DOLAR
32,5362
EURO
34,7931
ALTIN
2.435,38
BIST
9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
28°C
Bilecik
28°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Parçalı Bulutlu
24°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

Kızılay’a yapılan kurban bağışları 70 bin hisseyi geçti

Vekâletle Kurban Kesim Kampanyası sona erdi

Kızılay’a yapılan kurban bağışları 70 bin hisseyi geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da kurban bağışını yaptığı Kızılay’a yurtiçi ve yurtdışı olmak üzere yaklaşık 70 bin hisse kurban bağışında bulunuldu.

Bu yıl Kurban Bayramı’nda yurtiçi ve yurtdışında vekâlet modeliyle 52 bin hisse kurban kesmeyi hedefleyen Kızılay’a yapılan bağışlar, 70 bin hisseyi geçti. Kurban kesimlerini Et ve Süt Kurumu’nun kombinalarında gerçekleştiren Kızılay, kapasitenin aşılması üzerine de “Kurban Bereketi Yıl Boyunca Sürsün” sloganı ile düzenlediği Vekâletle Kurban Kesim Kampanyasını da sona erdirdi.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, yaptığı açıklamada, kurbanlarını Kızılay’a bağışlayan başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bakanlar, milletvekilleri ve vatandaşlara teşekkür etti.

Çok başarılı bir kampanya dönemi geçirdiklerini belirten Dr. Kınık, “Yurtiçinde ve yurtdışında 52 bin hisse kurban hedefimiz vardı. 70 bin hisseyi geçtik. Kurban kesiminde İslami ve insani esaslara özen gösteriyoruz. Bu konuda bizlere bağış yapan bütün vatandaşlarımız rahat olsun. Yurtdışındaki görevli arkadaşlarımız daha önceden gidip hayvan temini yapıyorlar. Orada da asla hijyeni elden bırakmıyoruz ve hijyeni olmayan yerlerde kurban kesmiyoruz. Hiçbir şekilde akıllarda soru işareti bırakmadan kurban kesim işlemlerini yapıyoruz” dedi.

Kurban bereketini bir yıla yayıyoruz

Kesilen kurbanları bir buçuk yıl saklanacak şekilde kavurma haline getirdikten sonra konserve yaptıklarını anlatan Dr. Kınık, “Daha sonları bunları ihtiyaç sahiplerine bu kurban bayramından başlamak suretiyle önümüzdeki kurban bayramına kadar dağıtıyoruz. Dolayısıyla kurbanın bereketi ve tadını bütün yıla yaymış oluyoruz” diye konuştu. Kızılay kurban kesimlerini Et ve Süt Kurumu’nun kombinalarında gerçekleştiriyor. Kesimi yapılan kurban etleri daha sonra yine Et ve Süt Kurumu’nun Ankara Sincan’daki tesislerinde 800 ve 400 gramlık kıyma ve kuşbaşı konserve haline getiriliyor.

Türkiye’nin yanı sıra 30 ülkede de kurban kesileceğini söyleyen Dr. Kınık, “Yurtdışında kesimlerimiz bayramının ilk üç günü kesilecek” diye konuştu.

Kızılay’ın merhamet eli, Türkiye’nin dört bir tarafına ve bu sene ilk defa Balkanlar’dan Orta Asya’ya, Afrika’dan Ortadoğu’ya ve Güney Asya’ya kadar gerçekleştirilen kurban kesimiyle ihtiyaç sahibi ailelere, vekâlet sahiplerinin sayesinde uzandı. Suriye, Filistin, Gazze, Makedonya, Etiyopya, Pakistan, Somali bu ülkelerden sadece bir kaçı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.