DOLAR
32,3544
EURO
35,1415
ALTIN
2.301,58
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
27°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

İLİMİZİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 95’İNCİ YIL DÖNÜMÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLADIK

İLİMİZİN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 95’İNCİ YIL DÖNÜMÜNÜ ETKİNLİKLERLE KUTLADIK

Bilecik’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümünü, çeşitli etkinliklerle kutladık.
Belediye Başkanı Selim Yağcı’nın Cumhuriyet Meydanındaki Atatürk büstüne Bilecik Belediyesi çelengini koymasıyla başlayan etkinlikler, şehitlerimiz için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla sona erdi.
Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde devam eden etkinliklere; Vali Tahir Büyükakın ve Vali Yardımcıları, Belediye Başkanı Selim Yağcı, 2. Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel, Cumhuriyet Başsavcısı Cuma Çoban, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Taş, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Mehmet İnce, kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım’ın, Kurtuluş yıl dönümü dolayısıyla gönderdikleri telgraflar okundu.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasında 95 yıl önce şaha kalkan bir milletin bağımsızlığı uğrunda vermiş olduğu taktire şayan bir mücadeleyle, canları pahasına kendilerine vatan edindikleri ve bizlere miras bıraktıkları bu güzide topraklarda, kurtuluş mücadelemizin yeni bir yıl dönümünü kutladıklarını belirtti.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:

”BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİ RAHMET VE MİNNET DUYGULARIYLA ANIYORUZ”

Konuşmasına; “Bizler; dirilişin, kuruluşun ve kurtuluşun şehri Bilecik’imizde, şanlı Osmanlı Devleti ve Cumhuriyetimizin kuruluş ruhundan aldığımız güçle, muasır medeniyetler hedefinden asla taviz vermeden, bu vatan uğruna canlarını seve, seve feda eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahramanlarımızı, şehitlerimizi, gazilerimizi her zaman olduğu gibi bugün bir kez daha minnetle anıyor, bu vesile ile sizleri en derin sevgi saygı ve muhabbetlerimle selamlıyorum.” ifadeleriyle devam eden Belediye Başkanı Selim Yağcı, şunları söyledi:

”Dönemin şartları içerisinde askeri kuvvetlerimizden kat, kat üstün bir ordu karşısında kazanılan kurtuluş mücadelesi; birlik ve beraberlikten, istiklal ve istikbalden en zor koşullarda dahi vazgeçilemeyeceğini tüm dünyaya tespit ermiştir. Milletçe sahip olduğumuz vatan sevgisi ve hürriyet aşkı, dün olduğu gibi bugün de her Türk evladının kahramanlık ve cesaretinde vücut bulmaktadır. Cumhuriyetimizin temellerinde yer alan bu yüksek ruh ve şuur her an canlı kalacak, yeni Türkiye yolunda ufkumuzu aydınlatmaya devam edecektir. Öyle ki; şanlı tarihimizde buna benzer nice zaferler kazanan ve destanlar yazan büyük Türk Milletinin neferleri olarak bizler Milli Mücadelemizi, yeniden diriliş ve yeniden kurtuluş hareketimizi bugün bir kez daha büyük bir minnet ve gururla haykırıyoruz” dedi.

”ECDADIMIZ 95 YIL ÖNCE BÜYÜK BİR KAHRAMANLIK GÖSTERDİLER”

Bilecik’in kurtuluş mücadelesindeki önemine değinen Belediye Başkanı Selim Yağcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

