DOLAR
32,3652
EURO
34,9611
ALTIN
2.325,56
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İSMETPAŞA MAHALLESİ SAKİNLERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU

İSMETPAŞA MAHALLESİ SAKİNLERİ İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
Bilecik Belediyesi, tarafından İsmetpaşa Mahallesi’nde verilen iftarda mahalle sakinleri aynı masada iftar açtı.
Birlik ve beraberlik ayı olan Ramazan’da gerçekleştirilen iftar ile mahalle sakinleri arasında Ramazan ayının güzelliği paylaşıldı.
İsmetpaşa Mahalle Konağı etrafında verilen ve AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir’in vatandaşları selamladığı iftar programına katılan Belediye Başkanı Selim Yağcı, mahalle sakinleri ile bir araya geldi.
Bilecik Şeyh Edebali Tasavvuf Musiki Korosu’nun ilahiler ile mahalle sakinlerine güzel anlar yaşattığı iftarın ardından konuşan Belediye Başkanı Selim Yağcı, ülke ve millet olarak sahip olunan nimetlerden dolayı şükredilmesi gerektiğine değindi.
Dünyanın birçok köşesinde Ramazan ayını güzellik ve huzur içerisinde geçiremeyen insanların olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları kaydetti:
”Değerli kardeşlerim, öncelikle bu akşamki iftar programımıza teşrifleriniz için teşekkür ediyor, hepinizi sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Ramazan paylaşma ve tasadduk ayı. Ramazan ayı sevgi ve kardeşlik ayı. Ramazan ayı var olanın yok olmayanı daha fazla anladığı bir ay. Bizler de dirilişin, kuruluşun şehri Bilecik’te, gelenek ve göreneklerimize uygun, tarihi mirasımıza uygun bir şekilde Ramazan ayını geçirme gayretindeyiz. Bir taraftan şehrimizin değişik noktalarında daimi iftar sofraları açarken, diğer taraftan da sizlerin sokaklarına misafir olarak, aynı çorba ve ekmeği paylaşmanın haklı hazzı ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cenabı Allah’a şükürler olsun ki güzel bir şehirde güzel bir ülkede, güzel bir atmosferde, huzur ve barış içerisinde bir aradayız. Onun için Cenabı Hakka ne kadar şükretsek azdır. Bu güzellikleri arttırmak bizim elimizde. Birbirimizi ne kadar daha çok seversek, birbirimizin haklarına daha çok saygı gösterirsek, bu güzellikler artar. Diğer yandan bizler bu güzellikler için Cenabı Allah’a şükretmekle birlikte bu güzellikleri bulamayan kardeşlerimiz içinde çokça dua etmeliyiz. Değerli kardeşlerim, sizler her hizmetin en iyisine layıksınız. Ben bu iftar programının gerçekleştirilmesinde katkısı olan Mahalle Muhtarımız başta olmak üzere bütün kardeşlerime teşekkür ediyorum. Tabi ki bu organizasyonların bir de maddi çehreleri de var. Bu anlamda bizlere destek veren şehrimizin yeni şirketlerinden GVM Yapı’nın saygıdeğer yöneticilerine çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Mahalle Muhtarı İlhami Çınar ise gerçekleştirilen etkinlikten dolayı duydukları memnuniyeti belirterek, ”Belediye Başkanımız Selim Yağcı ile birlikte 2004 yılından itibaren çalışıyorum. Kendisi gerçekten şehrimiz ve mahallemiz için çok güzel çalışmalar yaptı. Kendim ve mahalle sakinlerim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, iftarın ardından mahalle sakinleri ile bir araya gelerek, çay içti ve sohbet etti.
ÇOCUKLAR RAMAZAN’IN KEYFİNİ DOYASIYA ÇIKARIYOR
İftar öncesinde şişme oyun grupları, Balon Bahçesi, Maskot ve oyun kahramanlarının gösterileri ile Ramazan eğlencelerinin tadını çıkaran çocuklar, Anadolu Müzikali ile hoşça vakit geçirdi.
Bilecik Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından ”Bilecik’te Çocukça Ramazan” konsepti Söğüt’e taşınarak, buradaki çocuklarımız aktivitelerle eğlenceli anlar yaşadı.
Hacivat ve Karagöz Perde Gösterileri, Nasrettin Hoca ile İbiş ve Memiş Perde gösterileri ile de keyifli anlar yaşayan çocuklara, Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan Diriliş dergileri dağıtıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.