DOLAR
32,3666
EURO
34,9608
ALTIN
2.325,60
BIST
9.125,95
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Öğrenciler için alt tarafı bir yürüyüş yolu

Söğüt’te öğrenciler okula gidebilmek için duvarı aşmak zorunda kalıyor.

Söğüt’te ilkokula giden öğrenciler Salih ve Ömer Musaoğlu İlkokulu ve diğer okullara gidebilmek için bir sitenin çevresine örmüş olduğu duvarı aşmak zorunda kalıyor. Fotoğraftaki görüntüler de işte tam bu noktadan. Öğrencilerin aşmak zorunda kaldığı duvarın Edebali Sitesinin hemen karşısında özel bir siteye ait olduğu öğrenilirken, sitenin hemen yanında tel örgülerle kapatılmış olan yeşil alanın ise Ertuğrul Gazi Vakfına ait olduğu çevredeki vatandaşlar tarafından bildirildi.

İşte bu noktada şu sorular akıllara geliyor.

  • Etrafı tellerle çevrilmiş Ertuğrul Gazi Vakfına ait olduğu iddia edilen yeşil alan ne amaçla kullanıyor?
  • Site ile vakfa ait olduğu iddia edilen alan arasına öğrencilerin okullarına daha kolay ulaşabilmesi için gerekli görüşmelerin yapılmasının ardından bir yürüyüş yolu yapılamaz mı ?
  • Vakfa ait taşınmazların kamulaştırılamadığını göz önünde bulunduracak olursak, öğrencilerin okullarına daha kolay ulaşabilmesi için yakın çevrede farklı bir çalışma yapılabilir mi ?

Öğrencilerin bu görüntülerine şahit olan vatandaşlar başta Söğüt Kaymakamlığı olmak üzere ilgili mercilerden konu hakkında yardım bekliyor.

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

  1. Sogutlu site sakini dedi ki:

    Hocam abartmayin bukadar ya boyle bi sacmalik yok yan tarafda hayvan gibi yol var gorende sanki dag basina ev yapildi sancak. Ölcüm yapsak dier tarafdaki yol daha kısa gelir hatta.

    1. Behcet dedi ki:

      Senin o hayvan gibi dediyin yol da peki bu cocuklar ordan. Deyilde bu duvari atlamak zorunda kaliyor hadi tmm ertugrul gazi mescidine giden yasli amcalar niye duvardan atliyor bir de senliklerde atlamak zorunda kalan. Insanlari horseydin ozaman bu cevabi veremezdin. Senin sacmalik dediyin kendi cocugun yada bi yakinin bu dirumda kalsaydi gorurduk seni cok bilmissssss