”Diriliş, kuruluş ve kurtuluş hamurunun aziz milletin kanlarıyla yoğrulduğu Türkiye’de emperyalist güçlerin, hainlerin tasarladığı kalleş oyunları bir, bir gün yüzüne çıkarmaya ve bu oyunları bozmaya devam ettiklerini aktaran Yağcı, “İstikrarın huzur, yüreğimizdeki imanın en büyük güç olduğu cennet vatanımızda sınırlarımıza, istiklalimize ve istikbalimize göz diken her kim varsa misliyle layık olduğu cevabı bu milletten almıştır, almaya da devam edecektir. Bundan 95 yıl önce belki topumuz, tüfeğimiz cephanemiz yeterli değildi. Lakin o yüksek ruh ve gönüllerdeki iman karşımızda birleşen, vatanımızı bölmek ve parçalamak isteyen bir takım devletlere gereken cevabı vermiştir. Bugünde öyle değil mi! Şairinde ifadesinde olduğu gibi, ‘Kaderinde üstünde bir kaderin varlığını ve göklerden gelen bir karar olduğunu sindiremeyenler kirli oyunlarına devam ediyorlar. Her seferinde yanılıyorlar ve her geçen gün kaybolmaya mahkum oluyorlar. Şehitler tepesi boş değil, toprağını kahramanlar bekliyor. Bir bayrak dalgalanmak için, rüzgar bekliyor. Destanı öksüz, sükutu derin meçhul askerin, türbesi yakışmış bu kutlu tepeye. Yattığı toprak belli, tuttuğu bayrak belli, kim demiş meçhul asker diye?’ dizelerinde ifade edildiği gibi bir gül bahçesine girer gibi toprağa düşen her şehidimiz, bu toprakları vatanımız olarak tescilleyen önemli unsurlardır. Bu esnada İslam coğrafyamızda akan kan, yanan ateş durmuyor. Arakanda yapılan insanlık dışı vahşete tanıklık ediyoruz. İnsanlık herkese nasip olmuyor kardeşlerim. Yüce rabbim oradaki masumlara ve mazlumlara en kısa zamanda zafer nasip etsin. Tarih, bir milletin en önemli hayat kaynaklarından biridir. Milletler; tarihlerinden güç alarak, geçmişlerinden gelen birikimlerinin üzerine geleceklerini inşa ederler” ifadelerine yer verdi.

“GELİN YENİ TÜRKİYE YOLUNDA BÖYLESİNE ÖNEMLİ BİR KONUMDA BULUNAN ŞEHRİMİZİ YARINLARA EMİN ADIMLARLA TAŞIYALIM”

Konuşmasında; “Bugün memnuniyetle ifade etmek isterim ki ecdadımız, uğrunda büyük bedeller ödeyerek, bizlere her safhası parlak zaferlerle dolu şanlı bir tarih armağan etmiştir. ” ifadelerine yer veren Belediye Başkanı Selim Yağcı, sözlerini şöyle tamamladı:

”Gelin, tarihimizi hep birlikte yad edelim. Gelin, yeni Türkiye yolunda böylesine önemli bir konumda bulunan şehrimizi yarınlara, emin adımlarla taşıyalım. Ezanlarımızı susturtmayalım, bayrağımızı indirtmeyelim, bu cennet vatanı asla böldürtmeyelim. Tek vatan, tek devlet, tek bayrak, tek millet inancıyla gelin dirilişe ve kurtuluşa hep birlikte yürüyelim. Bu duygularla şehrimizin düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümünü ve yaklaşan geride bıraktığımız Kurban Bayramımızın kutlu olmasını diler bizlere, milletimize, tüm dünyaya barış, kardeşlik ve hoşgörü getirmesini temenni ederken bir kez daha; Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kurtuluş mücadelemizin tüm kahramanlarını, şehitlerimizi ve bilhassa 15 Temmuz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyorum” dedi.

Günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunduğu programda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Selma Göktürk Çetinkaya; ‘Milli Mücadelede Bilecik’in Yeri ve Düşman İşgalinden Kurtuluşu’ konulu konferans verdi.

Tugay ve Garnizon Komutanlığı Bando Takımı gösterisi yanısıra Bilecik Belediyesi Mehteran Takımının sahne aldığı program, katılımcılara şifalı pilav ve ayran ikram edilmesiyle sona erdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.