DOLAR
32,5567
EURO
34,9001
ALTIN
2.432,83
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
32°C
Bilecik
32°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
27°C
Perşembe Az Bulutlu
20°C
Cuma Açık
24°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
22°C

Müziğin gücü ile yeni umutlara kapı araladılar 

Müziğin gücü ile yeni umutlara kapı araladılar

Bilecik Belediyesi ve Türk Kızılay’ı Bilecik Şubesi işbirliğinde gerçekleştirilen ‘’Bir Şarkı Bir Umut’’ programı ile kan bağışı ve gönüllü kök hücre bağışçıları aranarak yeni umutlara kapı aralandı.

Bilecik Belediyesi ve Türk Kızılay’ı Bilecik Şubesi tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan Sevgin İliklerime İşlesin projesi çeşitli platformlar ve etkinliklerle gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen ve stantlar kurularak, kan ve kök hücre bağışlarının alındığı etkinlikte; Bilecik Belediyesi Müzik Kurslarında eğitim gören çocuklar ve eğitmenleri ritim ve müzikleriyle projeye destek verdiler.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, Türk Kızılayı Bilecik Şubesi Başkanı Selami Çınar ve Kök Hücre Kazanım Yetkilisi Nejdet Ayduran ile gönüllü bağışçıların katıldığı etkinlikte duygu dolu anlar yaşandı.

BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
‘’AMACIMIZ BU ANLAMLI PROJEYE FARKINDALIK OLUŞTURARAK KATKI SAĞLAMAKTIR’’

Belediye Başkanı Selim Yağcı gerçekleştirilen programda yaptığı konuşmada amaçlarının çok anlamlı gördükleri projede farkındalık oluşturarak katkı sağlamak olduğunu belirterek, şunları söyledi:

‘’Öncelikle bu anlamlı ve güzel programa katılan ve gerçekleştirilmesinde emeği olan bütün paydaşlara teşekkür ediyorum. Her zaman dediğimiz gibi Bilecik, sıradan toprakların olduğu bir şehir değil. Bilecik, Diriliş, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri olduğu gibi Bilecik aynı zamanda birlik ve beraberlik hamurunun karıldığı toprakların adı. Bilecik birlik, beraberlik ve kardeşlik tohumlarının atıldığı bir şehir. Dolayısıyla böyle anlamlı ve güzel bir çalışma Bilecik’imize yakışır. Sevgin İliklerime İşlesin ismini koyduğumuz, sevgimizi iliklerimizde hissettiğimiz bir anı yaşıyoruz. Gerçekten buna duçar olduğunda hepimizin ihtiyacının olduğu bir konuya dikkatleri çekmek ve farkındalık oluşturmak için bu projeyi uygulamaya koyduk. Başlangıcı da heyecanlı ve umutlu idi sonuçları da çok anlamlı ve kıymetli oldu. İşte yeni bir hayata umut olan Betül kardeşimizi ben de tebrik ediyorum. Bir küçük yavrumuzun hayata yeniden tutunmasına vesile oluyor. İnşallah bu programa katılan bu çocuklarımızın ritimleri ile güzellikleri çoğaltmış oluruz. İnsanı Yaşat Ki Devlet Yaşasın düsturunun güzel örneklerini koyarız İnşallah bu proje ile. Aynı duygular ile birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için hareket etmemiz gerçekten çok güzel bir olay. Bizler böyle bir ve beraber olduğumuz sürece umuyorum ki çok güzellikleri birlikte gerçekleştiririz. Bu anlamda ben böyle özel ve güzel bir organizasyonda emeği olan başta Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğümüz çalışanları ile diğer çalışma arkadaşlarıma, Türk Kızılayı Bilecik Şubemiz yetkilileri ve çalışanlarına, sağlık alanındaki çalışanlara ve programa katılarak anlam kazandıran bütün misafirlerimiz ile bu güzel çocuklara çok teşekkür ediyorum. Cenabı Allah bizleri her zaman güzel anlar ve zamanlarda buluştursun’’ ifadelerini kullandı.

GÖNÜLLÜ KÖK HÜCRE BAĞIŞÇISI BETÜL ÖZCAN:
‘’BU GÜZEL DUYGUYU HERKESİN TATMASINI İSTİYORUM’’

Geçtiğimiz yıl başlatılan kampanya ile gönüllü kök hücre bağışçısı olan ve eşleşme sonucunda 2 yaşındaki bir çocuğa umut olan Betül Özcan da programa katılarak duygu ve düşüncelerini anlattı.

Bilecik Belediyesi ve Türk Kızılayı Bilecik Şubesi önderliğinde çok anlamlı bir çalışmanın sergilendiğine dikkat çeken Özcan’’ Ben düzenlenen bu programın çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Çünkü gerçekten bu güzel çalışma ile ilgili birçok yanlış bilgiye sahibiz. Başkasına umut olmak çok özel ve güzel bir duygu. Bu duyguyu herkesin yaşamasını istiyorum’’ ifadelerini kullandı.

Türk Kızılayı Bilecik Şubesi Başkanı Selami Çınar, ise gerçekleştirilen organizasyonun önemine değinerek, katkılarından dolayı Belediye Başkanı Selim Yağcı ve belediye çalışanlarına teşekkür etti.

Kök Hücre Kazanım Yetkilisi Nejdet Ayduran’ın, proje hakkında kısa bir bilgi verdiği etkinlikte genç ve çocuk müzisyenler, verdikleri mini konserler ile projeye destek verdiler.

Müzik eşliğinde; ‘’Bir Şarkı Bir Umut’’ sloganı ile sürdürülen etkinliklerde bağışlar alında ve detaylı bilgiler verildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.