DOLAR
32,3583
EURO
34,9921
ALTIN
2.326,20
BIST
9.112,33
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

İslam coğrafyası sıkıntılarla karşı karşıyadır

 Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, Dünya Alimler Birliği’nin, Grand Cevahir Otel’de düzenlenen, “Ümmetin Uyanışında Alimlerin Rolü (Kimlik Problemleri)” konulu 4. dönem toplantısında konuştu.

“ARTIK HERKES BİLMELİ Kİ DÜNYANIN BİR İSRAİL SORUNU VARDIR”

Ortadoğu’nun pek çok ülkesinde bugün soykırım derecesinde yaşanan katliamların aynı anlayışın bir sonucu olarak karşılarına çıktığının altını çizen Emrullah İşler, en son Gazze’de hem de ramazanda gerçekleştirilen katliamların dünya vicdanının iflas ettiğini bir kez daha gösterdiğini vurguladı.

İşler, ilkel ve karanlık olarak tabir ettikleri çağlarda bile kutsal sayılan ay ve günlerde savaşlar yapılmadığını, insan katlinin haram kabul edildiğini, İsrail’in tüm acımasızlığıyla Müslümanların kutsal ayı ramazanda bebek, kadın, yaşlı demeden insan katletmesi karşısında dünyanın suskunluğunun hiçbir şeyin izah edemeyeceğini kaydederek, İsrail’in zulmüne orantısız güç kullanarak devam etmekle uluslararası teamülleri yine ihlal ettiğini söyledi.

Başbakan Yardımcısı İşler, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Artık herkes bilmeli ki dünyanın bir İsrail sorunu vardır. İsrail, dünya ve bölge barışını tehdit eden, hiçbir zaman barış yanlısı olmayan, her fırsatta zulüm eden bir ülkedir. Gazze’de hem ateşkes devam etmeli hem de Gazze halkına insani yardımların ulaşması için uygulanan ambargo acilen kaldırılmalıdır. Gazze açıkhava hapishanesi olarak 21. yüzyılın utanç sayfasında yerini alacaktır. Bu durum gelecek nesiller açısından kara bir sayfa olarak adlandırılacaktır. Bu insanlık dışı uygulamayı yapanlar, buna güç ve destek veren ülkeler ve bunun karşısında sessiz kalanlar tarihe zulümleriyle geçecektir. Evet biliyoruz zalimler tarih boyunca olmuştur ve dünün zalimlerinin bugün nasıl anıldığı herkesin malumudur. Kim bugün göğsünü gere gere Mussolini, Hitler ve Stalin’den bahsedebilir? Kim yeryüzünde kan döken, can alan ve talan eden tarihte yaşamış nice zalimleri hayırla yad etmektedir? Zalimler bu dünyada yaptıkları zulümleriyle anılırlar. Maalesef bugünlerde de İslam coğrafyası trajedi, ölüm, kaos ve sıkıntılarla karşı karşıyadır.”

“TÜM MAZLUM HALKLARIN YANINDA YER ALMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

İşler, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşların bu tehlikenin tüm dünyayı sarmasından önce tedbir alması gerektiğinin altını çizerek, dün olduğu gibi bugün de başta Filistin olmak üzere tüm mazlum halkların yanında yer almaya devam edeceklerini bildirdi.

TOPLANTIYA 70’TEN FAZLA ÜLKEDEN İSLAM ALİMLERİ KATILIYOR

Bu yıl “Ümmetin Uyanışında Alimlerin Rolü (Kimlik Problemleri)” adıyla düzenlenen ve 3 gün devam edecek toplantıya, başta İslam ülkeleri olmak üzere 70’ten fazla ülkeden alimler katılıyor.

Dünya Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi’nin de konuşma yapacağı toplantıda Genel Sekreter Prof. Muhyiddin Ali Karadaği 3. dönem toplantısının raporunu sunması bekleniyor.
kaynak:trthaber

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.