DOLAR
32,5987
EURO
34,7452
ALTIN
2.497,10
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

Mezuniyet törenlerinin son gününde 974 öğrenci kep attı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi mezuniyet törenleri Bozüyük Meslek Yüksekokulundan 111, Gölpazarı Meslek Yüksekokulundan 132, Osmaneli Meslek Yüksekokulundan 221, Pazaryeri Meslek Yüksekokulundan 218 ve Söğüt Meslek Yüksekokulundan 292 öğrencinin kep atmasıyla sona erdi.

 

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesi içinde bulunan kapalı spor salonu ve halı sahasında düzenlenen iki ayrı törene Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nurgül Özbay, Osmaneli Belediye Başkanı YMM Münür Şahin, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreter Vekili Doç.Dr. Cihan Darcan, çok sayıda öğretim görevlisi ve mezun olan öğrencilerin aileleri katıldı.

 

Törende konuşan Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Nurgül Özbay,  insana yapılan yatırımın, yatırımların en pahalısı ve en zor olanı olduğunu  belirterek,”Büyük sabır ve özveri isteyen bu yatırım, başar ile tamamlayarak, bugün mezun olan öğrencilerimizin mutluluğunu ve gururunu yaşamaktayız. Bir ülkenin kalkınmasında en önemli görevlerden birinin üniversitelere düştüğünü düşünmekteyim. Üniversiteler sorgulayan araştıran, bilgiyi üreten, faydaya dönüştüren, önemli kurumlardır. Üniversitelerimizin en önemli unsurlarından birisi olan meslek yüksekokulları, üretken ve katma değer yaratan birimleridir. Bu okullarımızda yetiştirilen ara elemanlar ülkemizin en temel ihtiyacı olan vasıflı işgücüne destek sağlamakta ve bugün ihtiyaç duyulan teknolojik gelişmelere imkan yaratmaktadır. Aldıkları pratik eğitim ile kendi branşlarında günceli yakalamayı başaran meslek yüksekokulları ülke kalkınmasında önemli bir güç haline gelmektedir. Ülkemiz meslek yüksekokulları arasında sahip olduğu alt yapısı, nitelikli öğretim elemanları, atölyeleri ve laboratuarlar ile yetiştirmiş olduğumuz öğrencilerimiz ve okullarımız ile gurur duymaktayız. Eminim ki evlatlarınızın eğitim hayatları boyunca bir sürü güçlükle karşılaştınız. Ancak eğitim nesilden nesile aktarılan en büyük mirastır. Bu açıdan evlatlarınıza ve belki de torunlarınıza bu emeklerinizin karşılığı olarak paha biçilmez bir miras bıraktığınızı unutmayınız. Sizlerin emaneti olarak aldığımız çocuklarınızı çağın ihtiyaçları doğrultusunda yetiştirmek için elbirliğiyle çaba gösterdik. Artık evlatlarınızı gerçek yaşama uğurlamanın zamanı geldi. Onlarla gurur duyabilirsiniz. Şunu vurgulamak isterim ki; her mezunumuz bu ailenin bir ferdi olarak gönüllerimizde yer almaya devam edecektir.” diye konuştu.

 

Dereceye giren öğrencilere plaket verilmesinin ardından geri sayım başladı ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Bozüyük Meslek Yüksekokulundan 111, Gölpazarı Meslek Yüksekokulundan 132, Osmaneli Meslek Yüksekokulundan 221, Pazaryeri Meslek Yüksekokulundan 218 ve Söğüt Meslek Yüksekokulundan 292 öğrenci toplamda 974 öğrenci mezuniyet törenlerinin son gününde keplerini atarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı.

Böylelikle 2017 yılında Fen Edebiyat Fakültesinden 229, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinden 786, Mühendislik Fakültesinden 176, Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesinden 10, Fen Bilimleri Enstitüsünden 48, Sosyal Bilimler Enstitüsünden 60,  Sağlık Yüksekokulundan 38, Bilecik Meslek Yüksekokulundan 386, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulundan 135, Bozüyük Meslek Yüksekokulundan 111, Gölpazarı Meslek Yüksekokulundan 132, Osmaneli Meslek Yüksekokulundan 221, Pazaryeri Meslek Yüksekokulundan 218 ve Söğüt Meslek Yüksekokulundan 292 olmak üzere toplam 2842 Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden mezun oldu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.