DOLAR
32,3835
EURO
35,0225
ALTIN
2.326,63
BIST
9.142,40
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

LYS’de erken havlu atmayın!

LYS’de erken havlu atmayın!

LYS maratonunda ilk hafta sona erdi. Ancak önümüzde yapılacak üç Lisans Yerleştirme Sınavı oturumu daha var. Uzmanlar üniversite adaylarının süreci tamamlamadan moral ve motivasyonlarını bozmamaları gerektiğine dikkat çekiyor.

Üsküdar Üniversitesi Eğitim Uzmanı Ahmet Alkayış, LYS’de ilk hafta geride kalırken, önümüzdeki hafta için dikkat edilmesi gerekenlerle ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Alkayış, şunları söyledi:

Tüm olumsuz düşüncelerden sıyrılın sınavlara odaklanın!

“Adayların üniversite hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için, geçtiğimiz hafta yapılan sınavları olumlu ya da olumsuz değerlendirmeden, bu hafta yapılacak sınavlara odaklanmaları gerekiyor. 25-26 Haziran tarihlerinde yapılacak (LYS-2, LYS-3, LYS-5) sınavlarını başarılı bir şekilde tamamlayabilmek için; öncelikle adaylar tüm olumsuz düşüncelerden sıyrılıp ders çalışmaya devam etmeliler. Bilgileri hafızada tutabilmek ve hatırlamak amacıyla bugünden itibaren deneme sınavlarını çözüp, yıl içerisinde konularla ilgili aldıkları kısa notları tekrar gözden geçirmelerinde fayda var.” önerilerinde bulunarak lisans yerleştirme sorularının genel yapısından bahsetti:

Erken havlu atmayın!

“Lisans yerleştirme sınavlarının hem bilgi sorularından oluşması hem de yoruma dayalı olması sebebiyle deneme sınavlarını çözerken ilgili konunun tekrarı yapılıyor olacak. Erken havlu atmamak için Cuma günü de dahil olmak üzere adaylara ders çalışmalarını tavsiye ederim. Ayrıca ders çalışırken kendi kendilerine olumlu içsel motivasyonla telkin etmelerinin psikolojilerini yükselteceğini unutmamalıdırlar.” dedi.

Olumsuz düşünen kişilerden uzak durun ve kendinize inanın!

Alkayış adaylara kendilerini iyi hissetmelerini ve streslerini yönetmelerini sağlayacak bazı önerilerde de bulundu:

– Stres gizli bir virüs gibidir farkına varmadan bilinçaltınıza yerleşmesine asla izin vermeyin. Bu nedenle olumsuz düşünen; sizi demoralize edecek kişi ya da kişilerden, bu kişilerin tutum ve davranışlardan uzak durmaya çalışın.

– Başarıyı elde etmek için her şeyden önce başaracağınıza inanın.

– Bilgi birikiminizin farkında olun ve kendinize güvenin…

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.