DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

Konya Turizmi ITB Berlin Fuarı’nda Tanıtıldı

Konya Turizmi  ITB Berlin Fuarı’nda Tanıtıldı

Konya’nın ve Karaman’ın turizm değerleri Mevlana Kalkınma Ajansı öncülüğünde Konya Ticaret Odası ve TÜRSAB Konya işbirliği ile turizm sektör temsilcilerinin de katılımlarıyla 04-08 Mart 2015 tarihleri arasında Almanya’nın Berlin şehrinde düzenlenen ve Dünyanın en büyük turizm fuarlarından birisi olan ITB Berlin Fuarı’nda tanıtıldı.

35 m2’lik bir alanda kurulan stantta tanıtılan ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Konya’nın ve Karaman’ın turizm değerleri, Türkiye standında da temsil edildi. Fuara MEVKA’yı temsilen Genel Sekreter Ahmet Akman, Konya Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İsmail Ünver, uzmanlardan Osman Fatih Yalçın ve Fuat Karagüney katıldı. Ayrıca, Konya, Karaman ve Akşehir için çeşitli projeler kapsamında çalışmaları yürüten Yrd. Doç Dr. Metin Çelik de fuarda yer aldı.

Yrd. Doç. Dr. Metin Çelik Konya’nın ve Karaman’ın turizm değerlerinin tanıtılması için yaptıkları çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Konya’nın ve Karaman’ın turizm değerlerinin doğru hedef kitlelere etkili bir tanıtım stratejisiyle sunulması gerektiğine değinen Çelik, halihazırda devam eden tanıtım çalışmalarıyla birlikte Konya’nın turizm alanında çok önemli yerlere gelebileceğini belirtti.

Fuar süresince başta Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olmak üzere Berlin Büyükelçimiz H. Avni Karslıoğlu, Konya Milletvekili Harun Tüfekçi, Berlin Kültür Müşaviri Tahsin Yılmaz, Berlin Ticaret Müşavir Yardımcısı Buğra Han Erdoğan, Frankfurt Kültür Ataşesi Osman Şahin ve birçok ziyaretçi Konya-Karaman standına ziyarette bulundu.

Programda ayrıca, Berlin Büyükelçisi H.Avni Karslıoğlu’nun, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu onuruna verdiği resepsiyona katılım gerçekleştirildi. Berlin Ticaret Müşavir Yardımcısı Buğra Han Erdoğan ve TD-IHK Türk-Alman Ticaret ve Sanayi Odası ziyaret edildi.

TÜMSİAD Berlin Şubesi’nde işadamları ile buluşularak Konya ve Karaman Yatırım Ortamı hakkında bilgi verildi. Burada bir konuşma yapan MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman Ajans ve Yatırım Destek Ofisleri hakkında bilgi paylaştı. Konya YDO Koordinatörü İsmail Ünver ise Konya Yatırım Ortamı başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Ünver, gerçekleştirdiği sunumda Konya’nın mevcut durumunun yeni yatırımlar yapmak için elverişli olduğunu ve yatırım yapmak isteyen işadamlarına gerekli desteği sağlayacaklarını dile getirdi. Programa Berlin Ticaret Müşavir Yardımcısı Buğra Han Erdoğan ve MÜSİAD Berlin’i temsilen Mehmet Ali Han da katılım sağladı. TÜMSİAD Berlin programı sonrası Berlin’de alt yapı sektöründe faaliyet gösteren Karamanlı girişimci Mehmet Ali Han’ın iş yeri ziyaret edilerek çeşitli konularda değerlendirmelerde bulunuldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.