DOLAR
32,3397
EURO
35,1175
ALTIN
2.311,98
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

MÜFREDAT DIŞI SORULAN SORU ÖĞRENCİLERİ TELAŞLANDIRDI

MÜFREDAT DIŞI SORULAN SORU ÖĞRENCİLERİ TELAŞLANDIRDI

Üniversiteye girişte ikinci aşama olan Lisans Yerleştirme Sınavı’nın (LYS) iki oturumu geride kaldı. LYS4 oturumunda Tarih testinde yer alan açık uçlu sorunun çok kolay olmasının öğrencileri şüpheye düşürdüğünü dile getiren Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, LYS tarzına uygun olmayan yorum sorularının sorulduğuna dikkat çekti. LYS1 oturumunda müfredat dışı 1 sorunun yer aldığını söyleyen Eğribaş, bu yıl da Matematik testinde belirleyici soruların sorulduğunun altını çizdi.

Milyonlarca öğrenciyi yakından ilgilendiren LYS’nin ilk iki oturumu, dün ve bugün gerçekleşecek sınavlarla geride kaldı. 18 Haziran’da yapılacak sınavlarla sonlanacak olan LYS’nin sonuçları 11 Temmuz’da açıklanacak.

Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş LYS4 hakkında; “ Sınav soruları incelendiğinde Felsefe grubunda yer alan Mantık ve Psikoloji testleri dışında zorlayıcı değildi. LYS’de ağırlıklı olarak bilgi soruları yer alırdı. Fakat bu sınavda YGS tarzı sorular soruldu. Tarih testinde yer alan açık uçlu sorunun çok kolay olması öğrencileri şüpheye düşürdü. Coğrafya testi ise geçen yıllara göre daha kolaydı. Her yıl olduğu gibi harita üzerinden sorular soruldu. Birkaç soru dışında öğrenciler zorlanmadı. Testlerde şüpheye düşürecek şıklar bulunmuyordu” dedi.

Öğrenciler Vakit Sorunu Yaşadı

LYS1’de müfredat dışı bir sorunun yer aldığının altını çizen Açı Eğitim Kurumları Rehber Öğretmeni Nurcan Eğribaş, sözlerini şöyle sürdürdü. “Müfredat dışı olan “Uzayda Vektörler” konusundan bir soru vardı. Öğrencinin görmediği bu soru sınav anında onların telaşlanmasına neden oldu. Oyalayıcı sorulara takılıp kalan öğrenciler vakit sorunu yaşadılar. LYS1 sınavında soruların dağılımında biraz farklılıklar vardı. Her yıl 50 Matematik ve 30 Geometri yer alan sınavda, bu yıl 52 Matematik ve 28 Geometri sorusu vardı. Matematik testinde 2 geometri testinde 1 olmak üzere 3 tane kısa cevaplı soru soruldu. Genel olarak her yıl ÖSYM’nin yaptığı gibi bu yıl da LYS’de belirleyici belli sorular vardı. Sınav düzeyinde ise ciddi bir farklılık göstermedi.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.