DOLAR
32,3330
EURO
35,1966
ALTIN
2.247,79
BIST
8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
16°C
Bilecik
16°C
Parçalı Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
8°C
Çarşamba Az Bulutlu
10°C
Perşembe Çok Bulutlu
8°C
Cuma Az Bulutlu
9°C

KUSURLU BULUNAN ASANSÖRLER MÜHÜRLENDİ

KUSURLU BULUNAN ASANSÖRLER MÜHÜRLENDİ

Bilecik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışma ile vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini olumsuz yönde etkileyecek asansörler, mühürlendi.

Bilecik Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile Zabıta Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen mühürleme çalışması hakkında şu bilgilere yer verildi:

”Belediyemizce; A Tipi Muayene Kuruluşu tarafından güvensiz, kusurlu ve az kusurlu olarak tarafımıza bildirilen asansörlerin kontrolleri yerinde yapılarak gerekli hallerde hizmetten men etmek amacıyla mühürleme işlemlerine başlandı. Kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen ve güvensiz olarak tanımlanan asansörün kullanımına bina sorumlusu tarafından izin verilmez. Bu asansörün en fazla otuz gün içerisinde güvenli hale getirilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Bu süre sonunda, A tipi muayene kuruluşu tarafından takip kontrolü yapılır. Takip kontrolü neticesinde güvenli hale getirilmediği belirlenen asansör, ilgili idare tarafından mühürlenerek hizmetten men edilir.

Güvensiz olarak tanımlanan asansörün bu maddenin altıncı fıkrasında belirtilen süre içerisinde güvenli hale getirilmeden çalıştırılmasından doğabilecek can ve mal kaybından bina sorumlusu mesuldür.
Sarı renkli bilgi etiketi iliştirilmiş olan asansördeki uygunsuzlukların en fazla altmış gün içerisinde giderilmesi bina sorumlusunca sağlanır. Bu süre sonunda, A tipi muayene kuruluşu tarafından takip kontrolü yapılır. Takip kontrolü neticesinde güvenli hale getirilmediği belirlenen asansör, ilgili idare tarafından mühürlenerek hizmetten men edilir.  Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak amacıyla yapılan mühürleme işlemlerinde Belediyemiz görevlilerine yardımcı olunması ve herhangi bir mağduriyetin oluşmaması için asansörlerdeki kusur ve eksiklerin bina yöneticilerince ivedilikle giderilerek gerekli kontrollerin yeniden yapılması gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.