DOLAR
32,3291
EURO
35,0497
ALTIN
2.284,40
BIST
8.980,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Parçalı Bulutlu
23°C
Bilecik
23°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
26°C
Cumartesi Az Bulutlu
26°C
Pazar Açık
27°C
Pazartesi Az Bulutlu
28°C

HESTOUREX FUARINA BURSA, ESKİŞEHİR VE BİLECİK DAMGASI

HESTOUREX FUARINA BURSA, ESKİŞEHİR VE BİLECİK DAMGASI…

Bursa, Eskişehir ve Bilecik; son zamanlarda adından söz ettiren ve gözde haline gelen alternatif turizm rotaları, termal turizm dahil olmak üzere sağlık ve spor turizmi seçenekleri ile Hestourex 2018’de yerini aldı.

Bu yıl Antalya Anfaş Fuar ve Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı himayeleri ile 2.si düzenlenen Dünya’nın önde gelen Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı Hestourex 2018 5-8 Nisan 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 81 ilin turizm destinasyonlarını kalkındırmak amacıyla organize edilen fuara, 165 ülkeden 5000 yatırımcı alım heyetinin katıldı.

Bursa, Eskişehir ve Bilecik ortak stant alanında Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) desteğiyle bölgeden sağlık ve turizm temsilcileri katıldı. Fuarda BEBKA yetkilileri ile birlikte Bursa heyeti olarak Bursa Sağlık Turizmi Derneği, ROMMER International, Soranus Tüp Bebek Merkezi, VM Medicalpark Bursa, Hotel Gönlüferah, GÜMTOB, Medicabil, Ramada Bursa Çekirge Hotel, Çelik Palas Hotel, SAGER Travel, İnegöl Doğa Sporları ve Turizm Merkezi, Oylat Kaplıcaları A.Ş. ve Yıldırım  Belediyesi; Eskişehir heyeti olarak Eskişehir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Çifteler Belediyesi, Sivrihisar Belediyesi, Seyitgazi Belediyesi, Fizyomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, Porsuk Otel ve Bilecik heyeti olarak Bilecik Belediyesi, Osmaneli Belediyesi ve BİDOS Bilecik Doğa Sporları Derneği yer aldı.

Üç ilin ortak standını fuar kapsamında ziyaret eden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve TURSAB Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel bölge illerimizin turizm potansiyeli hakkında kısa bilgi verildi. Kendilerine ayrıca bölge illerimizin yöresel lezzetleri takdim edildi.

Tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinden esintilerin yer aldığı stant, fuar ziyaretçilerinin ilgi odağı olurken, ayrıca ziyaretçilere üç ilin tanıtımına yönelik CD, kitap, broşür ve çeşitli promosyon ürünleri dağıtıldı.

Stant Fuarın Gözdesi Oldu

Bursa, standında yer alan yetkililer fuar boyunca satın alma heyetleri ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirdiler ve görseller eşliğinde sunulan hizmetler hakkında detaylı bilgiler verdiler. Fuar süresince ziyaretçi akınına uğrayan standa Bursa ilinin termal konaklama imkanları, sağlık merkezlerinde verilen tedavi çeşitleri, doğa sporları alternatifleri ve tur seçenekleri konusunda bilgiler verildi.

Eskişehir ilinin termal turizm potansiyeli yüz yüze görüşmelerle ziyaretçilere aktarılırken turizm yetkilileri tarafından; Çifteler Sakaryabaşı’nda gerçekleştirilen sualtı dalış sporu, Seyitgazi’de doğa yürüyüşleri ve Sivrihisar’da kaya tırmanışları oldukça ilgi gördü. Fizyomer Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi yetkilileri tarafından yurtiçi ve yurtdışı pek çok kurum ve kuruluş ile yüz yüze görüşmelerin (B2B) de yapıldığı fuarda Eskişehir’in sağlık turizminin tanıtımı için önemli bir adım atılmış oldu.

Sahip olduğu alternatif turizm rotaları ve eko turizm potansiyeli ile fuarda yer alan Bilecik için satın alma heyetleri, katılımcılar ve ziyaretçiler ile gerçekleştirilen B2B görüşmelerde ilin sağlık, spor ve alternatif turizm değerleri ve yatırım imkanları aktarılarak iş bağlantısı kurma ve tanıtım odaklı görüşmeler gerçekleştirildi.  Fuar süresince ayrıca; diğer stantlar ziyaret edilerek bu illerdeki iyi uygulama örnekleri incelendi, ilgililerle tecrübe paylaşımında bulunuldu ve Bilecik’in mevcut potansiyelini geliştirmeye yönelik hayata geçirilebilecek faydalı çalışmalar hakkında detaylı bilgiler edinildi. Benzer şekilde Bilecik’te gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi almak ve kendi bölgelerinde benzer çalışmalar gerçekleştirmek isteyen ilgililere detaylı bilgiler verildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.