DOLAR
32,5732
EURO
34,7825
ALTIN
2.509,19
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Türkiye’nin bugününü değerlendirdi

Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin, Türkiye’nin bugününü değerlendirdi. Açıklamasında Şahin, şunları kaydetti;

 

“15.TEMMUZDA DARBE İLE YAPAMADIKLARINI,EKONOMİK SAVAŞLA YAPMAYA ÇALIŞAN EMPERYALİST ABD VE ONUN KUDURMUŞ SAPIK LİDERİNE TÜRKİYE GEREKEN CEVABI VERECEKTİR

15 Temmuz’da yaşanan hain darbe girişimi ile Türkiye’ye diz çöktüremeyenler şimdi de ekonomik silahlarıyla saldırını hızlandırdı. İşte son zamanlarda Türkiye’ye karşı yürütülen ekonomik savaşların ve yaptırım tehditlerinin perde arkası.

Türkiye’ye 15 Temmuz’da boyun eğdiremeyenler, 24.Haziranda içerdeki yandaşları ile secimlerde hayl kırıklığı yaşayanlar şimdi de ekonomik saldırılarla Türkiye ye ve onun Lideri Recep Tayyip Erdoğan’a diz çöktürme girişimlerini hızlandırarak devam ettiriyorlar.

FAİZ VE DOLAR ÜZERİNDEN OPERASYON
ABD merkezli ekonomik tetikçiler, uluslararası fon yöneticilerine “Türkiye üzerinde ekonomik yaptırım” algılarını yayarak Türkiye’ye faiz baskısı yaptırıyor. Faiz arttırmayan Türkiye, yine tetikçilerin ve faiz lobilerinin hedefi oluyor.

TEHDİTLERE BOYUN EĞMEDİĞİ İÇİN TÜRKİYE SALDIRI ALTINDA
Suriye’de bir PKK terör devletine izin vermeyen , ABD’ye köle olmaya razı olmayan, Kudüs’ün ve Gazze’nin işgaline göz yummayan Türkiye tüm bu dik duruşunun bedelini ekonomik saldırılarla ödüyor. Siyasi açıdan Türkiye’yi dize getiremeyenler, yaptıkları çirkin ekonomik saldırılar ve yaptırım tehditleriyle Türkiye’ye diz çöktürmeye çalışıyor.

MEDYA KİRLİ OPERASYONU TETİKLİYOR
25 Nisan’da İngiltere merkezli Reuters “Merkez Bankası faizleri artırmayacak algısıyla haber yaptıktan 3 dakika sonra dolar 4.10 seviyesine çıktı. Merkez banakası haberden 10 dakika sonra 75 baz puan artırımı yapsa da dolar 4’ün altına düşmedi.Dışarıda bunlar olurken içerdeki hain işbirlikçiler de boş durmuyor. Onlarda sırf Recep Tayyip Erdoğan ve Ak Parti gitsin diye fitne,fesat,yalan,iftira ve gerçek dışı haberlerle bu hain ve emperyalist dış güçlere destek oluyor ve onların değirmenine su taşımaya devam ediyor.

22 Mayıs’ta ABD merkezli Bloomberg “Türkiye ekonomisi ile değil yöneticileriyle sorun var ” dedikten hemen sonra Japonya merkezli fonlar Türkiye’den bir anda çekildi ve dolar 4.82 seviyelerine çıktı.

Tüm bu kirli ekonomik saldırıların son halkası da Brunson davası üzerinden oldu. Tüm tehdit ve şantajlara rağmen boyun eğmeyen Türkiye’ye karşı ABD son olarak Brunson davası üzerinden saldırıya geçti

TÜRKİYE NEDEN ABD’NİN HEDEFİNDE?
Son zamanlarda ABD’den Türkiye’ye karşı yükselen tehdit ve şantajların arkasında yine siyasi ve ekonomik planlar var!

Ekonomik saldırılarını bir anda artıran ABD, Türkiye’nin Çin-Hindistan-Rusya üçlüsü ile ortak pazar kurmasından ve milli paralarıyla ticaret yapma girişimlerinden rahatsız.

Öyle ki eğer Türkiye bunu başarırsa doların tekeli sonlanacak ve ABD ekonomideki dolar avantajını kaybedecek.

