DOLAR
32,3799
EURO
35,1599
ALTIN
2.323,52
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
24°C
Bilecik
24°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

MUS’AB BİN UMEYR’İN HAYATI SEYİRCİYİ DUYGULANDIRDI

MUS’AB BİN UMEYR’İN HAYATI SEYİRCİYİ DUYGULANDIRDI

Bozüyük Belediyesi tarafından bu yıl 3.’sü düzenlenen Uluslararası Bozüyük Metristepe Tiyatro Günleri’nde “Hakikat için neyi feda edebilirsin?” sorusuna “Her şeyi” diyebilen Mus’ab Bin Umeyr’in hayatı sahnelendi.

 

Bozüyük Belediyesi Metristepe Kültür Merkezi’nde sahnelenen 2 perdelik oyunda ilklerin sahabesi Mus’ab Bin Umeyr’in iman ve sadakat dolu hayatı tiyatro sahnesine taşınırken oyunda; İslamiyet’in doğuşu ve sonrasında Peygamber Efendimiz ile birlikte İslam’ın güzelliklerini ve buyruklarını insanlara anlatmak için sahabelerin çektikleri zorluklar, Kureyş’in asil ve zengin ailelerinden birine mensup olan Mus’ab Bin Umeyr’in yaşadıkları ve İslamiyet için yaptığı büyük fedakârlıklar anlatıldı. İlk öğretmen, İslam’ın ilk sancaktarı, Medine’yi hicrete hazırlayan sahabe, fedakarlık abidesi Mus’ab Bin Umeyr’in hayatının anlatıldığı bu oyuna Bozüyüklüler yoğun ilgi gösterdi. Yaklaşık olarak 2 buçuk saat süren tiyatro oyununda seyirciler duygulanarak zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadılar. Salonu tamamen dolduran tiyatro severler oyun sonunda gösterdikleri performans ve muhteşem oyunculukları için genç tiyatrocuları uzun süre alkışlarken, böylesine güzel ve anlamlı bir oyunun ilçede sahnelenmesini sağlayan Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya teşekkür ettiler. Oyun sonunda tiyatroculara plaketlerini takdim etmek için sahneye gelen Belediye AK Parti Meclis Üyesi Abdurrahman KIRGIZ; “Bizlere bu güzel oyun ile İslamiyet’in dünyada bu denli yayılmasında emekleri sonsuz olan Peygamber Efendimiz ve sahabelerin yaşadığı sıkıntıları böylesine duygulu ve anlamlı bir dille anlatan genç oyuncu arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Burada bulunan herkes adına başarılarının devamını diliyor. Önümüzde ki festivallerimizde de kendilerini aramızda görmekten mutluluk duyacağımızı belirtmek istiyorum” diyerek oyunculara plaketlerini takdim etti.

 

            Oyun sonunda tiyatrocular ile yapılan röportajda böylesine güzel bir festivale imza atan Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI’ya ve salonu dolduran seyircilere teşekkür eden tiyatrocular, yeni oyunlar ile Bozüyük’te tekrar sahne almaktan onur duyacaklarını belirttiler.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.