DOLAR
32,5004
EURO
34,6901
ALTIN
2.496,45
BIST
9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Az Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
28°C
Salı Az Bulutlu
28°C

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU BİLECİK’TE

İÇİŞLERİ BAKANIMIZ SÜLEYMAN SOYLU BİLECİK’TE
İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, bir takım temaslarda bulunmak üzere Bilecik’e geldi.
Bilecik ziyaretleri kapsamında ilk önce  2’nci Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen yemin törenine katılan Bakanımız Soylu ve Orgeneral Yaşar Güler daha sonra Şehit edilen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün ailesinin katılımları ile Şehidimizin adını taşıyan okulumuzun açılışını gerçekleştirdi.
İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in olduğu Bilecik temaslarına; Valimiz Süleyman Elban, Garnizon Komutanımız Tuğgeneral Halis Zafer Koç, Belediye Başkanımız Selim Yağcı, AK Parti Milletvekilimiz Halil Eldemir, AK Parti İl Başkanımız Fikret Karabıyık ve il Protokolümüz ile birlikte vatan için canlarını seve seve feda nice şehitlerimiz ile birlikte Kahraman Şehidimiz Muhammed Fatih Safitürk’ün ailesi ile çok sayıda vatandaş takip etti.
İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU:
”ASKERLİK OCAĞI PEYGAMBER OCAĞIDIR”
Bilecik programı kapsamında ilk önce  2’nci Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda düzenlenen yemin törenine katılan Bakanımız Soylu şunları söyledi:
”Sizler biraz önce yemininizi ettiniz. Askerlik ocağı, Peygamber Ocağıdır. Milletimiz böyle bellemiştir ve o kutlu Resul Peygamber Efendimiz inci tanesi bir Hadisinde der ki, ‘İki göz vardır ki cehennem ateşi bunlara dokunmaz. Birisi Allah korkusundan ağlayan göz. Diğeri de gecesini Allah yolunda nöbet tutarak geçiren göz’ İşte bu ocağın her anı, her hali bir müjdedir. İnsan bu ocakta ya şehit olur ya gazi olur ya Allah yolunda nöbet tutar vatanını bekler. ve gözleri cehennemden azat olur. Hiç kimse bu ocaktan eli boş dönmez. Mutlaka bir müjdeye nail olur. Dün bu alanda başkaları vardı. Babalarınız, ağabeyleriniz vardı. Bizler vardık. Bugün bu alanda sizler varsınız. Yarın başkaları olacaktır. İçlerinden  Cumhurbaşkanı, içlerinden Başbakan, Bakan olanlar oldu.  Milletvekili olanlar oldu, profesörler, doktorlar, mühendisler oldu. Hepsi, hepimiz en nihayetinde bildik ki ve belledik ki bu yüce Türk Milletinin, bu asil Türk Milletinin, bu aziz Milletin askerleriyiz, evladıyız. Bu milletin hepimiz birer kahraman ordusunun neferleriyiz” dedi.
Yemin töreni ardından Şehit Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk Ortaokulunun açılışını yapan İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu açılışta öğrencilerle bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Burada vatandaşa hitap eden Bakanımız Süleyman Soylu şunları söyledi:
“Çocuklarımıza şunu söylemek istiyorum.  Recep Tayyip Erdoğan amcanız  Avrasya’yı yaptı, bu ülkede üçüncü Boğaz köprüsünü, bölünmüş yolları yaptı.  Recep Tayyip Erdoğan amcanız bizim acaba bu ülkede olacak mı diye baktığımız  Avrupa’da, dünyada bizi kıskandıran ama siz yetişirken öz güveninizle yetişmenizi sağladığı Marmarayı yaptı hem de denizin onlarca metre altından bunları gerçekleştirdi. 81 ile üniversite yaptı ve bu ülkede şehir hastaneleri bu ülkenin kaynaklarını engelli kardeşlerimize veren, bu ülkede bana da el atan yok mu diye bekleyen insanlara devletin el uzattığı anlayışı gerçekleştirdi.”
Peygamber Ocağı’nda vatani görevini ilimizde yapan Acemi Erlerimizin, yemin heyecanını paylaşan Bakanımız  Soylu daha sonra, gerçekleştirilen AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katılarak Hemşehrilerimizle bir araya geldi.
İÇİŞLERİ BAKANIMIZ SOYLU:
”CUMHURBAŞKANLIĞI SİSTEMİ BU MİLLETİN EN BÜYÜK RÜYASIDIR”
İçişleri Bakanı  Süleyman Soylu,  Bilecik’te  AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada; ”Bu sistem cumhurbaşkanlığı sistemi bu milletin en büyük rüyasıdır. Anahtarın tamamen milletin elinde olduğu bir sistemin adıdır bu. Biz bu sistemi Sayın Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan dışında kimse ile getiremeyiz. Bu sistemi onun dışında kimseyle oturtamayız.  Recep Tayyip Erdoğan gibiler kolay kolay yetişmezler. Bugün  Avrupa’da lider yoksulluğu var” dedi.
Türkiye’nin şu ana kadar geçirmiş olduğu sıkıntılı dönemler hakkında da bilgi veren Bakanımız Soylu, 16 Nisan’da yapılacak olan referandum hakkında bilgi verdi.
BELEDİYE BAŞKANI SELİM YAĞCI:
”TOPLANTIMIZIN HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM”
Belediye Başkanı Selim Yağcı ise AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısında yaptığı konuşmada; şunları kaydetti:
”Öncelikle Taşı Mermer, Toprağı Seramik, Yaprağı İpek, Kuruluş ve Kurtuluşun Şehri, Şeyh Edebali Diyarı ve Ertuğrul Sancağı Bilecik’te başta Bakanımız Süleyman Soylu olmak üzere bütün konuklarımızı muhabbetle selamlıyorum. Sayın Bakanımızın teşrifleriyle düzenlemiş olduğumuz bu güzide toplantının hayırlara ve uğurlara vesile olmasını diliyorum. Sayın Bakanımızın katılımları ve varlıkları, gücümüze güç, heyecanımızı heyecan katıyor. İnşallah liderimiz, kurucumuz Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde bu nesil, hedeflenen o muassır medeniyet çizgisinin üzerine de çıkacak ve tarihi misyonuna uygun o vizyonu gerçekleştirebilecek bir güce kavuşacak. Toplantımızın güzelliklere ve iyiliklere vesile olmasını tekrar Cenabı Allah’dan niyaz ediyorum. Sayın Bakanımızın teşrifleri için kendilerine de çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Belediye Başkanı Selim Yağcı, toplantının ardından partililerle bol bol fotoğraf çektiren Bakanımız Süleyman Soylu’ya Kayı Bayrağı, Türk Bayrağı ve Osmanlı Arması ile kılıçın olduğu çeşitli hediyeler taktim etti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.