DOLAR
32,5586
EURO
34,8470
ALTIN
2.431,51
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Meme Estetiği “Meme Protezi”

Meme Estetiği “Meme Protezi”

Estetik cerrahide meme büyütme işlemi için en güncel tedavi yönteminin silikon protezler olduğunu söyleyerek söze başlamak gerek. Tabi ki süratle gelişen yöntemler protezin tahtını elbet bir gün sallayacaktır.

Bu güncel yöntemlerden bir tanesi otolog doku transferi ile hastanın kendinden alınan yağ hücrelerinin hazırlanıp transfer edilmesidir ki bu yöntem henüz meme büyütme cerrahisinde protez ile boy ölçüşememektedir.

  • Peki  o zaman altın standart olan protez hakkında ve meme büyütme ameliyatı hakkında nelere dikkat etmeliyiz…  Değerli okuyucular meme protezi ameliyatı iyi ellerde sonucu fevkalade iyi olan ömür boyu kalıcı,  sağlığınıza hiçbir şekilde kötü etkisi olmayan bir operasyondur.

 

  • Memenin hayatımızdaki önemi nedir? Sekonder seks karakteri olan memenin önemini konuya değinmeden önce bir kez daha vurgulamakta fayda görmekteyim . Göğsü olmayan veya olup ta yeterli hacimde olmadığını düşünen genç erişkin hanımların veya doğum sonrası göğüs hacmi azalan ve sarkan hanımların bu operasyon sonrası artan özgüvenlerini görmek ameliyatın ne kadar etkili ve başarılı olduğunu kanıtlamaktadır. Öte yandan birçok ünlü iç çamaşırı firmasının her geçen gün reyonlarında dolgulu sütyenlere, çeşitliliği artırarak yer vermeleri hanımların bu konuda ki duyarlılıklarını ortaya koymaktadır.

 

  • Bu ameliyatı kimlere yapalım ? Ergenliğini tamamlamış olan ve göğsündeki küçüklük ile sarkmadan şikayetçi olan herkes bu ameliyatı olabilir. Meme protezinde elde edilmek istenen temel olay dolgun , dik , yeterli dekoltesi olan ve bunların yanında doğal görünümlü göğüsler elde etmektir.
  • Protez ameliyatına karar verdikten sonra ne yapmalıyım?
  • Öncelikle cerrahınızdan kullanılacak protezin yapısı ve kalitesi hakkında bilgi isteyerek işe başlamakta fayda var . protezler bilindiği üzreiçriklerine göre temelde iki tür olup, her iki protezinde etrafı ince silikon bir tabaka ile kaplıdır. İnce silikon tabaka ile çevrili olan protezlerin bir grubunun içerisinde serum fizyolojik(saline) dediğimiz tuzlu su ,diğer grubun içerisinde ise koheziv jel bulunmaktadır.
 Protezler içerikleri dışında silikonunun dış yüzey özellikleri(düzgün veya pürtüklü) ile de farklılıklar gösterirler. Protez meme dokusu altına yerleştirilecekse ameliyat sonrası kapsül kontraktürü gelişmemesi amacı ile pürtüklü yüzey protezler , kas altına yerleştirilecekse kapsül kontraktür gelişimi daha nadir olması sebebi ile düz yüzeyli protezler tercih edilebilir.

Kapsül nedir?

Meme protezi ameliyatlarından sonra memenin sertleşmesi ve protezin kendini belli etmesi olayına kapsül kontraktürü denir. Kapsül vücudun proteze karşı gösterdiği reaksiyon ile ortaya çıkar. Bu nadir komplikasyona gelişen cerrahi yöntemler ve protez yapıları ile günümüzde pek rastlanmasa da , ileri düzey kapsül gelişimi olan hastalarda protezin değiştirilmesi kaçınılmaz olacaktır.

 

Şekillerine göre de protezler anatomik(damla) ve yuvarlak(round) olarak sınıflanırlar.

