DOLAR
32,3733
EURO
34,9950
ALTIN
2.325,67
BIST
9.091,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

“KUDÜS, ABD VE İSRAİL’İN OLDU BİTTİ’LERİYLE KADERİ ÇİZİLECEK KENT DEĞİLDİR”

ABD Başkanı Trump’ın “Kudus’ü İsrail’in başkenti olarak tanımanın zamanı gelmişti” açıklamasına ilk tepki Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin’den geldi. Şahin açıklamasında şunları kaydetti;

KUDÜS, ABD VE İSRAİL’İN OLDU BİTTİ’LERİYLE KADERİ ÇİZİLECEK KENT DEĞİLDİR

Emperyalistlerin oyunları bitmiyor. İslam alemini bölme çalışmaları, kardeş kavgalarıyla müslümanların yok edilmeye çalışılması, bilinçli yaratılan mezhep kavgaları, işgaller, yaratılan terör örgütleri. Sonuç zayıflatılmış, güçsüzleştirilmiş İslam dünyası. İnşallah ABD ve İsrail’in Kudüs konusundaki bu çıkışları Müslümanların tehlikeyi görüp birleşmelerine sebep olur.

Kudüs, barındırdığı dini değerlerle üç din (İslam, Hıristiyanlık ve Yahudilik) için ortak kutsal öneme sahip olduğu merkezdir. Harita üzerinde Filistin ve İsrail’in orta noktasında yer alan Kudüs, 800 bin kişilik nüfusa sahiptir. İçerisinde Mescid-i Aksa, Ağlama Duvarı, Kubbet-Us-Sahra gibi dini öneme sahip yerler bulunmaktadır.
Kudüs’ün tarihi, milattan önce 2000’lere kadar uzanmaktadır. Tarihi boyunca iki kez yok olma kaderini tadan şehir, 23 işgale, 52 saldırıya tanıklık etmiştir. Hz. Muhammed S.A.V’in İslamiyet’in yayılmasında önemli bir nokta olan Kudüs’ten Miraç’a yükseldiği ve Mescid-i Aksa’nın burada inşa edildiği bilinmektedir. Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa müslümanların ilk kıblesidir. İslamiyet anlamında Mescid-i Haram, Mescid-i Aksâ, Mescid-i Nebî, diğer mescit ve mabetlerden üstündür, faziletlidir.

İslam için önemli olduğu kadar Yahudi ve Hristiyan dinleri için de kabul gören bazı yapı taşları burada bulunmaktadır. Hz. İsa’nın bu şehirde çarmıha gerildiği rivayeti ve bu nedenle buranın hac noktası olarak kabul görmesi Hristiyanlar için, milattan önce 10. yüzyılda Kral Davud tarafından kentin ele geçirmesi ise Kudüs’ü Yahudiler için anlamlı kılmıştır.

İsrail, Doğu Kudüs’ü 1967 Altı Gün Savaşı sonrasında işgal etmiş ve ardından topraklarına katmıştı. Ancak bu durum uluslararası alanda tanınmıyor.

Filistinliler, Doğu Kudüs’ü, ileride kurulacak bağımsız bir Filistin Devleti’nin başkenti yapmak istiyor. İsrail ise bütün Kudüs’ü başkenti olarak görüyor.

Hamas, İsrail’in Kudüs’ü başkenti olarak ilan etmesi durumunda yeni bir intifada başlatma tehdidinde bulunmuştu.
ABD Başkanı Trump, canlı yayında tüm dünyanın merakla beklediği Kudüs kararını açıkladı. Trump, “Kudüs’ü, İsrail’in başkenti olarak tanımanın zamanı gelmişti” diyerek Müslümanların kutsal beldesi Kudüs’ü işgalci İsrail’in başkenti olarak tanıdı.

İnşallah bu şer karar, İslam aleminin birlik ve beraberlik içinde buluşmasına, bütünleşmesine başlangıç olur. İslam dünyasının son kalesi Türkiye ve onun lideri Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, İslam alemini harekete geçirecek ve bu kararı ortadan kaldıracak girişimlere başlamıştır.

Tüm Osmaneli halkının, tüm Türkiye’nin, tüm İslam aleminin bu karara karşı çıkacağı ve ABD’nin, İsrail’in olup bittilerine direneceğinin ve Kudüs’ün müslümanlar açısından istenilen konumuna dönüştürüleceğinden şüphemiz yoktur.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.