DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
17°C
Bilecik
17°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
27°C
Salı Az Bulutlu
28°C

“KADİR GECESİ” NİN KADRİNİ KIYMETİNİ BİLMEK.

  “KADİR GECESİ” NİN KADRİNİ KIYMETİNİ BİLMEK.

  “Allahım sen affedicisin, affetmeyi seversin. Beni de affet…”

Bilecik İl müftüsü Necati Akkuş Kadir Gecesi dolayısıyla yayınladığı mesajda şunları dile getirdi;

Rasulullah (SAV) kadir gecesini idrak edecek mü’minlere bu dua ile Yüce Rabbimizden af ve mağfiret dilemesini tavsiye ediyor.

Özellikle bizim gibi isyanın her çeşidiyle manevi dünyası kirlenmiş, günah lekeleriyle kalp aynası zifiri karanlıklara dalmış, Rabbi’ ne layıkıyla kul olamamanın mahcubiyetiyle kameti iki büklüm olmuş 21.asrın mücrim Müslümanları için affedilmenin, bağışlanmanın adı “KADİR GECESİ”.

Resul-i Kibriya Efendimiz Aleyhisselam; Ramazan ayının son on gecelerinde, özellikle tek sayılı gecelerde aramamızı ikaz ederken, özellikle “sonu cehennem ateşinden kurtuluş” olan Rahmet ve Mağfiret ayı Ramazanın bu nadide, bereketli zaman dilimine dikkatimizi çekiyor ve kendisi (A.S) bizzat yaşayarak bize örnek oluyordu.

Ramazana veda günleri yaklaşınca Nebiyy-i Zişan (SAV) Efendimizin ibadet hayatında farklılıklar dikkat çekiyor. Yatağını dürüp bir tarafa kaldırıyor, elini eteğini topluyor, itikaf’a giriyor, namazı, duayı, tövbe ve istiğfarı artırıyor, aile efradını uyarıyor, ibadete teşvik ediyor, zaten güzel olan ibadet hayatını ve ahlakını daha da güzelleştiriyor, cömertliği adeta coşup taşıyordu. Kendinden isteneni hemen veriyor, yanında yoksa bir başkasından temin ediyor, yine veriyordu.

Çünkü “Kadir Gecesi” bu gecelerden birinin içine gizlenmişti. Çünkü Kur’an-ı Kerim Kadir gecesinde indirilmişti;

“Biz onu (Kur’ânı) Kadir gecesinde indirdik” 

       “Bilir misin, Kadir Gecesi nedir?”

       “Kadir gecesinin ne olduğunu sen ne bileceksin.”

       “Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır.” “

       “Melekler ve Ruh (Cebrail as)  O Gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için iner de iner”

       “O gece sabah şafak sökünceye kadar bir esenlik vardır.” (Kadir Suresi)

Bu bereketli saatlerin şeref ve kıymetini Kâinatın Rabbi Sevgili Habibi’ne böylece haber veriyor, Kendisi de (AS) , bu şekliyle idrak ve ihya ediyor ve biz “Ahir zaman ümmet”ini hemen uyarıyordu:

“Her kim Kadir Gecesi’nde, inanarak (bu gecenin büyüklüğünü kabul ederek) ve sevabını Allah’tan bekleyerek ihya ederse, geçmiş günahları bağışlanır.”

        İşte tam bu noktada bizim bu manevi atmosfere dâhil olmamız, bu genel af kapsamına girmemiz gerekiyor.

        Evet, 83 yıllık bereketli bir ömrü bir geceye sığdırmak mümkündür, İnsanlığın ve de cinlerin ebedi mutluluk refah ve kurtuluşuna vesile olan Kur’an-ı Mübîn’in bereketlendirdiği, Kelam-ı Kadimi Hz. Peygamber’e (as) vahiy yoluyla getiren Cebrail (as) başta olmak üzere Melaike-i Kiramın Mü’minleri çepeçevre kuşatıp dualarına amin dediği ve Cenabı Hakkın esenlik va’dinin feyizlendirip şereflendirdiği mübarek gecenin nurlu şafağına dipdiri uyanmak, hayatımızın geriye kalan kısmına muştuyla ve umutla gülümseyerek uyanmak elimizdedir.

“Günah yükünden kurtulmuş, Mevlâ’sının affına mazhar olmuş, O’nun (CC) rızasına, Salih kullarının arasına, cennetine, huzur içinde dahil olmuş” (Fecr:27–30) bahtiyarlardan olmak ne büyük bir saadettir.

Yapılması gereken şey, Ramazan-ı Şerif’in kalan günlerinin her birini “KADİR” bilip, nefsimizi hesaba çekmek, gaflet uykusundan uyanmak, Hz. Resul’ün (SAV) nurlu yolunu takip etmektir.

Yani; cömertçe bol bol sadaka vererek, zekât ve fitrelerimizle fakiri yoksulu doyurup giydirmemiz, Namazı, Kur’an tilavetini, zikri, salât-ü selâm’ı, tövbe-istiğfarı,özellikledua ve niyazı artırmamız, merhameti sonsuz olan Rabbimizin af ve mağfiretine topyekûn mazhar olmamıza vesile olacaktır.

İşte ancak böylece umarız ki Yüce Yaratıcımız; karanlık dünyalarımızı aydınlık sabahlara, daralan gönüllerimizi, bunalan sıkışan kalplerimizi ferahlık ve huzura, aile ocaklarımızı mutluluk, bolluk ve berekete, aziz vatanımızı ve İslam Beldelerini inşallah dirlik-düzene, emniyet ve sükûnete kavuşturacaktır

Bu vesileyle Kadir Gecenizi tebrik ediyor, Beldemiz, Ülkemiz, İslam Alemi ve bütün insanlığa hayırlara, sevgi ve kardeşliğe, bütün mü’minlerin affına; hassaten Gazze, Suriye, Irak ve Doğu Türkistan’daki mazlum Müslüman kardeşlerimizin kurtuluşuna vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.