DOLAR
32,3787
EURO
35,0516
ALTIN
2.326,54
BIST
9.076,20
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
27°C
Bilecik
27°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
27°C
Pazar Açık
28°C
Pazartesi Az Bulutlu
29°C
Salı Az Bulutlu
19°C

”Hiç Bitmesin Horoz Şekerim” projesi

Bilecik Belediyesi tarafından bu yıl 2’incisi düzenlenen ”Hiç Bitmesin Horoz Şekerim” projesi kapsamında çocuklar, hem haklarını öğrendi, hem de tiyatro oyununu izledi.

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında çocuklar bu yıl ikinci kez ”Hiç Bitmesin Horoz Şekeri” adlı proje kapsamında bir araya geldiler.

Geçtiğimiz yıl uygulamaya konulan proje ile Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde Hiç Bitmesin Horoz Şekerim Projesi kapsamında ‘Çocuk Hakları Masası’ kurulurken, bu yıl da çocuklar tekrar bir araya geldi ve haklarını hatırlama imkanı buldu.

Belediye Başkanı Selim Yağcı, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ümran Erdoğan Karayiğit ile Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkan, çocuklara horoz şekeri ikram etti, çocuk haklarının yazıldığı bilgilendirme metinleri dağıttı.

ÇOCUKLAR ETKİNLİK KAPSAMINDA TİYATRO OYUNU İZLEDİ

Bilecik Belediyesi Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen programda çocuklara önce horoz şekeri dağıtıldı daha sonra tiyatro oyunu sahne aldı.

Çocuk Haklarının yazılı olduğu afiş ve belgelerin dağıtıldığı etkinlikte çocuklar sahip olduğu hakları tekrar hatırladı.

”Dikkat Mikrop Var” adlı oyunu çocuklarla birlikte izleyen Belediye Başkanı Selim Yağcı, çocuklara hitaben; ”Çocuklar sizleri çok seviyoruz. Çünkü sizler bizim geleceğimizsiniz ve yarınlarımızsınız” ifadelerini kullanarak, şunları söyledi:

”Sevgili çocuklar, sizler için ne kadar güzel hizmetler sunsak az olduğuna inanıyoruz. Çünkü sizleri çok seviyoruz ve sizlerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanmanızı istiyoruz. Sizler için şu ana kadar olduğu gibi bundan sonra da ücretsiz tiyatro oyunlarını hazırlayacağız. Sizler için yenilediğimiz Çocuk Sinemasında her gün saat: 15:00 ile 17:00 arasında ücretsiz sinema izleyebileceksiniz. Sizler için birçok park ve oyun grubu yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz. Sizler için hizmete açtığımız Pıtırcık Kapalı Oyun Evinde oynayabilirsiniz. Bunlarla birlikte sizlere daha güzel çalışmalar yapacağız” ifadelerini kullandı.

Bilecik Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü ve Proje Koordinatörü Hülya Eçen Çalışkanı ise 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları olduğunu hatırlatarak; ”Bizler de Bilecik Belediyesi tarafından AK Parti Kadın Kolları Başkanlığımızın katkılarıyla, güzel bir buluşma gerçekleştirdik. Geçtiğimiz yıl ilk kez başlattığımız ”Hiç Bitmesin Horoz Şekerim” adlı proje kapsamında önce çocuklarımıza horoz şekeri dağıttık. Daha sonra çocukların sahip olduğu çocuk hakları sözleşmesindeki bazı maddelerin olduğu etiketleri çocuklarımıza dağıttık. Proje ile hiç bitmesin horoz şekerim dedik ve daha sonra onları tiyatro oyunu ile buluşturduk. Çok güzel ve anlamlı bir etkinlik oldu. Belediye Başkanımız Selim Yağcı’ya sağladığı imkanlar dolayısıyla teşekkür ediyor, çocuklarımız için; ”Hiç Bitmesin Horoz Şekerim” diyoruz” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.