DOLAR
32,3613
EURO
34,9886
ALTIN
2.311,25
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Az Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C

KURBAN SATIŞ ALANLARINDA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

BİLECİK BELEDİYESİ KURBAN SATIŞ ALANI HAZIRLANARAK VATANDAŞLARIMIZIN HİZMETİNE SUNULDU

 

Bilecik Belediyesi tarafından Kurban Bayramı çalışmaları kapsamında, kurbanlık hayvan satış yeri çalışmaları tamamlandı.

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kurban satış alanlarında gerçekleştirilen çalışma ile kurbanlık hayvanlar için parsel alanları oluşturuldu.

 

Gerçekleştirilen çalışma ile vatandaşlarımız, TOKİ girişindeki Yükselen Türkiye Anıtı yanındaki alanda kurbanlık hayvan alım ve satım hizmetini alabilecek.

Bilecik Belediyesi Zabıta Müdürü Erdem Tetik, çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada şu bilgilere yer verdi:

”Bilecik Belediyesi olarak, Kurban Bayramı’na ilişkin çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü işbirliğinde, kurbanlık hayvan alım ve satım alanındaki çalışmalarımızı tamamladık. Buradan hizmet almak isteyen hayvan sahiplerimiz, önümüzdeki hafta içi itibariyle Bilecik Belediyesi Tahsilat Servisi’nde gerekli işlem ve ödemeleri yaptıktan sonra kendisi için ayrılan alanda gerekli çalışmaları yapıp, koyunlarını satışa çıkarabilir. Belediye olarak gerçekleştirdiğimiz çalışmalar ile vatandaşlarımızın buradan en güzel ve en sağlıklı hizmeti alması amacıyla tüm çalışmaları yerine getiriyoruz. Hayvan satış alanında vatandaşımız ve esnafımız için su, lavabo ve benzeri ihtiyaçların karşılanacağı alanlar yeterli biçimde oluşturuldu.’’ İfadelerini kullandı.

 

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRÜ NEDRET AVCI:


‘’PAZAR ALANINDA BÜTÜN HAYVANLARIN SAĞLIK VE DİĞER ALANLARDAKİ KONTROLLERİ YAPILACAK’’

 

Veteriner İşleri Müdürü Nedret Avcı ise Kurban Satış Alanları ve yaptıkları çalışmalar hakkında verdiği bilgide Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından pazar alanındaki bütün kontrollerin gerçekleştirileceğini belirterek, ”Bütün hemşerilerimizin kurban ibadetini en iyi şekilde yapmaları amacıyla gerekli tüm çalışmaları yapıyoruz. Buradaki çalışmalarımız kapsamında getirilen bütün hayvanların, sağlık kontrolleri başta olmak üzere diğer bütün denetimlerini en iyi şekilde gerçekleştirilecek. Ayrıca kurbanlık için getirilen hayvanların gebelik testini de yaparak, bu anlamda oluşabilecek sıkıntıların önüne geçmiş olacağız. Hayvan sahiplerinin bu konuda duyarlı olmalarını istiyoruz. Diğer yandan kulak küpesi olmayan hayvanlar ile kurban vasfı taşımayan hayvanların satış alanına konulması yasak olacak. Ayrıca Veteriner Hekim raporu olmayan dişi hayvanların da alana konulmasına izin vermeyeceğiz. Bunlara ek olarak Bilecik Belediyesi olarak kaçan kurbanlıklar ile ilgili oluşturduğumuz Yakalama Timi ile birlikte vatandaşlarımıza hizmet vereceğiz.’’ Şeklinde konuştu.

 

BİLECİK BELEDİYESİ ET KESİM TESİSİ TÜM YÖNLERİYLE HAZIRLANDI VE VATANDAŞLARIMIZA HİZMET VERECEKTİR

 

Bilecik Belediyesi Et Kesim Tesisinin de tüm yönleriyle hazırlandığını ve vatandaşlarımıza en iyi şekilde hizmet vereceğini sözlerine ekleyen Avcı, ‘’Bizler birim görevlileri olarak burada bulunarak, vatandaşlarımızın bütün talep ve isteklerini yerine getirmeye çalışacağız. Ayrıca vatandaşlarımızdan Kurban kesimine uygun olmayan davranışlardan da uzak durmalarını ve çevremizi temiz tutmalarını rica ediyoruz.  ” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.