DOLAR
32,3812
EURO
35,0362
ALTIN
2.326,46
BIST
9.138,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Az Bulutlu
27°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
21°C

İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce % 50 Hibe Destekli Makine Ekipman Dağıtımları Başladı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımızca 2007 yılından beri uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı çerçevesinde üreticilerimizin kullandığı bazı makine ve ekipman alımlarına % 50 hibe desteği verilmektedir.

Bu programın amacı, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımını yaygınlaştırarak;

     1-Daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak,

     2-Zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve

     3-İşletmelerin üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir düzeye getirmektir.

Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 2014 yılında makine ekipman almaya hak kazanan 90 çiftçimizden satın alma işlemlerini tamamlayan Gölpazarı ilçesinden 11 çiftçimizin makine ekipmanları 18.08.2014 tarihinde İl Müdürümüz Hacı Dursun YILDIZ tarafından hak sahibi çiftçilerimize teslim edilmiştir.

Makine ekipmanların teslimi sırasında % 50 hibe destekli çalışmalar hakkında bilgi veren İl Müdürümüz Hacı dursun YILDIZ Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ile ilgili olarak şu açıklamalarda bulunmuştur.

“2014 yılı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 41 adet değişik makine ekipmana hibe desteği verilmektedir.

Program kapsamında, 2014 yılına kadar İlimizde 3.189 çiftçimiz % 50 hibe destekli makine ekipman almak için başvuruda bulunmuştur. İlimize tahsis edilen bütçe imkanları doğrultusunda 2014 yılına kadar 992 çiftçimizin aldığı makine ekipmanlara 3.119.136,00 TL % 50 hibe desteği ödemesi yapılmıştır.

2014 yılına kadar hemen hemen her yıl en çok makine ekipman başvurusu Gölpazarı ilçemizden yapılmıştır. Buna karşılık da, 229 adet makine ekipman ile yine en çok hibe desteğinden faydalanan ilçemiz Gölpazarı İlçemiz olmuştur.

2014 yılında ise Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, Bakanlığımızca İlimize tahsis edilen 508.262,58 TL hibe bütçesi ile Makine Ekipman almak üzere 90 çiftçimizle hibe sözleşmesi imzalanmıştır.

2014 yılında 235 adet başvuru ile en fazla başvuru Gölpazarı ilçesinden yapılmıştır. İl Müdürlüğümüzce yapılan değerlendirmelerde başvuru sayıları, ilçelerin gelişmişlik sıralamasındaki durumları, tarımsal potansiyeli ve ürün deseni dikkate alınarak İlçelerimize bütçe ayrılmaktadır.

Gölpazarı ilçesinden 235 adet başvuruya karşılık 19 çiftçimiz makine ekipman almaya hak kazanmış olup, İlçeler arasında en fazla sayıda makine ekipman verilen ilçemiz Gölpazarı olmuştur.  Bu çiftçilerimize verilecek hibe tutarı 110.000,00 TL olup, yine ilçeler arasında en fazla Hibe Desteği verilen ilçemiz Gölpazarı olmuştur.

Bu program kapsamında Bakanlığımızca 200.000,00 TL daha ek bütçe tahsis edilmiştir. Bu bütçenin yedek listelere göre dağıtım çalışmaları devam etmektedir. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde yedek listelerden makine ekipman almaya hak kazanan çiftçilerimizin isimleri ilan edilecektir. Ek bütçe ile birlikte 2014 yılında ilimizdeki çiftçilerimize toplam 710.000,00 TL hibe desteği verilmiş olacaktır.

Devletimizin verdiği hibe desteği ile alınan bu makine ekipmanları teslim alan çiftçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini bir nebze de olsa kolaylaştırmasını, makine ekipmanları tarımsal üretimde en iyi şekilde kullanarak üretim maliyetlerini düşürmede ve rekabet şartlarına uymada kendilerine katkı sağlamasını ve daha kaliteli ve bol mahsul elde etmelerini temennisinde” bulunmuşlardır.

İl Müdürümüz YILDIZ, yapılan programın ardından Gölpazarı Kaymakamı Cevdet BAKKAL daha sonra Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat KAYA’yı makamında ziyaret ederek Gölpazarı temaslarını sona erdirmiştir.

1 2 3 4 5 6

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.