DOLAR
32,4965
EURO
34,7554
ALTIN
2.483,96
BIST
9.507,84
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
19°C
Bilecik
19°C
Az Bulutlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Az Bulutlu
21°C

Huawei siber güvenlik konusundaki global stratejilerini paylaştı

Huawei siber güvenlik konusundaki global stratejilerini paylaştı

Kamu Bilişimcileri Derneği’nin 6-7 Nisan tarihlerinde Ankara’da düzenlediği Kamu Siber Güvenlik Zirvesinde Huawei Enterprise Ülke Müdürü Serdar Yokuş siber güvenlik çözümleri hakkında açıklamalarda bulundu.

Kamu Bilişimcileri Derneği’nin kamu bilişim çalışanlarının bilgi ve tecrübe paylaşımı sağlamak, kamuda bilişim teknolojilerinin kullanımını arttırarak kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılmasını sağlamak, ulusal ve uluslararası alanda yeni teknolojiler ve uygulamalar hakkında ortak akıl oluşturularak proaktif davranışlar geliştirmek amacıyla her sene düzenlediği zirvede Huawei Enterprise Ülke Müdürü Serdar Yokuş, Huawei’in siber güvenlik stratejilerini ve çözümleri hakkında bilgi verdi.

Huawei Enterprise Ülke Müdürü Serdar Yokuş zirvede yaptığı konuşmada “ Huawei; 170’ ten fazla ülkede, 180 bin den fazla çalışanla, dünyadaki en büyük şirketler ve kurumlara çözüm sunmaktadır. Bir Huawei ürünü; yaşam döngüsü boyunca –zaman içerisinde yapılan değişiklikler de dahil olmak üzere-; bağımsız penetrasyon testinden geçmekte; bağımsız, siber güvenlik test laboratuarlarında denetlenmekte; bağımsız siber güvenlik verifikayson merkezlerinde test edilmekte; devletlerin siber güvenlik kurumları tarafından test edilmekte ve üçüncü parti firmalar tarafında da test edilmektedir. Bu sayede güvenilirliğimizi farklı farklı yapıların verifikasyonu ile perçinlemekteyiz. Bu hassas süreç yönetimi neticesinde; dünyadaki en büyük operatör ve kurumlar tarafından Huawei’in çabalarının övgüyle bahsedilmesi ve paylaşılması bizim en büyük gururumuzdur.

Huawei’in siber güvenlik çözümleri; uçtan uca güvenliğini sağlamaya yöneliktir. Devletlerin, kurumsal müşterilerinin, akıllı şehir ve şebekelerin ve operatörlerin; tüm müşteri gruplarında, bulut platformlarında, network şebeklerinde, akıllı telefonlarda uçtan uca çözüm sağlamaktadır. Örneğin ulusal İnternet omurga şebekesi güvenlik çözümleri; ulusal düzeyde Computer Emergency Response Team çözümleri, ulusal veri merkezi güvenlik çözümleri, içerisinde dijital imza, ödemelerinin, elektronik ticaretin, internet bankacılığının, güvenli elektronik transferin de olduğu Public Key Infrastructure –Certificate Authentication çözümleri; uçtan uca akıllı şehir çözümleri gibi onlarca platforma etkin çözümler sağlama kabiliyetine ve ürünlere sahibiz.

Bugün olduğu gibi, dünyadaki siber güvenlik üst gruplarında yer alıp, en önemli siber güvenlik konferanslarında kendi yaklaşımımızı anlatma fırsatı yakalıyoruz. Ama daha önemlisi bu platformlarda paydaşlarla bir araya gelip onların görüş ve önerilerini dinleme ve kendimizi güncelleme şansı da elde ediyoruz. Siber güvenlik; sadece bir ülkeninin, bir şirketin veya bir kişinin sipesifik bir sorunu olmadığına göre; tüm paydaşların ortaklaşa ve uluslararası düzeyde bir işbirlikteliğiyle ancak etkin bir sonuç alınabilir.”

Her sene Kamu Bilişimcileri Derneği tarafından düzenlenen Kamu Siber Güvenlik Zirvesi, kamu bilişimcilerinin siber güvenlik ile ilgili yaşadıkları sorunları ele almayı ve kamuda kişisel verilerin korunmasına yönelik farkındalığı arttırmayı hedefliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.