DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
30°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
25°C

MEHMET AKİF ERSOY ve İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 96. YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI

MEHMET AKİF ERSOY İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 96. YIL DÖNÜMÜNDE ANILDI
Mehmet Akif ERSOY İstiklal Marşının kabulünün 96. Yıl dönümünde Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu tarafından hazırlanan ve Metristepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenler ile anıldı.
Düzenlenen törene Bozüyük Kaymakamı Hasan YAMAN, Bozüyük Cumhuriyet Başsavcısı Savaş KILIÇ, Bozüyük Belediye Başkanı Fatih BAKICI, Bozüyük Jandarma Komutanı Binbaşı Süleyman CAN, Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan programda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Mehmet Akif Ersoy Orta Okulu Okul Müdürü Ahmet KARA yaptı. KARA konuşmasında; “Atalarımızın büyük fedakârlıklarla canları pahasına koruduğu bu aziz vatan bizlere emanettir. Almış olduğumuz bu emaneti her ne pahasına olursa olsun korumak boynumuzun borcudur. Unutmayınız ki omuzlarımızda geleceğin sorumluluğu vardır. Bizden sonra gelecek nesillere güçlü ve müreffeh bir ülke bırakmak, geçmişin mirasını geleceğe taşımak için çok çalışmalıyız. Çünkü hainler hiçbir zaman boş durmayacak, emellerine ulaşmak için her daim fırsat kollayacaktır. Bunu yakın tarihimizde de gördük. Mehmet Akif “O şiir bir daha yazılamaz, onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım. O, artık benim değildir. O milletin malıdır” diyerek bu durumu ifade etmiş ve İstiklal Marşını safahatına almamıştır. Yine İstiklal şairimizin “Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın” diye dua etmesi o günlerin hissiyatımızda ne kadar derin yaralar açtığının ve istiklalimizi kazanmak için ne büyük fedakârlıklar yaptığımızın bir göstergesidir” dedi. Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından düzenlenen oratoryo salonda bulunanları oldukça duygulandırırken, okunan şiirler ve Mehmet Akif’in hayatını anlatan film gösterimi yapıldı. Ardından ilçe genelinde yapılan şiir okuma ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler ödüllerini Kaymakam Hasan YAMAN, Başsavcı Savaş KILIÇ ve Başkan BAKICI’nın elinden aldılar. Tören sonunda düzenlenen etkinlikler için öğrencilere ve öğretmenlere teşekkür eden Başkan BAKICI, daha sonra katılımcılar ile birlikte fotoğraf çektirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.