun.Suriye’de,Irak’ta yurt içinde ve yurt dışında Türkiye emperyalizme karşı büyük mücadele veriyor.

24.Haziranda cumhurbaşkanımız ve milletvekillerimizi seçeceğiz. Allah Türkiye için hayırlı olanı nasip etsin.Halkımız herşeyi görüyor.Her şey halkımızın gözleri önünde gerçekleşiyor. İnşallah milletimiz doğru tercihini yaparak 2023,2053,2071’e uzanan yolda ülkesine ve liderine sahip çıkacak.Ramazan boyunca iftar sofralarında, camilerimizde hep beraber buluştuk dualar ettik.Müslüman kendisinden emin olunandır. İnsanların gözünün içine baka baka gerçekleri saptırmak siyaset değildir.

Bu ülkede kahraman mehmetciklerimiz, polislerimiz Suriye’de,Irak’ta ABD ve AB ülkelerinin olup bittilerine,islam ülkelerini kendilerine yandaş küçük ülkelere bölmelerine, sınırlarımızın yanında terör devleti kurmalarına dur diyor.Türkiye’nin lideri cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan uyguladığı bağımsız politikalar ve emperyalist dış güçlerin oyunlarına dur dediği için tek hedef haline geldi.Maalesef dışarıdaki emperyalistlerin içerideki uzantılarıda onlarla aynı düşüncede.Demirtaş’a özgürlük deyip oy için onu ziyaret edenlere sormak lazım şehitlerden,onların ailelerinden hiç mi utanmıyorsunuz.

Türkiye’yi bölmek isteyenler masummu, bölünme isteği normal bir istekmi,vatana ihanet eden,terör örgütleriyle işbirliği yapanlara bu ilgi neden?Sadece Recep Tayyip Erdoğan gitsin de sonrası ne olursa olsun diyenlerin,kurtuluş savaşında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ve onunla kurtuluş mücadelesi verenlere karşı çıkıp,işgalci hangi ülkenin himayesinde olalım hesabını yapanların farkı yoktur.Allah bunlara 24 Haziranda fırsat vermeyecek inşallah.

Ramazan Bayramı Müslümanların iki büyük bayramından biridir. Ramazan ayında tutulan bir aylık orucun bitiminde Şevval ayının ilk üç günü Müslümanların bayram günleridir. Ramazan bayramına, o gün fıtır sadakası verilmesinden dolayı “Fıtır bayramı” adı da verilmektedir.

Resulullah (s.a.v) Medine’ye hicret ettiği zaman Medinelilerin eğlenip neşelendiği iki bayramları vardı. Hz. Peygamber Medinelilere özgü olan, cahiliye izleri taşıyan bu bayramların yerine bütün Müslümanların sevinip eğleneceği İslâm’ın iki bayramını onlara haber verdi: “Allahu Teâlâ size, kutladığınız bu iki bayramın yerine, daha hayırlısını, Ramazan bayramı ile Kurban bayramını hediye etti” (Sünen-i Ebû Dâvud, Salat, 239). Bayram, Ramazan çıkıp bayramın başladığı Şevval hilalini görmekle, havanın bulutlu olması durumunda da Ramazan’ı otuz gün tutmakla başlar. Ramazan’ın yirmi dokuzunda hilal görünürse, ertesi gün Şevval’in biridir ve bayram yapılır (Sünen-i Ebû Dâvud, 3/306).

Ramazan bayramı, bir aylık oruçtan sonra yeme-içmenin ve her türlü helal nimetten yararlanmanın mübah olduğu; müslümanların eğlenip birbirlerini ziyaret ettikleri, hediyeleştikleri; çocukların, fakirlerin ve kimsesizlerin sadaka verilerek sevindirildiği; kısaca İslâmî kardeşliğin toplumun her kesiminde canlı olarak yaşandığı; bütün bunlarla birlikte Allah’a karşı da sorumluluklarının bilinciyle topluca namaz kılıp birbirine nasihat ettikleri sevinç günleridir. Ramazan bayramında yapılması vâcib olan fıtır sadakası vermek, bayram namazı kılmak gibi ibadetlerin yanında sünnet, müstehab olanları da vardır. Ramazan Bayramı’nın ilk gününde oruç tutmak ise haramdır.

Diyanetin kaynaklarından aldığımız bu bilgileri sizlerle paylaştıktan sonra,Osmaneli halkı olarak malallerimizle,köylerimizle bir güzel ramazan ayınıda geride bırakıyoruz.Özellikle belediyemizce gerçekleştirilen iftar sofralarımıza gösterdiğiniz ilgiden ötürü tüm halkımıza teşekkür ediyoruz.Büyük iftarımızla Allah iftar soframızda 7.500 kişi birlikte olmayı Osmaneli de bizlere nasip etti.Bu mübarek günlerdeki bu güzel görüntüler Allahın bize birlik ve beraberliğimizin sonunda nasip ettiği bir tablo oldu.Allah hepinizden razı osun.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.