DOLAR
32,3312
EURO
35,1633
ALTIN
2.241,18
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
7°C
Bilecik
7°C
Hafif Yağmurlu
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Az Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C
Cumartesi Az Bulutlu
14°C

Nihat Hatipoğlu, ‘’Manevi Yönleriyle Çanakkale’’ konulu söyleşide buluştu

NİHAT HATİPOĞLU BİLECİKLİLERLE ‘’MANEVİ YÖNLERİYLE ÇANAKKALE’’ KONULU SÖYLEŞİDE BULUŞTU

 

Bilecik Belediyesi 2018 Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında Televizyon ekranlarının önemli ismi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, ‘’Manevi Yönleriyle Çanakkale’’ konulu söyleşide, Bileciklilerle buluştu.

 

Bileciklileri birçok önemli konu ve konuklarla buluşturan Bilecik Belediyesi, Mart ayı kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında önemli isimleri ağırlıyor.

Televizyon ekranlarının değerli ismi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu ve Hafız Saffet Çalış’ı, ‘’Manevi Yönleriyle Çanakkale’’ konulu konferans için Bilecik’te ağırladık.

Şanlı Tarihimizde önemli yeri olan Çanakkale Destanı ile İstiklal Marşımız ile Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un anıldığı etkinlikte; ‘’İstiklal Marşımızı Ezbere Güzel Okuma ve Komposizyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri taktim edildi.

 

Hafız Saffet Çalış’ın Sala ve Ezanı Şerifi okumasıyla başlayan etkinlikte şehitlerimiz için  Kur’anı Kerim okundu.

Ecdadı diyarı Bilecik’e 3. Gelişi olduğunu kaydeden Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu Bilecikliler ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Bedir Savaşı ile Çanakkale Savaşı’nın aynı ruha sahip olduğunu dile getiren Prof. Dr. Hatipoğlu, Peygamber Efendimizin hayatından da güzel örnekleri açıkladı.

Çanakkale destanının Türk ve İslam tarihindeki yerine de değinen Hatipoğlu, şimdiki ve gelecek neslin bu ruhu anlaması gerekliliğini ifade etti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı ise gerçekleştirilen programın önemine dikkat çekerek, konuklarına teşekkür etti.

Çanakkale Destanının Türk ve İslam tarihindeki önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, ‘’Belediyemiz 2018 Mart Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında Akademisyen ve İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, salonu hınca hınç dolduran çok değerli hemşehrilerimizle buluştu. Şanlı Tarihimizde önemli yeri olan Çanakkale Destanı ile İstiklal Marşımızın anlatıldığı programda Hafız Saffet Kur’anı Kerim ziyafeti sundu. Türk tarihimizin dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi’nin kahramanlarımıza ve sınırılarımız içerisinde ve dışında vatanımızın bütünlüğünü koruyan mehmetçiklerimize dualar gönderdik. Programın sonunda İstiklal Marşımızı en güzel okuyan öğrencilerimize Prof.Dr. Nihat Hatipoğlu hocamızla ödüllerini takdim ettik. Bu akşam salonumuzu dolduran hemşehrilerimize ve programımıza teşrif eden Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’na teşekkür ediyorum. ‘’ ifadelerini kullandı.

 

 İSTİKLAL MARŞIMIZI GÜZEL OKUYAN ÖĞRENCİLERE HEDİYELERİ VERİLDİ

 

Büyük bir katılımın olduğu programın sonunda; Bilecik Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen İstiklal Marşımızı Ezbere Güzel Okuma ve kompozisyon konularında dereceye giren 9 öğrenciye; Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Belediye Başkanı Selim Yağcı ve Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş tarafından; yarım altın, tablet bilgisayar ve bisikletten oluşan hediyeleri taktim edildi. Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu da öğrencileri tebrik ederek, teşekkür etti.

Belediye Başkanı Selim Yağcı da dereceye giren öğrencileri tebrik etti ve başarılarının devamını diledi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.