DOLAR
32,5963
EURO
34,8549
ALTIN
2.496,68
BIST
9.633,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Parçalı Bulutlu
28°C

Klima uzmanından tasarrufun altın kuralları!

Klima uzmanından tasarrufun altın kuralları!

İklimlendirme sektöründe 30 yıllık tecrübeye, 400’ü aşkın bayi ve servis ağına sahip İklimSA, hava sıcaklıklarının iyice artması ile birlikte klima almak isteyenlere hem tasarruf ettirecek, hem de performans artıracak önerilerde bulunuyor.

Hava sıcaklıklarının tüm Türkiye’de artması ile birlikte klima almak tüketicilerin olmazsa olmazları arasına girmeye başladı. İklimlendirme sektöründe 30 yıllık tecrübeye, 400’ü aşkın bayi ve servis ağına sahip İklimSA, tüketicileri farklı ihtiyaçlara dönük klimalarla buluştururken, klima alışverişi yapacaklarla ve hali hazırda kullananlarla önemli ipuçları paylaşıyor.

Türkiye teknoloji perakendeciliğinin lideri TeknoSA çatısı altında faaliyet gösteren İklimSA, klima seçiminde ve kullanımında kritik noktalara dikkat çekerken, doğru montajdan alana göre klima seçimine, düzenli bakım ve termostat ayarına kadar klimalardan hem daha tasarruflu hem de daha yüksek performanslı faydalanmanın reçetesini de veriyor.

Klima seçerken ve kullanırken dikkat edilmesi gerekenler!

  • Klima modeli ve kapasitesi, kullanıcı ile birlikte mimari proje üzerinde veya yerinde, kullanıcının ihtiyaçları doğrultusunda belirlenmelidir. Kullanım alanının büyüklüğü, konumu, yalıtım, cephe, bulunduğu kat, kullanım amacı gibi özellikler klimanın kapasitesini doğrudan etkiler.
  • Klimanın hava üfleme kanatlarının direkt olarak insanlara, evcil hayvanlara ve bitkilere gelmemesine dikkat edilmelidir.
  • Konforlu bir ortam için oda sıcaklığının; soğutma için 25-27 °C, ısıtma için ise 20-24 °C aralığında bir sıcaklık değerine ayarlanması uygundur.
  • Doğrudan güneş ışığından korunmak için perde, panjur, tente, vb. kullanımı gibi basit önlemler de verimin artmasında yardımcı oluyor.
  • Klima çalışırken kapı ve pencereler kapalı tutulmalı, mutfak ve banyo havalandırmaların çalıştırılmaması gerekiyor.
  • Klima işletim maliyetinin azaltılmasında en etkili yollardan biri diğeri de termostat ayarıdır. Termostat ayarının soğutmada 1°C veya daha fazla yükseltilmesi, ısıtmada ise 2°C veya daha fazla düşürülmesi gerekiyor. Soğutmada yükselteceğiniz termostat sıcaklığı ile mevsimlik yüzde 10’a varan enerji tasarrufu sağlanabilir.
  • Klima filtrelerinin temiz olduğundan da mutlaka emin olunmalı, filtreler iki haftada bir kontrol edilmelidir.
  • Eğer klimanın yeterli derecede soğutma veya ısıtma yapmadığı düşünülüyorsa, hemen yetkili servise başvurulmalıdır. Aksi halde bu durum elektrik faturalarının aşırı derecede artmasına yol açabilir.
  • Ürünün enerji sınıfı tasarruf için önemlidir. Ses seviyesi, filtre özellikleri gibi konfor özellikleri ve ihtiyaca göre belirlenmelidir.
  • Klima sistemlerinin montajı mutlaka yetkili servisler tarafından, ürünün montaj kurallarına uygun olarak yapılmalıdır. Uygun şekilde montajı yapılmamış klimada performans ve konfor sorunu yaşanabilir.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.