DOLAR
32,6563
EURO
34,8392
ALTIN
2.510,19
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Bilecik
Az Bulutlu
21°C
Bilecik
21°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
22°C
Pazar Parçalı Bulutlu
22°C
Pazartesi Çok Bulutlu
25°C

Hestorex 2018’de Doğası ve Alternatif Turizm Değerleriyle Bilecik Ön Plana Çıkıyor

HESTOREX 2018 ANTALYA

Hestorex 2018’de Doğası ve Alternatif Turizm Değerleriyle Bilecik Ön Plana Çıkıyor

Bu yıl Antalya Anfaş Fuar ve Kongre Merkezi’nde Cumhurbaşkanlığı himayeleri ile 2.si düzenlenen Dünya’nın önde gelen Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuarı Hestourex 2018 kapılarını yatırımcılara ve turizm severlere açtı.

81 ilin turizm destinasyonlarını kalkındırmak amacıyla gerçekleştirilen ve 165 ülke; 5000 yatırımcı alım heyetinin katılımlarıyla gerçekleştirilen fuar kapsamında, Bilecik; son zamanlarda adından söz ettiren ve gözde haline gelen alternatif turizm rotaları ile fuarda yerini aldı. Bursa, Eskişehir ve Bilecik ortak stand alanında BEBKA kalkınma ajansı destekleriyle TR41 bölgesi olarak bir arada yer alan fuara; Bilecik heyeti olarak Bilecik Belediyesi, Osmaneli Belediyesi ve BİDOS Bilecik Doğa Sporları Derneği olarak yer almakta. Bilecik Turizm Destinasyonu kapsamında (B2B) yüzyüze görüşmelerin de yapıldığı fuar kapsamında, yatırımcıların Bilecik’i bir cazibe merkezi olarak görmesi ve yatırıma açık bir turizm rotası olarak benimsemeleri gözlerden kaçmadı. Alanında uzman girişimcilerin Marmara’nın incisi haline gelen Bilecik’in son zamanlarda yoğun ilgi duyulan alternatif, eko turizm mekanları yatırıma dönüşmesi yönünde bağlantıların kurulmaya başlanıldığı öğrenildi.

Bilecik standına fuar kapsamında ziyaret eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı  Fikri Ataoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve TURSAB Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Bilecik’e özel ilgi gösterdi. Ayrıca Antalya Valisi Münir Karaloğlu’ na ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’ya, TURSAB Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği Başkanı Firuz Bağlıkaya’ya, Hestorex Yönetim Kurulu Sefa Altınay’a ve girişimcilere ; Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı adına Bilecik Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü ve aynı zamanda Bilecik Belediyeler Birliği Turizm Koordinatörü görevini yürüten Serkan Bircan, Osmanlı Temalı Porselen tabak takdim etti.

Dünya’da Sağlık Alternatif Turizm sıralamasında 3. sırada olan Ülkemizin bu yıl hedefi olan 50 Milyar TL hedefine ulaşmak adına Bilecik’te bu anlamda gerekli altyapısı hazır bir şekilde olan turizm alanlarında ekonomik girdileri oluşturmaya katkı sağlayacak. Bilecik’in doğal; kültürel; sağlık; biyoçeşitlilik; gastronomi, spor ve alternatif turizm alanlarında bilgi-deneyim paylaşımları ile yatırıma dönüşecek olan fuar, 8 Nisan Pazar gününe kadar misafilerini bekliyor.

Belediye Başkanı Selim Yağcı fuar hakkında yapmış olduğu açıklamada şunları ifade etti:

Bilecik taşımış olduğu tarihi misyonu, doğal ve bakir kalmış keşfedilmeyi bekleyen doğası, zengin biyoçeşitlilik ve kültürel mirası başta olmak üzere stratejik konumu dolayısıyla ulaşılabilirlik noktasında Marmara’nın incisi cazibe merkezi bir şehir. Sayın Cumhurbaşkanımızın himayeleri ile gerek ülkemizde gerek dirilişin şehri Bilecik’imizde turizm artık Dünya’da adından söz ettiren bir alan haline geldi. Bizler de Bilecik Belediye Başkanlığı olarak turizme ve tanıtıma yönelik vizyon niteliğinde çalışmalara imza atıyoruz. Yapılan ve yapılacak son turizm projelerimiz ile bu yıl 1 milyon turisti Bilecik’imizde ağırlamayı hedefliyoruz. Yapılacak yatırımlar ile Bilecik Marmara’nın saklı bahçesi haline gelerek huzurun ve turizmin önemli destinasyonlarından biri haline gelecek. Yapılan bu fuar ve organizasyonlar ile ilimizi gerek ulusal gerekse uluslararası platformlarda tanıtımlarını gerçekleştirerek bu hedefimize ulaşmayı arzu ediyorum. Bu kapsamda başta bu organizasyonu himayeleriyle destekleyen  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere fuarı düzenleyen kamu kurum ve kuruluşları, Bakanlıklarımıza, Antalya Valiliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na, katılımcılara ve yatırımcılara teşekkür ediyorum.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.