DOLAR
32,4918
EURO
34,7643
ALTIN
2.490,07
BIST
9.560,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
23°C

KURBAN KESERKEN ÇEVRE TEMİZLİĞİNE DİKKAT EDİLMELİDİR!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı, mesajında çevre temizliğine dikkat çeken Bolat şunları kaydetti;

 

KURBAN KESERKEN ÇEVRE TEMİZLİĞİNE DİKKAT EDİLMELİDİR!

Bilindiği üzere, Kurban Bayramı; dini bir görev olanKurban kesimiyle birlikte, çevre, sağlık, sosyal ve ekonomik boyutları da bulunan kapsamlı bir olgudur. Kurban kesimi yapılırken zaman zaman cadde ve sokaklar, uygun olmayan kesimlerle kan gölüne dönerek, çevre kirliliğineneden olmaktadır.

Şehirleşme ve apartman hayatının getirdiği kısıtlamalar sebebiyle, bilhassa çevre ve sağlık yönü şehirlerde daha fazla önem kazanmış olupKurban Bayramı gibi belirli günlerde, özellikle de bayramın birinci günü halkımızın bu ibadeti yerine getirirken, uygun olmayan kesim koşulları nedeniyle,   hoş olmayan görüntülere sebep olunmakta, dolayısıylaoluşan çevre kirliliği, insan sağlığını tehdit etmektedir.

Uygun olmayan kesim koşullarının neden olacağı Zoonoz hastalıklar (insanlar ve hayvanların birbirine bulaştırabildikleri ve her iki gruba dahil bireylerde ortak olarak şekillenen hastalıklar) nedeniyle konunun önemi birkat daha artmaktadır.

İlimizde oluşturulan Kurban Hizmetleri Komisyonu tarafından; İlimiz Merkezinde İstasyon Mahallesinde Bilecik Belediye Başkanlığına ait Belediye Mezbahanesi, Bayırköy  Beldesinde Belediye Mezbahanesi, Vezirhan Beldesinde ise Turhan OCAK, Ertaç ÇAKMAK ve Mustafa BALCI besihanesi, kurban kesim yerleri olarak belirlenmiştir.

Bununla birlikte, mülkiyeti kendilerine ait mekânlardakurban kesmek isteyenler,  sağlık şartlarına uygun,çevre temizliğine ve hijyenik koşullara dikkat etmek, Kurban Komisyonu kararlarına uymak şartıyla, usulüne uygun olarak kesebileceklerdir. Ancak,yol, park, sokak, meydan ve cadde gibi umuma açık alanlarda Kurbanlık hayvan kesimleri yasak olup aksi uygulamaların tespiti halinde, 2872 sayılı Çevre Kanunu ve bu Kanun’da değişiklik yapılmasına dair 5491 sayılı Kanun’un ilgili hükümleri uyarınca idari yaptırım uygulanacaktır.

Bu vesileyle, temiz ve sağlıklı bir çevre dileğiyle, tüm hemşehrilerimizin Kurban bayramını kutlar, mutlu ve huzurlu günler dilerim.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.