DOLAR
32,3346
EURO
35,0867
ALTIN
2.308,85
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

“MATRUŞKA OYUN İÇİNDE OYUN” SEYİRCİSİ İLE BULUŞTU

“MATRUŞKA OYUN İÇİNDE OYUN” SEYİRCİSİ İLE BULUŞTU

 

Bozüyük AK Parti Gençlik Kolları tarafından Metristepe Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte “Matruşka Oyun İçinde Oyun” adlı tiyatro oyunu seyircisi ile buluştu.

Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze ülkemizde yaşanan siyasi olayları, askeri darbeleri ve bürokrasi tarafından siyasilere yapılan baskılar, ülkenin ilerlemesi ve gelişmesi için verilen demokrasi mücadelesinin anlatıldığı oyuna Bozüyük Garnizon Komutanı Binbaşı Alper KOÇ, Bozüyük Belediye Başkan Yardımcıları Ali AVCIOĞLU ve Mustafa YÜRÜKCÜ, Bozüyük Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ, Bozüyük AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülcan BAYRAKTAR, Bozüyük AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Kadir ÜNAL ve çok sayıda tiyatro sever katıldı. İlgi ile izlenen oyunda; rahmetli Başbakan Adnan MENDERES’in asılma süreci, okullarda yaşanan türban skandalları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Belediye Başkanı olarak görev yaptığı sırada okuduğu bir şiir yüzünden görevden alınması, hapishane süreci ve ülkede meydana gelen tüm trajik olaylar anlatıldı.

Oyunun bitiminde sahneye gelen AK Parti Gençlik Kolları İlçe Başkanı Kadir ÜNAL kısa bir konuşma yaparak “İnsanoğlu olarak zaaflarımızdan birisi de unutkanlık. Bu akşam izlediğimiz bu güzel oyunda bile unutulmuşlukların unutulanların ne kadar çok olduğunu görmekteyiz. Şairin dediği gibi tarih tekerrürden ibarettir ama ders alınmazsa maalesef ülke olarak senelerce uyutulmanın, güçlü liderlere, halkın içinden gelmiş, halktan olan, kısaca milli duruşu olan liderlerimize sahip çıkamamış ve bunun ülke olarak ekonomisinden tutun da psikolojik sorunlara kadar nelere mal olduğunu varın siz hesaplayın. Bu aksam burada oynanan oyununda anlatılanların hepsinin gerçek olaylar olması bile bizim şuan da referandumda neden evet diyeceğimizin açık bir göstergesidir. Ben bu aksam bizi yalnız bırakmayan başta Bozüyüklü genç kardeşlerim, üniversiteli, liseli kardeşlerim ve tüm Bozüyük halkına teşekkürü bir borç bilirim. Bu akşamı bu güzel oyunla süslememize en büyük katkıyı sağlayan Belediye Başkanım Sayın Fatih BAKICI’ya, gençlerin abisine, Bozüyük’ün mimarına, gençlere her konuda destek veren gönül insanına ayrıca teşekkür ederim” dedi. Ardından konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Ali AVCIOĞLU’da izleyenlere hitaben kısa bir konuşma yaparak “gelinen bu süreçte tarihte karşılaştığımız bu dramatik olayları tekrar yaşamamak için halkın iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu göstermek için önümüzdeki aylarda yapılacak olan referandumda herkesin elini kalbine koyarak üzerine düşeni yapmasını rica ediyorum” dedi. Ardından tiyatro ekibini başarılı performansları için tebrik eden Başkan Yardımcısı AVCIOĞLU sanatçılara plaketlerini takdim etti. Kent Konseyi Başkanı Osman TEKELİ’de tiyatro sanatçılarına teşekkür ederek el işi toprak vazolar hediye etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.