BRICST NEDEN OLMASIN:
Türkiye’ye yapılan bu saldırı ve şantajların önemli nedenlerinden bir diğeri ise ABD’nin Türkiye gibi küresel düzeyde oyun kurucu bir ülkenin bölgede attığı yeni adımlar. Öyle ki Başkan Erdoğan, tam da yaptırım tehditlerinin ardı ardına geldiği anlarda BRICS’e katılma konusunda temaslarda bulunmuştu. Erdoğan’ın: “BRICST, malumunuz Brezilya, Rusya, Hindistan, Güney Afrika’nın üyesi olduğu bir işbirliği platformu. Biz de kendilerine eğer buraya bizi de dâhil ederseniz yeni bir isim size bulmuş oluruz dedik. O da BRICST olur dedik. Olumlu bakıyorlar. Özellikle Çin, “Ben genişlemeden yanayım” şeklindeki açıklaması, ABD’nin tehdit ve şantajlarını da beraberinde getirdi

TEHDİTLERİ TETİKLEYEN ADIMLAR
ABD’nin son zamanlarda tehditlerini giderek artırmasının ardında ise yine Türkiye’nin attığı kritik büyüme adımları var. Öyle ki yakın zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, dünyanın en büyük bankası Industrial and Commercial Bank of China Başkanı Yi Human ile görüştü. Görüşmede 3.6 milyar dolarlık anlaşma sağlandı ve Çin ile ekonomik işbirliğinin artırılması kararına varıldı.

Başkan Erdoğan Çin Devlet Başkanı ile görüşerek ikili ticaretlerde dolar yerine kendi para birimlerini kullanma üzerine görüş birliğine vardı.

FİTCH, ABD-Çin arasındaki ticaret savaşının Türkiye lehine sonuçlanacağını ve savaşın kazananının Türkiye olacağını belirtti.

15 TEMMUZ’DA YARIM KALAN İHANETİ TAMAMLAMANIN PEŞİNDELER
Tüm bu saldırıların arkasındaki büyük resimde ise 15 Temmuz’da diz çöktürülemeyen Türkiye’ye ekonomik saldırılarla boyun eğdirme peşinde olan güçler var. Milletin iradesi ve cesareti sayesinde hainlere geçit vermeyen Türkiye, bu sefer de ekonomik saldırıların hedefinde.

Belediye Başkanı Münür Şahin açıklamasında;”Türk halkı Türkiye’ye karşı oynan oyunların farkında.ABD ve onunla birlikte hareket eden emperyalist ülkeler ve bunlara içriden destek olan hainleri halkımız ibretle izliyor.Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığı,Ak Parti düşmanlığı,milletin iradesine karşı tahammülü olmayan içimizdeki hainler,maalesef emperyalistlerle birlikte hareket etmeye devam ediyor.Aynen Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları emperyalizme karşı kurtuluş savaşı mücadelesi verirken içerideki hainler hangi istilacı ülkeye tabi olmak gerektiğini tartşıyorlardı. Aynen bugünde emperyalizme karşı verdiğimiz kurtuluş savaşında içimizdeki hainler milletin seçtiklerini iktidardan indirebilmek için ülkelerinin geleceğini ve bağımsızlığını satıyorlar.

Gün ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı dik durma ve eylem günüdür.Bebek katillerini,hain terör örgütlerini ve onun liderlerini destekleyenler,hain HDP meclise girsin diye oy verenlerin satılmışlığını,şerefsizliğini unutmayacak.Tarih ileride,bu günlerde dik duranlarla,oryantal yapanları yazacak.Allah Türkü korusun.Allah emperyalistlere ve hainlere fırsat vermesin.Bizler ülkemiz için,milletin seçtiklerini korumak için ölümüne mücadeleye varız diyoruz.İçimizdeki hainlere de artık hainsiniz demeketende çekinmiyoruz.Bir kez daha haykırıyoruz;”teröre destek verenler,ABD ve emperyalizmin uşağı olanlar,HDP masumdur,Demirtaş masumdur diyenler haindir,şerefsizdir.”dedi.

“1075 yılından günümüze kesintisiz TÜRK kenti olan Osmaneli”halkı ABD ve tüm emperyalistlere ve onların hainliklerine karşı,içerideki hain ve şerefsiz işbirlikçilerine karşı Milletin seçtiği Liderinin ve TÜRKİYE’nin savunulmasında ölümüne mücadeleye her koşulda hazırdır.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.