DOLAR
32,4494
EURO
35,0400
ALTIN
2.324,05
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

Müzeye getirilen ipek böcekleri, meraklılarını ağırlıyor

YAŞAYAN ŞEHİR MÜZESİNDEKİ İPEK BÖCEKLERİ ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR

Bilecik Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan ve içerisinde birçok görsel materyal ve öğrenin bulunduğu Yaşayan Şehir Müzesinin yeni sakinleri olan ipek böcekleri, ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.

18-24 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Müzeler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlikte müzeye getirilen ipek böcekleri, meraklılarını ağırlıyor.

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ve Yaşayan Şehir Müzesi olması ile ender müzelerden biri olan müze, içerisinde birçok meslek grubunun uygulamalı olarak anlatıldığı ve öğrenciler başta olmak üzere yurdumuzun birçok şehrinden misafirlerin ağırlandığı önemli bir mekan haline geldi.

Müzeler Haftası faaliyetleri hakkında kısa bir bilgi veren Yaşayan Şehir Müzesi Görevlisi Yurdanur Kırlı, haftayı çeşitli etkinliklerle kutlamaya başladıklarını kaydetti.

Bilecik Belediyesi Yaşayan Şehir Müzesinin şu ana kadar birçok meslek dalı ile gelenek ve göreneği yaşatarak ziyaretçilerine aktardığını belirterek, ‘’18 -24 Mayıs tarihleri arasında Müzeler Haftası kutlanıyor. Bizler de Yaşayan Şehir Müzesi olarak, bu hafta ziyaretçilerimize güzel bir etkinlik hazırladık. Geleneklerimizi Yaşatıyoruz Projesi Kapsamında Ehl-i Sanat Etkinlikleri ile şu ana kadar birçok aktiviteyi gerçekleştirdik. Şimdi ise ilimizde ipek böcekçiliğini halen sürdürmekte olan Söğüt İlçemiz Tuzaklı Köyünden getirmiş olduğumuz İpek böceklerimizi Zenaatler Salonunda müzeye gelen ziyaretçilere 30 gün boyunca göstereceğiz ve anlatacağız. Yaprağı İpek Şehrimiz Bilecik’te bu vesile ile ipek böcekçiliğini tekrar gün yüzüne çıkarmak, bu konuda çocuklarımız ve yetişkinlerimiz olmak üzere ipek böceğine karşı meraklı misafirlerimizi ağırlamak istiyoruz. Böceklerimiz, 40 gün sonra kozaya çıkacaklardır. Kozaya çıkacak olan İpek böceklerimizi görmek için tüm misafirlerimizi Yaşayan Şehir Müzemize Bekliyoruz.’’ İfadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.