DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Kuruluştan Çanakkale’ye turu kapsamında 1000 öğrenci Bilecik’te

Gençlik ve Spor Bakanlığı Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından “Tarih ve Medeniyet Gezileri” kapsamında “ “Kuruluştan Çanakkale’ye” adıyla gerçekleştirilen gezi kapsamında bin üniversite öğrencisi Bilecik Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.” adıyla gerçekleştirilen gezi kapsamında 500’ü kız, 500’ü erkek toplam 1000  üniversite öğrencisi Bilecik Şeyh Edebali Türbesini ziyaret etti.

Grup ilk olarak Söğüt ilçesinde Ertuğrul Gazi Türbesini ziyaret etti. Söğüt’teki tarihi yerleri gezen öğrenci grubu buradan Bilecik’e hareket etti.

Bilecik’te ilk olarak Şeyh Edebali Türbesini ziyaret eden ilk 500 kişilik erkek kafilesi türbeyi ziyaret ederek dualar ettiler. Daha sonra öğrenciler Osmanlı Padişahları Tarih Şeridi gezdi.

13 otobüsle Bilecik’e gelen grupla ilgili olarak  Bilecik Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü İsmail Şen, 81 ilden yaklaşık bin öğrencinin Söğüt- Bilecik- Kütahya – Bursa ve Çanakkale illerini kapsayan “Kuruluştan Çanakkale’ye” adlı gezi kapsamında geldiklerini belirterek,“Genel müdürlüğümüzün düzenlediği Tarih ve Medeniyet Gezileri kapsamında düzenlenen bir gezi bu. Öğrencilerimize kuruluştan kurtuluşa medeniyetimizde iz bırakan değerleri bizzat göstermek onlara o anı yaşatmak amacıyla düzenlenmiş bir gezi. Bu gezileri tertip ederken katılan öğrencilerin yıl içerisinde yapmış olduğumuz eğitim faaliyetleri, kültür faaliyetleri sportif faaliyetler bu faaliyetlerimize katılan öğrencilerin taltif etmek amacıyla düzenliyoruz, öğrencilerimizi bu şekilde seçiyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi gelecek yıllarda da inşallah bu tarz gezilerimiz devam edecek. Önümüzdeki süreç içerisinde de yine Balkan, Kıbrıs gezisi ve yurt içerisinde değişik illerimize genel müdürlüğümüzün tertiplediği geziler olacaktır” dedi

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.