DOLAR
32,5987
EURO
34,7452
ALTIN
2.497,10
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Hafif Yağmurlu
16°C
Bilecik
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
21°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
26°C
Salı Az Bulutlu
26°C

İçişleri Bakanı Soylu, Bilecik’te yemin törenine katıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler ile birlikte Bilecik’teki 2’nci Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda, temel eğitimleri tamamlayan erlerin yemin törenine katıldı.
Çeşitli ziyaretlerde bulunmak ve açılışlara katılmak üzere Bilecik’e gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ilk olarak 2’nci Jandarma Er Eğitim Tugay Komutanlığı’nda acemi eğitimlerini tamamlamış olan 61’i kısa dönem olmak üzere 3 bin 669 erin yemin törenine katıldı. Törene İçişleri Bakanı Soylu’nun yanı sıra Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Bilecik Valisi Süleyman Elban, Belediye Başkanı Selim Yağcı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halis Zafer Koç, AK Parti Milletvekili Halil Eldemir ile çok sayıda asker yakını katıldı.
İçişleri Bakanı Soylu tören alanındaki konuşmasında, ”Burası peygamber ocağıdır, milletimiz böyle belirlemiştir. Ve O Kutlu Resul Peygamber Efendimiz inci tanesi bir hadis-i şerifinde der ki; iki göz vardır ki cehennem ateşi onlara dokunmaz birisi Allah korkusundan ağlayan göz, diğeri de gecesinin Allah yolunda nöbet tuturak geçiren göz. Evet işte bu ocağın her anı her hali bir müjdedir bir berekettir. İnsan bu ocakta ya şehit olur, ya gazi olur, ya Allah yolunda nöbet tutar vatanını bekler ve gözleri cehennemden azad olur. Hiç kimse bu ocaktan eli boş dönmez, mutlaka bir müjdeye nail olur. Dün bu alanda başkaları vardı. Babalarınız ağabeyleriniz vardı. Bizler vardıl. Bu gün bu alanada asizler varsınız. Yarın başkaları olacaktır. İçlerinden cumhurbaşkanları, başbakanlar,bakan olanlar oldu. Milletvekili olanlar oldu. Profesörler, doktorlar, mühendisler oldu. Ama hepsi, hepimiz en nihayetinde bildik ki ve belledik ki, biz bu yüce Türk Milletinin bu asil Türk Milletinin bu aziz milletin evladıyız, askerleriyiz ve bu milletin kahraman ordusunun hepimiz birer neferiyiz.” ifadelerini kullandı.
Askerlerin yemininin ardından resmi geçit yapıldı.

Bakan Soylu ve beraberindekiler, fidan dikimine katıldıktan sonra askerlerle birlikte yemek yedi.


Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.