Anatomik şekilli protezler meme alt kısmında daha fazla dolgunluk sağlayarak daha doğal bir görünüm oluştururlar. Ancak dekolte bölgesinde yeterli dolgunluğu round protezler kadar yeterli sağlayamazlar.

Protezler kanser yapmazlar , emzirmeye engel değildirler ve rutin meme muayenelerine engel teşkil etmezler.

Protez hakkında bilgi sahibi olduktan ve uygulanacak protezin sağlığınıza hiçbir zarar vermeyeceğini öğrendikten sonra  şu sorular hakkında doktorunuzla tartışmalısınız :  ameliyat sonrası doğal bir göğüs mü ? büyük bir göğüs mü istiyoruz ? dekolte düzeyi nasıl olmalı ?  göğüs çevresine göre planlanan kup ölçüsü nedir ?

Ameliyat sonrası arzuladığınız hayal ettiğiniz göğüs hakkında da, hem fikir olduktan sonra , kendinizi güvendiğiniz ellere teslim edeceksiniz çünkü bundan sonrasında hekiminiz tecrübesi ile size yön vererek arzu ettiğiniz sonuca hangi protezle ve hangi cerrahi yöntemle ulaşacağınız hakkında bilgi verecektir .

  • Protezin meme dokusu veya kas altına yerleştirilmesi 4 ana yol ile gerçekleştirilir.

 

Bunlardan ilk üçü daha sıklıkla kullanılan meme altı, meme başı ve koltuk altı insizyonlarıdır.

Bu insizyonlardan hangisinin seçileceği, yerleştirilecek protezin türü, protezin kas altına mı yoksa meme dokusu altına mı yerleştirileceği , meme başının büyüklüğü ve cerrahın deneyimi ve sizin göğüs yapınız ile ilişkilidir.

Daha nadir olarak ise göbek deliğinden yapılan küçük kesiler ile serum fizyolojik içeren meme protezleri kullanılabilmektedir.

Farklı bir protez uygulama yolu da eğer kişi karın germe ameliyatı olacaksa aynı seansta ayrı kesiler yapılmadan bu ameliyatın insizyonundan hazırlanacak tünellerden meme protezinin yerleştirilmesidir.

Meme protezi ameliyatı genel anestezi altında veya sedoanaljezi (sakinleştiriciler ve lokal anestezi) ile yapılan, ağrısız ve uygulanan yönteme göre 1-1.5 saat süren bir ameliyattır.

Ameliyat sonrasında hastanede bir gece kalmak yeterlidir, ancak eğer ameliyat sabah olmuş ise akşama eve dönmekte problem olmaz.

 

Meme estetiğinin yüz güldürücü ameliyatlarından olan meme büyütme ameliyatı sonrası 3 ile 5 gün arasında işinize dönebilirsiniz desek de hastalarımız ertesi gün yeni çamaşırlarına kavuşmak için alışveriş merkezlerinde soluğu almaktadırlar.

 

HATIRLATMALAR :

Çekici göğüslere kavuşmak için hormonal içerikli veya içeriği belli olmayan vücudunuza zarar verici ilaçlar kullanmayın göğsünüze ne olduğunu bilmediğiniz hiçbir şey sıktırmayın .

Günümüzde meme büyütmenin en güvenilir yolu meme protezidir.

Meme protezlerinin kanser yapmadığı bilimsel olarak kanıtlanmıştır, korkmayın.

Genç kızlık dönemlerinde takılan protezler emzirmeye engel olmaz, ayrıca rutin meme kontrollerinde görüntüleme işlemlerine engel teşkil etmez.

Meme protezleri ciddi kesici yaralanmalar almadığınız taktirde hasara uğramaz(patlamaz), böyle bir yaralanma olsa bile kohesive yapılarından dolayı vücut içinde dağılmazlar.

Saline protezler de ise vücut tarafından emilmede problem yaşanmaz.

 

Op.Dr.Hüseyin Kandulu

Estetik Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

www.huseyinkandulu.com

[email protected]

0533-652-54-13

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.