DOLAR
32,6078
EURO
34,8089
ALTIN
2.494,00
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

MİRAÇ KANDİLİ DOLAYISIYLA HELVA VE OSMANLI ŞERBETİ İKRAMI

Bilecik Belediyesi tarafından Miraç Kandili dolayısıyla şehir merkezinde Osmanlı Şerbeti ve irmik helvası ikram edildi.
Şehitler Parkı önünde gerçekleştirilen helva ve şerbet ikramı ile eski bir geleneğimiz, tekrar yaşatılmış oldu.
Mübarek gün ve gecelerde şehrimizdeki Osmanlı çeşmelerinden Osmanlı Şerbeti ikramları da yapan Bilecik Belediyesi, gerçekleştirdiği etkinlik ile vatandaşlarımızın memnuniyetini kazandı.
Belediye Başkanımız Selim Yağcı gerçekleştirilen programa katılarak vatandaşlarımıza helva ve şerbet ikram etti.
İkram sonunda kısa bir açıklama yapan Belediye Başkanı Selim Yağcı, Bilecik Belediyesi olarak 10 yıldır gerçekleştirdikleri geleneği sürdürdüklerini kaydetti.
Miraç Kandili yüzü suyu hürmetine bütün dünyanın sulh ve selameti bulması için dua edeceklerini sözlerine ekleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti.
”Bilecik Belediye Başkanlığı olarar he özel ve güzel gecelerimizde olduğu gibi bugün de Miraç Kandili dolayısıyla vatandaşlarımıza helva ve Osmanlı şerbeti ikram ettik. Öncelikle bütün hemşehrilerimiz ve bütün İslam aleminin bu gecesini tebrik ediyorum. Yine aynı şekilde her zaman olduğu gibi çeşmelerimizden Osmanlı şerbetini akıtıyoruz. Böylelikle bu gecenin anlamı ve önemini özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz başta olmak üzere bütün vatandaşlarımız tarafından idrak edilmesine aracılık etmeye çalışıyoruz. Bu mübarek gecede dualarımız, insanların birliğine, beraberliğine ve kardeşliğine vesile olmasıdır. Aramızdaki savaşların, kin ve nefretin bitmesi ve sevginin, kardeşliğini ve kardeşliğin dünya üzerinde hakim olması için dua ediyoruz. Gerçekten insanlık kendisine çok büyük kötülükler yapıyor. Bu kavganın bir an önce bitmesi için dua ediyoruz. Belediye Başkanılığı olarak bu tür güzel bir aktiviteyi gerçekleştirerek, bu geleneği sürdürmek istiyoruz. Bu vesile ile bu kutlu gecenin bütün insanlık alemine huzur, barış ve kardeşlik getirmesi dileğiyle Miraç Kandilimiz, mübarek olsun” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, yapılan duaların ardından vatandaşlara helva ve Osmanlı Şerbeti ikram etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.